10 år


Jag Älskar Dig David! ♥

De tio bästa åren i mitt liv! Och det kommer bli massor till!









Ni två är det bästa som finns!


Bilder: Jag och min bror


McDonalds och en liten fegis...

Igår mötte jag och Alexander upp Emma, Meya och Leo + Linda och Casper och så gick vi till McDonalds och åt frukost =) Mumsigt värre! Vi satt där och pratade så länge så vi hann även med lite fika innan vi gick hem igen! Tyckte vi var värda det när vi faktiskt gick hela vägen dit och hela vägen hem, hehe.

Alexander och Lucas, kompisar till en början...



...men slutade såhär.

Bilder: Jag


Idag har jag och Alexander varit med Jessica och Lucas på fm. Först gick vi och lämnade Agnes på förskolan och sen gick vi en promenad. Det slutade med att vi kom hem med massa fika som vi stannat och köpt. Det är inte bra att vara mammaledig, blir bara massa onyttigt ätande hela tiden. Jag som gick ner mina graviditetskilon ganska snabbt vågar nu inte ställa mig på vågen =S Skärpning Helena!
När vi skulle fika la vi våra pojkar på en filt på golvet. De hade det hur mysigt som helst i början och låg och tittade på varandra och höll lite i handen, så söta. Sen började Lucas prata och jollra lite, sen lite högre och sen ett jättehögt ljud som fegisen Alexander inte alls uppskattade. Han blev superledsen och tittade förskräckt på Lucas. Sen räckte det med att Lucas bara sa ett litet pip så började Alexander gråta. Lille plutten fick sitta hos mig istället, då var han nöjd. Men han satt och tittade misstänksamt på Lucas hela tiden. Han brukar inte vara känslig för ljud men jag vet inte vad det var, han har varit lite gnällig hela eftermiddagen, så vi fick gå och lägga honom redan vid sju. Då slocknade han direkt.

David satte upp hoppgungan idag oxå. Vi hade inte någon bra dörrkarm att fästa den i så han satte en krok i taket. Det blev jättebra och Alexander testade den en liten stund innan maten. Han är ju fortfarande lite kort för den men han gillar den jättemycket.

Imorgon blir det föräldrarträff igen, kul!


Mat och hopp

Igår hade vi ju inga större planer för dagen så det blev lite fixat hemma i trädgården. Det var sånt underbart väder så det gick inte att sitta inne. Vi åkte och köpte jord i mängder och sen åkte vi hem och började gräva trädgårdsland (eller mest David). Alexander låg i vagnen och sov i flera timmar, så skönt! Han tyckte nog liksom vi att det var härligt att vara ute. Fick ställa vagnen i skuggan för det gassade verkligen från solen.

Det blev fyra små land till slut. Ett till potatis, ett till morötter och lite andra grönsaker och två till blommor. Får se när det hinns med att så frön. Vi hade i alla fall en riktigt skön dag ute!

Alexander vaknade precis lagom tills vi hade grävt färdigt och hävt i jorden i landen, så då var det bara att gå in och göra lite mat till honom. Han äter inte gröt nu utan ett mål mat istället. Det tycker han är mumsens. Han gapar så stort bara han ser skeden nu och äter upp maten så snabbt. Morot är favoriten men potatis kommer inte långt efter. Idag gjorde jag lite majspuré och det tyckte han också var gott. Tyvärr kräktes han väldigt mycket någon timme senare så jag undrar om det var majsen som var lite för stark för hans mage… Ska vänta lite med majsen tror jag och testa något annat istället.



Morot = mums

Bild: David


Idag har det också varit fin fint väder här hemma. Det resulterade i en 3h lång promenad med Emma och Meya. Vi stannade dock till på öppna förskolan en liten stund och sjöng några sånger, sen gick vi vidare. Blev en glass på donkan också, så ja 3h gick vi ju inte, men 2h var det minst! Härligt! Blev mycket snack om allt och inget, mysigt som vanligt!

