Sammanfattning av helgen

Helgen som gått har varit riktigt rolig, men samtidigt lite jobbig... I lördags åkte David och jag till Strängnäs på bröllop. Underbart fint brudpar som strålade av kärlek. Bruden var riktigt nervös och stod och fnissade där framme =). De hade skrivit egna löften till varandra och det var så fint! Tyvärr så öste regnet ner och åskad dånade. Som tur var hade de flyttat vigseln från bryggan nere vid vattnet till ett partytält vid festlokalen. Det var så fint fixat därinne så det känndes verkligen inte som ett tält.
Festen var rolig och vi fick (tack och lov) sitta bredvid de enda vi kände, förutom brudparet då såklart. Många skratt och god mat bjöd kvällen på. När dansen drog igång frammåt kvällen stannade vi någon timme till men sen tackade vi för oss och begav oss mot hotellet. Det märks att man är småbarnsförälder nu =) Vi hade ju varit uppe sen halv sex.

Att lämna Alexander hemma var verkligen inte det lättaste. När vi satte oss i bilen för att åka iväg sa vi båda två att "nä vi går in igen å stannar hemma" haha!. På vägen upp så vände jag mig om flera gånger för att se vad Alexander gjorde, han var ju så tyst... Ja man vänjer sig snabbt till att vara tre i familjen! Jag saknade Alexander enormt mycket hela helgen men han hade det ju så bra med sin farmor och farfar. Bortskämd till tusen kan jag tänka mig att han blev.

Det hade gått jättebra för dem med honom. Han är ju faktiskt ganska "enkel" eller vad man ska säga. Tykänns inte något ÄN och är glad bara någon leker med honom. Enda gången han hade varit riktigt ledsen var när han skulle lägga sig, så farmor fick söva honom i famnen istället för att han somnade själv som han brukar. Men sen hade han sovit så gott.

När vi kom hem möttes vi av en liten glad skrutt i dörren. Ni kan inte tänka er hur gott det var att ha honom i famnen igen och pussa på honom!! Sen var det familjemys hela kvällen.


Packa

Nu är det dax att packa inför helgen. Tror jag ska packa med Alexander i någon väska. Undra om nån märker det...
Hur ska jag klara mig utan min lille skrutt. Har varit med honom nästan dygnet runt i ett halvår, bortsett från några få timmar. Men jag vill inte göra något annat än att vara med honom, det är det bästa jag vet! Älskar min lille skrutt.

Nä nu ska jag försöka hitta en STOOOR väska ;-)

Hörs på måndag!

4.13

4.13 - GOD MORGON mamma och pappa! Det är dags att gå upp nu!!!!


Vad är det för knasigheter han har börjat med nu då?!

Bad och fotografering

Det var så mysigt på badet idag. Vi och Johanna med Theo var de enda som var där och badade. Det var så lungt och skönt och man märkte verkligen på våra små att de trivdes med detta. Vi sa att vi ska försöka gå ett par gånger i månaden iaf, så vi håller i dethär med badet.

Vi var och fotograferade lille idag oxå. Det gick jättebra. Han blev lite kinkig efter en stund, men med lite muta bestående av ersättning så blev han pigg och glad igen =). Tror det blev riktigt fina kort, eller vad skulle det annars bli med en sån sötnos! Ska bli kul att se dem sen.

Nu har David precis varit och nattat lillen. Han somnade bums idag. Man blir trött efter att ha badat och agerat modell!

Nu ska det betalas räkningar - tråkigt men ett måste. Hoppas ni får en bra kväll!


Dagens planer

Idag ska jag och Alexander åka till badhuset. Babysimmet är slut för terminen, men Alexander älskar att bada, så vi har bestämt träff med kompisen Theo och hans mamma, så ska vi gå och bada tillsammans. Mys!

I eftermiddag ska Alexander gå till fotografen. Hoppas på ett strålande humör från lillen =). Ska bli spännande att se vad det blir för kort.



Bild: Jag

Ser ut som en dag med strålande sol! Härligt! Får se till att klämma in en liten promenad oxå.


Gårdagen


Igår var det öppna förskolan på fm. Mycket trevligt. Vi träffade många kompisar från föräldrargruppen så barnen "lekte" lite med varandra. Märkligt att det börjar redan såhär tidigt med att de ska ta varandras leksaker. Den som kompisen har ser ju alltid mycket roligare ut än den man själv leker med. Söta är de iaf!

