Är på semester

Det är riktigt dålig uppdatering av bloggen nu, jag vet. Men jag är på semester ;-) Har inte riktigt tid och lust att sitta framför datorn då. Vi har haft fullt upp med att umgås med syster och hennes familj i deras stuga i Torekov där vi har varit ett par dagar.

Just nu ligger jag i sängen på ett hotell i Halmstad. Ska bli lyxigt att bo på hotell ett par nätter nu (fast hos syster kändes det som hotell så uppassade med mat och så vi blev där...) Vi har precis kommit hem från ett restaurangbesök med god mat. Alexander sover gott sen ett par timmar tillbaka och jag ska snart göra detsamma.

Lovar en mycket utförligare uppdatering när vi kommer hem och som det ser ut nu så stannar vi till måndag kväll (minst).

Kram på Dig!

ps. måste bara säga att Alexander har tagit ett par krypsteg nu *stolt*

God Morgon

Nu sticker David och jag iväg på en liten tripp över dagen. Alexander får stanna hemma och mysa med mormor. Tror nog att morfar kommer förbi när han slutat jobbet också =)



En av alla fina blommor från igår på min morbrors "öppna trädgård"

Bild: Jag


Här är det klarblå himmel, hoppas solen lyser på dig också!


Shopping och båtiläggning

Kanske skulle ta och uppdatera lite här =)

I fredags var vi i Jönköping hela dagen. Vi bytte bl.a. vårt skit-Telia-abonemang (fast och bredband) mot 3 istället. De kan ju omöjligt vara sämre än Telia ;-) Vi shoppade lite annat också, Alexander fick lite leksaker och "bra att ha" grejer.
På Ikea köpte vi lite "piff" till uterummet. Ska bli kul att fixa till där. Sen hälsade vi på hos Davids gamla jobbarkompisar, trevligt.

På hemvägen från Jkpg kom vi till en trafikolycka som precis hade hänt. Bara ett par bilar innan oss som kommit före (som tur var). Otäckt det där. Vi bestämde dock att inte stanna och "titta" då det stod 2-3 bilar som redan stannat och det kom bilar som stannade under tiden vi kröp förbi. Vi är inte duktiga i sjukvård och hade inte hjälpt till något där, så bara stanna för att titta tycker jag är onödigt. Speciellt för de inblandade som förmodligen inte vill ha massa publik... 
Det var en singelolycka och bilen hade voltat, men mannen som satt kvar i rörde på sig iaf och dagen efter kunde vi läsa i tidningen att ingen hade blivit allvarligt skadad.

Direkt när vi kom från Jkpg så åkte vi till goda vänner och hade en helkväll där. Vi grillade, spelade kort och bara umgicks. Det var så underbart skönt ute och vi kunde sitta ute ända tills det blev mörkt.

Igår var David inte hemma, så jag och A åkte ut till mormor/morfar, morbror var där också, och hade en mysig dag där. A badade i deras lilla pool, åt smultron, vinbär och blev borskämd som vanligt ;-)

Idag är D i full färd med att lägga i båten. Han sätter på lite nya lås och så först som tjuvarna tog sönder förra året =(. Ska bli härligt att kunna ta sig en sväng med den sen. A har fått en fin flytväst så han är redo för att ta sin första tur på vattnet.

I em ska vi iväg en sväng hela familjen. Vi ska åka till min morbror som har "öppen trädgård" idag. Ska bli kul att se hur det är.

Hoppas ni får en härlig söndag!


Dagarna går

Oj oj vad tiden rinner iväg. Dagarna de bara flyter på och man undrar vad man gjort!

Igår var det storstädning av huset, tråkigt men behövligt. Superskönt nu när det är gjort. Då kan man hitta på massa kul i helgen utan att känna dåligt samvete för att det ser ut som ett bombnedslag hemma. Alexander var hos farmor och farfar undertiden jag städade. Smidigare för mig och absolut roligare för honom. Där får han all uppmärksamhet han vill ha =) Jag är ju inte så rolig när jag städar precis... När David kom hem var jag inte riktigt klar med städet, så vi gjorde det sista tillsammans. Sen åkte vi ut till D:s föräldrar för att hämta A.

När vi kom dit var det så varmt så vi gick och tog oss ett dopp i sjön. Alexander badade oxå såklart! Så fort han kommer nära vattnet börjar benen sprattla för fullt och när man ställer ner honom på marken "springer" han i vattnet och fortsätter gå långt ut tills jag vänder honom. Har jag sagt att han älskar vatten ;-)

Efter badet fick vi god kvällsmat och vi passade på att åka hem när A fått sin välling för kvällen. Han somnade direkt i bilen så det var bara att lyfta över honom till sängen sen.