När David kom hem åkte vi ner till stan och inhandlade en hoppgunga. Alexander testade en hos Casper i lördags och han älskade den. Satt i den hur länge som helst och skuttade runt och var jättenöjd. Så nu ska den bara sättas upp här hemma.

Hopp, hopp, hopp

Bild: Jag

Nä nu ska jag ta natt och gå och lägga mig. Hoppas jag får sova lite mer än förra natten. 4 bajsblöjsbyten blev det mellan klockan halv tolv och halv fyra… Sen var plutten pigg vid fem. David gick upp vid halv sex, då blev Alexander jättearg för han inte fick följa med sin favorit upp. Det är verkligen PAPPAS pojk. Är vi båda hemma så vill han bara vara med David =). Lyckades iaf få skrutten att somna om en stund men vid kvart i sju ville han verkligen INTE ligga kvar i sängen mer. Tänk när han sov till nio… =)

 


Lördag

Vilken mysdag jag och Alexander hade igår. David var iväg och kollade på fotboll så jag och Alexander var hos Linda och Casper hela dan. De var oxå ensamma så då passade vi på att bara umgås och ha det bra! Vi var ute och gick i det soliga vädret, åt god mat och myste och busade med våra killar. Ja en riktigt lyckad dag med andra ord! Åkte hem lagom till Alexander skulle gå och lägga sig. Precis när han somnat kom David hem så då blev det lite slapp i soffan och GP-speedway. En bra avslutning på en bra dag!

Idag blir det lite fix och trix här hemma tror jag. Har inga större planer så det är rätt skönt. Just nu sover prinsen en liten sväng så vi får se vad som händer när han vaknar!

Ha en skön söndag i det soliga vädret!


Gårdagen och dagen

Gårdagen var en lugn dag. Alexander och jag gick en sväng på stan för att se om vi hittade något kul att shoppa, men vi kom hem tomhänta. Mötte upp David på mataffären när han slutade och så blev det en storhandling, så nu kan vi laga mat i mängder. Usch vad dyrt det är med mat! Vi åkte förbi GinaT på vägen hem för att kolla på ett par grejer jag funderat på under dan. Det blev en tunika/skjorta och en liten kofta som följde med hem. Båda på rea så 148kr sammanlagt är lagom!
På kvällen var jag på mitt första Tupperware party hos Emma. Det var roligt. Mycket saker man kunde tänka sig

att köpa, men attans vad dyrt det är. Det blev dock en ostkupa och en baby trio. Baby trio se ut såhär:

 

Tre fack att ha välling/ersättning/gröt, (eller vad man nu vill ha)-pulver i. Smidigt att ha med sig när man ska iväg en sväng så slipper man hela stora pulverburken. Färdigdoserat och bara hälla i.

Bild lånad från http://www.tupperware.se

Alexander hade pappamys igårkväll! Härligt!

Idag ska vi ner till BVC och väga plutten igen för att se om han gått ner något pga magen. Ringde till barnmottagningen igår och fick prata med en så DÅLIG sköterska. "Jaha, ja jag kan ju inte något om magen, det är ju BVC:s grej" Jaha, sa jag, men de sa till mig att ringa er om han inte var bättre idag för att kolla så han inte förlorar för mycket vätska osv. Han är ju bara fem månader. "Okej sa tanten, men ge honom lite majsvälling då" Jag undrade då om inte välling är från sex månader?! "Ingen aning sa tanten, det får jag nog kolla. Hmm ja det var det, nä ge honom inte det då, men jag vet inte. Men ring till BVC igen och se om du kan komma dit och väga honom då. Har han gått ner i vikt får du ring tillbaka men inte annars..." Jag ringde till BVC och fick prata med vår sköterska där. Hon är så snäll och go. Hon blev minst sagt arg på tanten jag pratat med men bad mig komma ner till henne idag så vi kan väga honom. Hon trodde dock inte att han gått ner nått utan att det mer var vätskeförlust i så fall... men vi får se vad hon säger idag.

Annars blir det nog fredagsmys ikväll när David kommer hem. En liten promenad i em oxå kanske, om det inte börjar regna för mycket. Det ser inte så lovande ut, grått grått grått...