När vi kom hem från förskolan var David redan hemma, så vi bytte bara om på vårt lilla kräkmonster, som fortfarande kräks massa, och åkte mot Eksjö. Planen var att D skulle till sjukhuset och jag och A skulle försöka hitta några roliga barnklädersaffärer. Eftersom jag inte hittar så bra i Eksjö, och inte vet så mycket om affärerna hade jag hört mig för och fått två tips om affärer. Letade upp adresserna på nätet och skulle köra efter vår gps. Ja så var det tänkt iaf.
När jag släppt av David slog jag in den första adressen. Inga gatunummer fanns på den givna adressen så den sa att jag var framme vid affären mitt i en rondell... Hmm inte riktigt rätt. Fortsatte lite på vägen och hittade affären till slut. Dock var det en besvikelse med kläderna så det blev inte nått där. Nästa adress fanns inte ens med på vår gps, så jag irrade omkring lite i stan, men fick till slut ringa en vän som ledde mig rätt. Mysig affär med massa fint, men inte vad jag letade efter just nu. Men kan mycket väl tänka mig att åka tillbaka dit någon mer gång.

Stackars David mådde inte alls bra efter besöket på sjukhuset, så han sov mest hela eftermiddagen när vi kom hem. Alexanders farmor och farfar kom för att "öva sig" inför helgen då de ska vara barnvakt till lillen. De matade, lekte, nattade och la den lille prinsen. Det gick kanonbra. Tror de kommer att ha en jättebra helg tillsammans, men jag har sån ångest över att åka ifrån min lille älskling. Usch usch...

4.36 - god morgon

Haha, jag som skrev igår att jag önskade Alexander kunde sova lite längre på morgonen... Där fick jag för det. 04.36 hör jag att det är en riktigt glad liten kille som vaknat inne i sitt rum. Gick in och stoppade i nappen, men han var alldeles för pigg för att somna om. Tog över honom till mig, men efter drygt en timmes försök till att söva om så slutade det bara med en vansinnig liten A som bara ville gå upp, så då fick det bli så. Kanske får bli en powernap för mig sen när lillen behagar att sova lite ;-)


God Morgon regniga onsdag!

God Morgon!

Här har dagen börjat för drygt en timme sedan. Plutten är i full färd med att upptäcka världen i sin gåstol. Hans nya favoritgrej är att åka över mattan på babygymmet och dra lite i hoppgungan.
Hans nya favoritleksak är en tom saftflaska.... Här behövs inte köpas massa dyra leksaker, får han själv välja tar han helst "våra" saker.

Alexander har börjat vakna så tidigt (enligt mig) på morgonen nu. Den senaste tiden har han vaknat runt tio i sex. Ett par dagar förra veckan somnade han om när han fick komma till min säng, men se det går inte längre. Nu ska vi upp och leka! Jag är väl inte så roligt leksällskap så tidigt då jag känner mig som en zombie =). Ja jag hoppas iaf att detta bara är en kort period så han börjar sova liiite längre sen iaf. Men man hinner få myckte gjort en dag när man går upp så tidigt! Igår åkte vi ner på stan för att handla lite blommor och döm om min förvåning när jag upptäckte att affärerna inte var öppna än. Jag trodde verkligen att klockan var mer än vad den var. Iofs gjorde detta inget då jag skulle gå på torget, men ändå ;-)

Idag blir det öppna förskolan nu på fm. Blir nog bilen dit eftersom det regnar så mycket här. Sen ska jag och Alexander följa med David till Eksjö. Han ska till sjukhuset och får inte köra hem själv efter det. Vi får se vad A och jag hittar på under tiden!

Ha en härlig onsdag!


Stor och liten

Alexanders nya skor! Är lite stora till honom just nu, men han testade dem igår och det gick så bra att ha dem ändå.
Men jämför man med Davids skor så är de ganska små...



Bilder: Jag


Gå i gåstolen!

Han flyger fram över golvet i sin stol nu. Det är svårt att fånga honom på blid för han är aldrig stilla =)



Allt är så spännande, allt ska undersökas!



In under bordet, det kan ju faktiskt finnas något där under man kan dra i.



Tittut =)

Bilder: Jag


Shopping på stan

Igår blev det lite shopping på stan när David slutat jobbet. Alexander fick sig två par bodys, två par shorts, en solhatt och en bodysuit. Lite solskyddsmedel från apoteket följde med hem oxå. Ja och ett par nya nappar oxå =)

 Dessa shorts från KappAhl tycker jag är så himla söta. De ska han ha på sig på fotograferingen på torsdag. Sen skulle han ha en body som helst var enfärgad, inget stort tryck på och ingen krage. Så då köpte vi denna från Lindex. Det blev även en enfärgad turkos body.
 

334813 Lindex Shop Online - Body


En glad skrutt?!

En glad liten fis idag på morgonen, för ett ögonblick iaf ;-)



Bild: Jag med mobilen

Inatt har Alexander sovit riktigt dåligt. Förmodligen för att han sov ganska mycket på hemresan från Göteborg igår. Så idag har jag en liten gnällis här hemma. Men vi försöker hitta på så mycket roliga saker vi kan för att hålla humöret uppe.
För en liten liten stund sen gick vi ut för att njuta i den härliga vädret. Vi hann inte mer än ut i trädgården förrän det böjade mullra på håll. Nä nån promenad blir det då inte. Alexander somnade i vagnen så han står precis utanför den öppna dörren här så jag har koll, så inte det kommer en skur, eller åskan kommer närmare.

