Alexanders mat

Tänkte skriva ett litet matinlägg, mest för att det är lite kul för mig att kunna gå tillbaka och se vad han åt när han var ett halvår.

Just nu ser hans mattider ut ungefär såhär:

Kl. 07.00 Välling på 150ml vatten
Kl. 10.30 Gröt på 100ml vatten + vatten att dricka
Kl. 14.30 Välling på 150ml vatten
Kl. 17.30 Hemlagad mat (för det mesta) eller 1 stor burkmat + efterätt, någon hemlagad fruktpuré och vatten att dricka
Kl. 19.30 Välling på 200ml vatten

Nu när det är så varmt dricken han vatten lite då och då under dagen. Han har även börjat att äta lite smörgås och rån. Oftast får han det när jag äter frukost eller när vi sitter och äter mat. Han tycker det är smaskens och "mmmar" massor.



Bild: Jag

Alexander älskar mat, nästan all mat. Det enda som inte har gått hem hos honom är burkmaten potatis/palsternacka. Häromdagen testade jag att ge honom avocado och det åkte genast ut. Annars äter han allt han får och sitter och gapar stort. Det tar max fem minuter för honom att äta upp och ibland blir han lite ledsen när maten är slut. Det är ju så gott!
Alexander verkar inte ha någon botten i sig. Han kan äta hur mycket som helst. Han har aldrig sagt till att han är mätt. Inte när han ammade och inte nu var sig det gäller välling, gröt eller mat. Det är vi som får "avgränsa" hur mycket han ska äta för fick han välja så skulle han äta säkert två-tre portioner gröt, haha! Kanske låter elakt att han inte får äta så mycket han vill, men han växer och frodas (verkligen!) och skulle han inte vara mätt så märker man det på honom, han äter för att det är gott helt enkelt. Som sagt, han säger till när han börjar bli hungrig och det är oftast vid hans vanliga mattider.

Nästa "steg" nu när att byta ut ett vällingmål mot ett grötmål till. Hade tänkt att ha två matmål, men på bvc sa de att man skulle vänta till åtta månader innan de behövde så mycket mat, så två grötmål får det bli. Tänkte vi skulle ge välling, gröt, mat, gröt, välling. Får se om det funkar.

Hur ser matvanorna ut för ditt barn?


Kommentarer
Postat av: Evelina

Hihi ett litet matvrak alltså! Det är så roligt när de äter det mesta, men vi får nog vara med om lite matvägran i framtiden vi också hehe...



E äter välling (200 ml), mat + fruktpurée till lunch), gröt (100 ml), gröt (100 ml) + fruktpuré och så välling (200 ml) på kvällen igen. Och samma tider som er hihi!



Kram!

2010-06-08 @ 08:23:46
URL: http://happilyeverafter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0