Ha en bra dag!

 


Glad

Såhär glada är vi idag! Vi har ju något extra att glädjas åt idag!



Bild: Jag


Mitt hjärta

Min lilla skrutte har kommit på att man kan göra brumm-ljud med munnen - och han gör det hela tiden. Dregglet rinner och han har hur kul som helst =) Sötnos!



Bild: Jag


Snö...

Idag snöar det här. Fy och usch. Sånt gillar vi inte i slutet av april, sol vill vi ha! Trotsade dock vädret och gick en promenad med Linda och Casper på fm. Det var skönt att komma ut lite ändå. Vi hade varit mer sugna på att ta en fika, men eftersom vi inte riktigt vet vad som spökar med Alexanders mage så vill jag inte att han smittar ner någon ifall det är nått sånt. Men som sagt, promenad kan man alltid ta! Bad blev det ju inget idag, men nästa vecka hoppas vi på en pigg kille så vi kan gå!

Annars har det inte hänt så mycket här idag. Just nu är det en kille här från Securitas och installerar ett nytt larm och Alexander sover trots borrmaskiner och ett evigt pipande från hans grejjer =)



Alexander och pappa hade gympa igårkväll =)



Sen var det mys dax.

Bilder: Jag


Hoppas ni har en bra onsdag!


Potatis är smaskens...

... tycker Alexander! Han fick smaka lite igår och det var riktigt gott tyckte han. Idag blev det några skedar till och mums vad han gillar det. Jätteskönt! Nu kör vi potatis några dagar och sen ska vi testa morot!

Tack för kommentarerna jag får, så kul att se vilka som läser =)

Kram


Sova - vad är det?

Kan man va såhär trött? (gäller mig) Hur kan man vara SÅ pigg? (gäller Alexander). Inatt har vi inte sovit mycket. Blöjbyten har stått på schemat x antal gånger + att Alexander har varit SÅ pigg. Legat och pratat högt och ljudligt fler timmar. Detta ledde ju såklart till att han blev hungrig oxå så lite mat sådär vid tretiden fick vi slänga ihop. Sen blev han arg för han inte fick så mycket han ville, ja elaka mamman. Men det är ju faktiskt så att han inte ska äta på natten längre, han är ju inte hungrig det är bara en dum ovana. Om han sover riktigt bra håller han sig ju till åtta iaf så jag VET att han klarar sig. Men man kan inte ta bort maten helt på en gång utan jag minskar mer och mer. Ja vi får se hur det går.

Idag ska vi ut och gå i det sköna vädret. Vi ska ut och gå med Matilda och Moa, ska bli kul. Vi har inte träffats sen våra små föddes, ja inte på länge innan dess heller, så det ska bli kul.

Bvc och promenad

Är nyss hemkommen från en promenad i det soliga (och blåsiga) vädret, härligt! Det är verkligen lyx att få vara hemma nu på våren. Snart ska jag börja grejja i trädgården och fixa lite med land och sånt, ska bli så kul. Tänkte ju få lite ordning förra våren, men eftersom jag mådde som jag mådde (fruktansvärt) så får det bli i år istället!

Alexander var så trött så han somnade innan vagnen hade kommit utanför dörren och han ligger fortfarande och sover i vagnen utanför. Ställer honom alltid på baksidan så jag har lite bättre koll på honom. Det är så skönt att kunna ha vagnen ute så han kan sova där, frisk luft är bra!



Vår älskade lilla busunge!

Bild: Jag


Besöket på bvc gick bra. Han hade gått upp bra som vanligt, vilket märks på kläderna =) 7310g vägde han nu och var 66cm lång. Frågade oxå om hans lilla mage, och bvc-sköterskan funderade på om det var gröten. Så nu ska vi skippa gröten ett tag och köra på lite potatis och grönsaker istället och se om det blir bättre.

I eftermiddag kommer mamma och pappa hit. Vi ska äta lite och sen ska nog papporna kolla på hockey. Det blir nog lite Alexandermys oxå skulle jag gissa =) De ska åka till Rom till helgen och då ville de komma och mysa lite med lillen innan.