Idag har vi haft en lugn dag. Varit ute i trädgården och busat. A övar och övar på att lära sig krypa. Han är inte riktigt där än, men SÅ nära och han är så duktig när han kämpar. Han tar sig dock frammåt, men inte genom "klassisk" krypning än =)

David kom hem lite tidigare idag och nu har han SEMESTER! Så härligt. Det blev en stund till ute i gräset när han han kom hem och A bara klättrade och klättrade på David. Vi skrattade åt honom när han ställde sig upp mot D, men trodde att han var lite stadigare än han var, och släppte händerna. Bomp ner i backen, men genast upp igen och försöka. Tur att det är mjukt att landa ute i gräset. Där får han gärna öva så han kan innnan han gör samma inne på det hårda golvet...

Ikväll blir det lugn hemmakväll. Vi ska premiäräta Davids egenodlade färskpotatis! Mumma =)

Mmmmamma

Jag har ju helt glömt bort att berätta en super-duper viktig sak! I måndags var jag och Alexander hos mamma/mormor hela dagen. Jag satt på övervåningen och tittade på lite gamla kort på mig, Alexander och mormor var nere och busade. Jag hörde hur mormor "övade" med A på att säga "mamma". A har aldrig varit i närheten av att säga "mamma" men plötsligt hör jag hur han klart och tydligt säger "MAMMA"! Gissa om jag flög ner för trappan ;-).

Så nu säger Alexander lite då och då "mamma", men ibland blir det även "ma" "mmmamma" "mammammamm" men mitt mammahjärta blir så otroligt stolt och glad och ni kan inte förstå hur det känns när en lille son säger "mamma" ♥

Nu är han ju så liten än, så han förstår inte vad han säger, men det spelar ingen roll, jag smälter varje gång ändå!!!



Mammas hjärta

Bild: Jag

Kan ju nämna att pappan i familjen inte ALLS trodde på mig när jag sa vad som hade hänt ;-) men nu har han fått höra själv, så nu kan han inte neka till att han sa Mamma före Pappa =)

Skrutten har även satt sig upp själv för första gången, i söndags. Man blir så imponerad av allt de lär sig!


Det blir en dag på stranden

Idag är det riktigt hett ute igen. Hela förmiddagen har spenderats på stranden tillsammans med Linnéa och Noah. Det var riktigt skönt!

Alexander satt nere i vattenbrynet hela tiden och plaskade med vattnet. Sen kom han på att man kunde ju ta upp sand med handen och smaka på det! Mmm vad gott det var. Det skulle han göra hela tiden sen. Till slut stoppade jag i nappen i munnen för jag tänkte att han kanske skulle orka lite mat sen också ;-)

Mmmm gott med sand...

Bild: Jag

Vi (alla utom jag) var i och badade. Alexander tyckte det var hur skönt som helst och jag badade honom länge. Det var så skönt i vattnet, inte alls kallt. Iofs var vi på ett ställe där det är väldigt långgrunt, så vattnet blir uppvärmt for där. Men det passade oss perfekt. Vill inte att Alexander ska bada om det är för kalls å han blir förkyld igen...

Efter badet satte vi oss uppe på filtarna och fikade lite. Myspys. Sen började Alexander bli trött. Han hade varit vaken långt över sin sovtid, men att sitta och plaska i vattnet var mycket roligare än att sova... Men han somnade så fort jag satte honom i bilen och nu har han sovit väldigt länge för att vara honom. Han är helt utslagen =) Det tar på krafterna för de små (och stora) att vara ute i sol och värme.

Nu ser det ut att dra ihop sig till oväder tycker jag. Himlen har mörknat väldigt på kort stund. Jag gillar ju inte alls åska, men att ha över 30'C i flera dagar så kan det gärna komma lite åska och rensa ur. Bara den försvinner snabbt ;-)


Semester

På fredag börjar David sin semester. Det ska bli så härligt att få vara tillsammans alla tre i tre hela veckor. Vi hade ju precis en vecka då vi var på Gotland, men nu blir det tre till, lovley!!

Vi har lite planer för vad vi ska göra, lite småutflykter. Hälsa på lite kompisar och familjemedlemmar på olika håll i landet. Det ska bli kul.

På fredag ska vi börja med en liten sväng till Jönköping men då för att shoppa.

Just nu är det fotboll här hemma. VM-final som har gått till förlängning. Heja Holland!!

Långhårig

Alexander har blivit lite långhårig. Inte på hela huvudet, utan mest i nacken och runt öronen. Så söt.



Bild: Jag


Bada

Idag är det, om möjligt, ännu varmare än igår. När jag och lillen gick upp vid fyratiden var det redan 19' C ute... Det blir till att hålla sig inne, eller möjligen ute i polen =)

Alexander badade och duchade om vartannat igår hela dagen. Han älskar vatten och tyckte det var riktigt härligt.



Alexander vill gärna hoppa i poolen.

Bild: Jag


Rekordbebis

Alexander är en riktig rekordbebis! I vintras var det den kallaste vintern på flera år. Det var så kallt så man fick stanna inne för att inte förfrysa näsan (jag) och Alexanders små lungor fixade helt enkelt inte så kallt. Nu är det istället så varmt. 35' C i skuggan. Det är lite för varmt för oss. Det fläktar på lite, men det är så varm luft så det svalkar inte.