Igår gick tiden ut för syrran, så nu väntar vi med spänning på om det kommer någon bebis snart. Hon gick över en dag med Alicia, så jag tycker nog att bebisen ska komma idag. Men jag hoppas iaf att hon slipper gå över för länge.

kram!


Måndag morgon

Måndag igen. Plutten är faktiskt redan bättre från sin förkylning, så skönt! Magen är dock inte bättre. Fick väcka honom vid halv fyra för att byta blöja, vid fyra var det dax igen - stackarn får inte sova ifred. Men jag ska ju till BVC idag, så det är ju skönt.

Nä nu är det dax för ännu ett blöjbyte hör jag =S

Förkyld igen

Följ min blogg med bloglovin

Plutten har blivit förkyld igen... så tråkigt. Vaknade av att han låg och snodde i sängen och inte kom till ro alls. Var alldeles för täppt för att kunna ha nappen och då sover han inte bra. Stackars plutt. Gav honom lite nässpray vid femtiden och sen var han ju pigg såklart =) men somnade om vid sex ungefär, men vaknade vid halv sju. David gick upp med honom (tack snälla älskling) så sov jag vidare till strax efter nio, så skönt! Nu ligger plutten här på golvet och leker. Vi har en lugn hemmadag jag och han. Skulle till Emma och Ajdin med barn, men tyckte det var bättre att han var hemma och vilade upp sig så han blir pigg snart. David är iaf där och hjälper dem med sitt nya fina badrum, hoppas det går snabbt så han kommer hem till oss snart.

Något annat mycket intressant är Alexanders mage. Idag hade jag bytt 3 bajsblöjor innan klockan var sju... och sen har det bara fortsatt. Likadant var det igår, hela dagen. Undra om det är tänder på G eller om det är förkylningen, eller nått annat?? Mindre kul är det iaf å blöjor går det åt som tusan =) Ja jag ska ju till BVC i morgon så vi får väl se vad de säger där.

Ha en härligt fortsättning av söndagen och hoppas ni har finare väder än vi!
Kram!

Onsdag, torsdag och fredag

Onsdagen började med babysim. Det gick hur bra som helst, vi dök och gjorde massa annat skoj. David var med och tittade och fotade lite, så kul för honom att se hur det är. Vi bestämde att vi ska gå någon dag och bada tillsammans alla tre när den uppvärmda polen är öppen för allmänheten. Det ska bli mysigt.



Bild: David

Direkt efter badet drog vi vidare till jönköping. Alexander sov som en stock i bilen, man blir trött efter allt bad =). Vi började vår shopping nere på stan. Där blev det först ett besök på PoP och vi kom ut med ett par byxor och en body.

BYXORoch BODY

Bilder lånade från www.polarnopyret.se

Sen gick vi till Åhlens, saknar verkligen Åhlens här i stan, gillade deras barnkläder, mjuka och goa. Där blev det en orange body med en giraff på och en grönrandig body, ett par skor med barbapapa och en singstarskiva till mig. Köpte även en liten present till kusin Alicia från Alexander, ett lite roligt hopprep. Ja just det ja, en vagnleksak till kusinen i magen i Göteborg oxå! Vi hann även med lite andra affärer nere på stan, men inget mer till Alexander. Sen åkte vi upp till Ikea. Där åt vi lite köttbullar och Alexander var faktiskt vaken en liten stund =) Perfekt att gå och shoppa en dag när det varit bad för han är SÅ trött och sov nästan hela tiden. Då behöver man inte stressa utan kan gå i lugn och ro och titta utan att behöva skynda för hans skull. På ikea handlade vi lite grejjer till Alexanders rum så nu hoppas jag vi kan får lite ordning där.
Efter ikea gick vi in på A6 en sväng och tittade runt lite. Sen åkte vi till syrran med familj. Hämtade upp min bror på vägen så hann vi träffa honom lite med, perfekt! Alicia blev så glad när vi kom, lilla busungen som snart ska bli storasyster. Så spännande. Tänk att Alexander ska få två kusiner nu innom de närmsta två månaderna. Tänk vad de ska busa om nått år, så får Alicia styra upp det =)
Efter lite prat och god mat så åkte vi hem till oss igen. När vi hunnit halvvägs ringde syrran och sa att jag glömt min jacka och mobil hos dem, BRA Helena... vi vände och hämtade det, som tur var så sov Alexander hela vägen trots att han skulle ätit för ett tag sen. Man är så noga med att få med allt till plutten så man tänker inte på att man själv har lite saker som ska med hem.

I torsdags var vår föräldrargrupp hos oss och fikade lite, sen blev det promenad. Mysigt att träffa alla mammor och bebisar! Alexander var inte på sitt toppenhumör, men var iaf pigg och glad när vi hade besök. Resten av dagen var bara tråkig tyckte han... Han åt dock gröt på kvällen, gapade stort och åt upp allt! Så duktig!

Idag har vi varit ute hos mamma hela dagen och blivit bortskämda både jag och Alexander. Det är lyx att få lagad mat framdukad på bordet! Vi gick även en lång promenad runt sjön, fy vad blåsigt det var idag. Bäddade ner Alexander ordentligt i vagnen. Vill inte ha en förkylning till, det räcker med sånt nu tycker jag! Ikväll har jag och David ätit riktigt god mat, lax i ugn, färska räkor, god romsås och potatis, mums! Sen har David varit en sväng på speedway och jag och Alexander har busat lite innan det var läggdax för honom. Han åt föresten upp all gröt idag med. Men idag blev det bara blöja och haklapp för det kladdas väldigt när han äter gröt =)



Bild: David


Fullt upp

Oj oj nu har det gått några dagar igen, men vi har haft fullt upp här hemma. Lördags förmiddagen var mamma och pappa här och det gjordes smörgåstårtor i rasande fart. Fem styckern gjorde vi till dopet på söndagen. När tårtorna var klara skyndade jag ner på stan för att möta upp tjejgänget. Vi hade planerat för en heldag tillsammans. Jag hann inte vara med på den inledande promenaden, men som sagt, mötte upp dem på stan där vi gick ut och åt. Sen drog vi vidare till L:s jobb där det fanns ett stort bubbelbad. Där blev vi sittande i fler timmar och snackade strunt. Det var så mysigt. Efter badet fixade vi till oss lite och åkte vidare hem till Lovisa. Där blev det singstar för hela slanten och massa snack igen såklart. En mycket lyckad dag måste jag säga.
Det var oxå det längsta jag varit ifrån Alexander. Saknade honom massor, men han hade det ju såklart toppen hemma med sin pappa. Han fick oxå besök av sin faster med man och av Davids mormor och morfar. Så han blev nog bortskämd så det räckte och belv över.... Han var dock lite kinkig när han skulle lägga sig. Ville inte äta och inte alls sova. Han som brukar slurpa i sig maten direkt och sen somna själv på 5min hade efter 1½h fortfarande inte somnat och nästa inte ätit något. Kan det vara så att plutten blivit lite mammig... Iaf så blev han väldigt ledsen efter 1½h timme och David ringde efter mig, men när jag kom hem hade han precis somnat =) Så jag åkte tillbaka till tjejerna igen. Tur att man bara hade 5min hem!

I söndags var det då dop för Alexander. Han var så duktig hela tiden i kyrkan. Allt gick toppen och nu känns det skönt att det är gjort. Efter kyrkan hade vi lite kalas med våra smörgåstårtor och efter det vanlig tårta. Alexander fick massor av finfina paket som vi öppnade, bla bestick, läragå-vagn, 3dels servis med spöket laban och en med pingu, olika böcker med bla. rim och ramsor, födelsedagståg, en superfin soffa som var målad med nalle puh, en resväska och andra fina saker! Efter kalaset var plutten trött så trött (David och jag oxå). Vi satte på en film hemma och Alexander däckade i Davids famn direkt. Han sov och sov och sov så vid kvart över åttta väckte vi honom för att sätta på pyamas och ge honom lite mat. Han hade då sovit över en mat-tid =) Efter lite mat slocknade han direkt igen i sin säng.