Alexander fick bada innan. Han suckade nöjt när vi satte honom i vattnet. Jag förstår honom.

Soliga dagar

Vi har riktigt soliga dagar här nu. Varmt och soligt. Det gillar vi! Alexander är dock fortfarande väldigt väldigt snuvig, verkar som det aldrig går över denhär gången... Men vi är ute mycket på trädgården och gottar oss ändå. Ett och annat bad blir det för lillen. Det älskar han.

Tänkte lägga in en bild på A när han badar, men det går inte ladda upp bilder just nu, så det får bli nån annan gång..

Vi hade hur kul som helst när vi var ute och red. Vädret kunde inte ha varit bättre och inte sällskapet heller för den delen. Jag fick en riktigt liten galen häst så jag har blåsor på händerna och sjukt ont i axlarna/skuldrorna för jag fick hålla, hålla, hålla hästen. Han ville tävla med allt och alla, det ville inte jag =) Vi red i 2½h med en liten fikapaus, så idag är jag nog mör i hela kroppen, otränad som man är. Men som sagt, sjukt kul hade vi! Får vi göra om snart igen.

Islandshäst

Om några timmar ska jag och David + ett gäng kompisar till ge oss iväg och rida islandshäst. Ska bli hur kul som helst. Var läääängesen jag red nu så vi får väl se hur det går =S

När mamma gör sig iordning...

Ja när jag gör mig iordning på morgonen brukar Alexander få plocka lite med min neccesär (jag har givetvis plockat bort allt smått). Detta tycker Alexander är hur kul som helst och jag kan göra mig iordning i lugn och ro. Häromdagen när jag kollade till på honom såg han ut såhär:



Bild: Jag

=)


Stå upp

Igår tog vi äntligen tag i att sänka sängen till Alexander. Vi skulle gjort det innan vi åkte till Gotland, men det blev inte av... Men nu är det iaf gjort.
Det första Alexander gjorde när jag satte honom i sängen var att ta tag i spjälorna och ställa sig upp!! Nu ställer han sig upp så fort jag sätter honom i sängen, så duktig min lilla pojk! Han tro rdock att han har bättre balans än han har för brukar släppa ena handen först, vilket går bra, men när han släpper nästa hand också, så går det inte lika bra. Tur att sängen är mjuk att landa i och han får hellre öva där än på golvet =)

Han har börjat åla sig fram nu också. Han försöker krypa, sprattlar med benen för fullt och tar spjärn med tårna mot golvet och skjuter sig fram. Så roligt att se. Han blir jättearg när han inte kan ta sig precis dit han vill, men övning ger färdighet!

Det går så fort med utveckligen just nu, så mycket som händer. Hinner knappt med... Det gäller att ta vara på varje dag, varje minut med prinsen!

Sen har vi ju haft värsta sovmorgon här hemma de senaste två dagarna. Igår sov han till kvart i sex och idag till halv sex. Vet inte när det hände senast (trodde aldrig jag skulle säga att halv sex var sovmorgon...).

Hoppas du får en härlig dag!


Gotland

Nu är vi hemma från Gotland. Kom hem i onsdags kväll, men vi har haft så fullt upp + att det varit så fint väder så jag knappt varit inne, så inlägget har fått vänta ända tills nu...

Vi har haft en jättebra vecka. Underbart sällskap, fint väder ja allt har varit toppen. Kan sammanfatta veckan lite kort: Skratt, sol, bad, grillning, spela kort, midsommar, "vild"hästar, Visby, shopping, varmt, en tand, två tänder, choklad i mängd, tacos, åka båt, åka bil, gubbe i sport-bh!, fotografering, kasta pil, bada balja, leka och säkert massa mer som jag glömt. Ja bra har vi iaf haft det!

"Lite" bilder måste jag ju ha med också ;-)



Bill och Bull som vi kallade dem under veckan... fast här sitter de Bull och Bill



Några av "vild"hästarna på Lojstahed



Sötaste killen i världen!



Midsommarfin



Söta söta Agnes tog hand om pojkarna



Far och son, de bästa som finns



Agnes tog hand om Alexander hela veckan "Sander sovit gott?, Sander leka?, Sander ha sin napp?" Sötfisar!

   

Krypträning pågår. David var den enda som tog ett dopp i havet.



Alexander kände på vattnet, skönt i värmen!

   

Bill och Bull i fullt ös hela veckan!

Bilder: Jag

Roligaste på stranden... David är och badar och jag är och fotar honom, så Alexander sitter med Lucas och hans mamma, pappa och syster på filten i sanden. En gubbe kommer och går förbi, stannar upp och tittar på Alexander och Lucas och säger: "De där två ser jämngamla ut." "Ja det är de säger Jessica, det skiljer bara en vecka på dem." De riktigt kan se hur gubben börjar fundera, sen säger han: "GÅR DET??"
Vi skrattade gott åt detta resten av veckan =)


RSS 2.0