Igår var det så härligt väder ute. Gick en lång lång promenad med Emma och Meya. Vi köpte glass och satt i solen och åt, härligt! På kvällen var det en kille här från securitas och pratade om larm. Vi har ju redan larm på huset, men ska nog byta till deras larm istället. Då kan man larma dörrar och vissa delar av huset om man vill när man är hemma. Skulle ju passa mig perfekt om jag och Alexander är ensamma hemma nån kväll, jag som är så mörkrädd =)

Idag är det städning på schemat, tråkigt men nödvändigt. Har föräldrarträff här hemma på torsdag så då vill man ju att det ska se någolunda fint ut. Imorgon är det babysimm på morgonen och sen åker vi till Jönköping för shopping direkt efter. David har tagit ledigt hela dan så det blir mys mys! Nä dax att ta tag i städningen!

Fem fingrar

Jag känner dig, Jag känner dig så väl
Dina fasor, dina våndor
Finns också i min själ
Du är mitt kött och blod
Du bär ett dyrbart namn
Och min kärlek Utan villkor
Jag gör vad jag kan
Så stor och stark på dagen
Men så liten mitt i natten
När ingen ser, när ingen vet
Kommer gråten mitt i skratten

Fem fingrar ska skydda dig
Ett är månen
Ett är solen
Ett är polstjärnan bak' molnen
Ett är hopp och ett är tro
Handens fem fingrar Vaggar dig till ro




Bild: Jag


Solig dag

Dagen har än så länge bestått av grötfrukost som gick kalas! Gjorde en halv portion som han nästan åt upp. Visst åkte det ut lite men inte alls så mycket som innan, och han blev inte ledsen efter en sked som innan. Nä banangröt är nog grejjen för Alexander!



Mums med gröt! Men lite kladdigt blir det =)



Jag kan gapa stoort, men bara när jag själv vill!

Bilder: Jag

Vi har även varit ute på en långpromenade med kompisen Alex och hans mamma Sofia. Underbart väder ute, sol och varmt! Tycke dock det är lite svårt att vet hur mycket kläder man ska ta på lillen. Han ligger ju så nerbäddad i vagnen och man vill inte att han ska bli alldeles varm. Men just nu kör vi på en tunn fleecejacka och en tunn mössa. Vantar har vi inte haft på ett tag nu, han vill så gärna grejja med sina barbapapa som hänger över vagnen och det går ju inte med vantar! Brukar dra ner åkpåsen lite oxå om det är varmt ute. Funderar på att skippa den snart, det ligger ju ändå ett fråskinn i botten på vagnen, så tar jag en filt över honom, det måste ju räcka eller?
Alexander sov sina 40 min som vanligt när vi var ute, sen låg han och tittade och grejjade men sina barbapapa och var hur nöjd som helst! Han brukar tycka det är tråkigt efter en stund när han vaknat men idag kunde vi gå en timme efter han hade vaknat och han sa inte ett pip, jätteskönt!

Nu har vi precis busat lite på golvet och det är en liten plutt som börjar bli lite trött igen, så det är nog dax för lite mamma/son-mys innan han somnar.



Speglar är roliga, då kan man göra många grimaser.



Men vad är det för filur?!

Bilder: Jag

kram på er!


Bad och mys

Idag har det varit babysim igen. Alltid lika mysigt. Alexander var på riktigt bra humör och sprattlade för fullt i vattnet =) Vi dök ett par gånger idag och det gick jättebra. Det kommer nog bli en liten fisk som är mer under än över vattnet, precis som sin pappa. Mamman däremot håller sig gärna ÖVER vattnet, iaf med huvudet, hehe. Nästa onsdag har David tagit ledigt för att följa med och titta och ta lite kort, det ska bli kul! Roligt för honom att få se hur det är.



Bild: Jag

Nyduschad lite groda!

Resten av dagen har vi tagit det lungt och myst massor. Man blir ju en liten tröttis efter badet så mammas famn har varit den bästa idag, iaf när det gäller att sova.

Vi testade en ny gröt idag oxå, mild havregröt med banan, det tyckte Alexander var MUMS. Men jag ska inte säga för mycket än. Vi får se hur det går imorgon. Men han gapade för mer än första skeden och åt upp all gröt som jag gjort, även om det inte var mycket så var det en stor framgång. Imorgon ska jag göra en hel smakportion och se om det går ner. Har ju bara blandat lite lite eftersom han inte ätit något av det ändå innan...

Nu sover plutten sen en stund tillbaka och man kan bara inte låta bli att titta på honom, det finns inget finare.


Tvätt

En vanlig syn hemma hos oss...



Bild: jag

Sa jag att han kräks... ofta...


Vardag igen

Nu är långhelgen slut vilket betyder att David är och jobbar igen, tråkigt. Men bara fyra jobbdagar sen är det helg igen!

I söndags var vi på Kosta outlet. Jag hade sett fram emot Polarn och Pyrets hörna, men vad besviken jag blev. Nästan inte en enda body fanns det. Bara massa tröjor som inte föll mig i smaken. Hittade dock en söt body och så köpte vi en soldräkt eller vad det kallas, som ska skydda mot solen i sommar när vi är på stranden! Men det fanns mycket fina ytterkläder till barn. Nu har vi precis köpt en jacka till A, men sen när han blir lite större och behöver en "riktig" jacka som står emot lite regn osv så åker vi nog absolut dit och kollar.
Till mig själv blev det ett par svarta jeans, och David köpte ett par skor och en tröja. Sen köpte vi lite glas-grejer oxå.

På kvällen träffade vi två små pojkar och deras föräldrar. Den ena killen, Alex, är tre dagar äldre än Alexander, och Lukaz som är ett par månader yngre. Eftersom de bor så nära oss så tog vi vagnen man Alexander skrek som en tok, han var nog trött på att ligga i vagnen efter hela dan på Kosta så David fick ta upp honom till slut och bära honom. Har ladrig hänt förut att han har varit så arg i vagnen. Ibland kan han skrika lite innan man kommit utanför dörren, men så fort vi kommer ut så tystnar han, men verkligen inte då... När vi kom hem sen på kvällen var han så trött så trött efter att ha busat med de andra killarna så det blev kvällsmat redan vid halv åtta och sen slocknade han direkt när jag la ner honom i sängen.



Bild: Jag

Man kan ju inte alltid vara glad...

Igår skulle vi haft lite besök här hemma av gamla jobbarkomisar till Daivid, men de ringde återbud, och skönt var det faktiskt. Vi var rätt trötta alla tre efter några intensiva dagar, så vi tog det så lungt och bara hade familjemys. Tittade på en lång lång film som Alexander sov sig igenom på pappas mage, åt god mat och ja, bara hade det mysigt! Behövligt.

Idag har vi än så länge inte gjort så mycket. Fick sovmorgon ända till halv nio (efter matning vid fem och lyft över Alexander till mig vid halv sju) så det var jätteskönt! Händer inte ofta nu för tiden att han sover så länge. Vi har varit ute en sväng oxå så nu ligger han i vagnen utanför och sover. Så skönt nu när det är lite varmare ute så man kan lämna honom ute och sova.

Får se vad resten av dagen har att erbjuda!
Ha enskön tisdag!


Påskmys!

De lediga dagarna går alldeles för fort! Det är så mysigt när David är hemma hos oss. Eller hemma och hemma, vi har inte varit hemma så mycket... Igår var vi först hos mina föräldrar hela fm. Åt god påskmat och bara umgicks. Bror min å syster med familj var oxå där så det var så roligt att träffa alla. Alexander var så pigg och glad, pratade och var så nöjd och glad. Jag som har sagt att han har "glömt bort" hur man vänder sig från mage till rygg, som han gjorde ett tag hela tiden, visade att han inte alls hade glömt det =). På eftermiddagaen åkte vi från mamma och pappa till Davids föräldrar istället. Där var oxå D:s syster med man. Vi åt god påskmat ännu en gång och umgicks å hade det trevligt! När vi var där passade Alexander på att kräkas ner sin farfar, lite på sin fasters man och kissa på sin farmor och lite i farfars säng. Mmm en mycket lyckad kväll enligt Alexander ;-). Behöver jag skriva att han sov gott i bilen på vägen hem...



Bild: Jag

Dagen har bestått av inköp av blommor + plantering av dem i krukor ute. En skön promenad i solen, så härligt! I eftermiddag å kväll har vi varit hos Anders och Jessica med barnen Agnes och Lucas. Lucas är en vecka yngre än Alexander så det är lite kul. Jocke och Sandra kom oxå med lille lille Alvin. Den lille plutten föddes 7 veckor för tidigt och han var fortfarande pytteliten fastän han är två månader nu. Väger bara 2700g ungefär... Det var så roligt att träffa alla å vi hade massor att prata om. Alexander hade dock lite svårt att komma till ro och sova så vi får väl se hur sömnen blir inatt...

I morgon ska vi åka till Kosta outlet. Se om vi hittar något kul. Jag ska iaf gå till polarn & pyret och se om de har något fint till Alexander!!

Ps. gröten gick inte ner idag heller...


Skärtorsdagen

Ja nu har det gått några dagar med grötätandet. Inga större framsteg, det är inte poppis med gröt. Helst spottar han ut den rakt i ansiktet på mig =) Men vi testar vidare. Idag svalde han nog lite iaf, så det var bra!



Bild: Jag

Mmm vad gott med gröt... not.

I tisdags hände det inte så mycket här hemma hos oss. Vi tog en liten promenad i solen och sen städade jag lite här hemma. Alexander tycker om när man dammsuger, han somnar som en stock till brummandet.

Igår tyckte jag att plutten var tillräckligt pigg för att gå på babysimmet. Det var bara fyra av nio bebisar där så många är sjuka nu. Igår var det dax för premiärdyket för Alexander. Jag var jättenervös men det gick hur bra som helst!! Han tyckte det var riktigt kul å satte inte i halsen eller nått. 2 dyk fick det bli sen var han så trött. Vi hann ju även med att sjunga lite som vi brukar å göra lite annat skoj.

Efter badet åkte vi direkt till BVC där det var föräldrarträff. Igår handlade den om mat till de små. Snart är det dax att börja med pureér av olika slag, spännande. Undra om det går bättre än med gröten =). Efter den träffen följde vi alla med Astrid och hennes mamma hem. Tyvärr var det två stycken som var sjuka och inte kunde vara med, men sex mammor med barn var vi iaf. Vi åt gott å pratade massor BEBISSNACK, såklart. Nästa träff är om två veckor och då ska vi vara hemma hos oss. Vi har så himla roligt tillsammans i vår grupp, hyfsat jämngamla och alla är riktigt trevliga.



Bild: Jag

Alla bebisar som var med på träffen. Alex, Alexander, Astrid, Leo, Malte och Ellory (vet inte hur hon stavar...). Saknas gör Theo och Olle. Alexander sov under korttagningen =)


När vi kom hem från Astrid var Alexander helt slut. Då hade vi haft fullt upp sen jag väckte honom på morgonen och nån riktig sömn hade han inte fått för han kom inte riktigt till ro hos Astrid, mycket liv å rörelse, så han åt lite mat och sen somnade han som en stock i min famn. Jag la honom i vår säng och sen sov han i drygt 2h. Själv åkte jag på ännu en träff, men denna gången var det med mina tjejer, mycket myckte roligt som alltid!

Dagen har än så länge innehållit en långpromenad i det till en början soliga vädret. Alexander har dock börjat med nått nytt nu. Han sover bara ca 40 min, sen låg han vaken och tittade och lekte med sina barbapappafigurer. Han som brukar sova så bra i vagnen. Just nu sitter han i sin babysitter och sover, får se om jag hinner slänga ihop lite mat till mig innan han vaknar. Nej, det hann jag inte...


RSS 2.0