När David slutar ska vi ner på stan en sväng. Måste hitta en keps eller liknande till Alexander + att vi måste hitta lite kläder han kan ha på fotograferingen på torsdag. Sen vill jag byta ut mina blommor i krukorna på framsidan. Jag vill ha blommor med lite mer färg, kanske röda eller lila eller nått. Nu är det vitt och gult, men det planterades ju vid påsk...


Helgen som gått

Nu har det gått ännu en helg. Galet vad fort det går! Alexanders feber var borta i lördags - skönt! Det enda positiva med sprutfeber är att det oftast försvinner ganska snabbt.

I lördags var det en skön hemmadag. Jag var lite krasslig på fm, men det gav med sig sen. Trodde nästan jag hade fått magsjuka, men det var det som tur var inte!
Det mesta av lördagen spenderades ute i trädgården. Det var underbart väder så jag njööööt =) Alexander tyckte oxå det var riktigt härligt att va ute. Det jag dock tycker är lite svårt är att veta hur mycket man ska ta på de små liven nu när värmen kommer...



Alexander sov så gott i vagnen ute.

Bild: Jag


I går, söndag, var vi i Göteborg hela dagen. Vi träffade Daivids syster med familj. Första gången vi träffade deras lille Ville som bara är två veckor gammal. Han var så liten så liten. Kommer verkligen inte ihåg att Alexander har varit SÅ liten, men det har han ju =). Det var jätteroligt att träffa dem och vi hade en riktigt mysig dag. Åkte även till kungsbacka för att kolla lite på outleten som ligger där. Hittade dock inte några större fynd... David som fyndade mest! Vi gick till en "vanlig" inter sport butik och där hittade jag världens sötaste puma-skor till Alexander. Nästan exakta kopiar av de David har, så de fick såklart följa med hem. Ska visa bild på dem någon dag...

Här kommer ett par andra bilder från helgen istället:



David har fullt upp =)



Stor och liten

Bilder: Jag


Sova sova sova

Ja som rubriken låter så är det en riktig sov-dag för lille Alexander. Han har riktigt hög feber, trots alvedon, så han vill mest bara sova. Förra sovpasset var på dryga 2½h, sen var han vaken en stund och fick lite gröt. Vi lekte lite på golvet och sjöng lite sånger - Alexanders älskar när jag sjunger (hur man nu kan gilla det, haha). Sen blev han trött igen så nu sover han i min säng.

Pappa David slutade tidigt idag, så han var hemma en sväng, men försvann lika fort till Alexanders besvikelse. Verkligen pappas pojk. Han böjade riktigt gråta när D försvann ut genom dörren =(. Men ikväll ska vi vara hemma alla tre och ha det mys mys!

Jag gick en sväng i trädgården. Jag som sa att det var friskt ute idag tar tillbaka det, kvavt, kvavt, kvavt. Åskan hänger i luften, usch. Jag ska verkligen försöka att inte smitta av min åsk-rädsla till Alexander. Tur att David verkligen inte är åskrädd =)

Sitta i vagnen



Bild: Jag


Feber

Besöket på bvc igår gick bra. Han växer så det knakar min lille prins =) Han fick sin spruta också, hua säger jag. Tycker inte om det alls, men nu är det gjort.
Märktes att han var lite medtagen efter sprutan igår eftermiddag (eller kanske var det värmen?) för han sov som en stock i flera timmar, vilket nästan aldrig händer nuförtiden. 3xca 30 min sover han varje dag...

I gårkväll kom febern smygande, jag som hoppades att han skulle slippa. Men efter en liten alvedon så somnade han i sin säng. Han har sovit bra inatt, men tror det kan bero på att han var trött efter sprutan. Idag på morgonen hade han hög hög feber igen. Stackars liten. Gillar inte när han har feber, men nu vet man iaf varför. Hoppas bara det går över snabbt.

Får se om det blir någon promenad idag, det beror på hur Alexander mår. Nu är det iaf härligt frisk luft ute. Igår när vi var ute och gick fick man nästan slå sig fram för det var så kvavt ;-)

Ha en härlig fredag!

God Morgon!

God morgon! Idag sov lillen till halv sex, men efter lite blöjbyte och bus så somnade han om i vår säng och sov ända till halv NIO! Nu känns det som halva dagen har gått ju, haha!

Hos oss precis nu =)

Bild: Jag med mobilen

Strax dax att åka till BVC för sexmånaderskontroll och femmånadersspruta. Sprutan är lite sent men A har varit sjuk nästan hela sista månaden (magen och förkylning som avlöst varandra) så då har vi fått vänta. Men idag är det dax. Hoppas han slipper feber.

Efter BVC är det föräldrarträff. Får se om Alexander är upplagd för gå eller om vi får hoppa det idag.

Kram!


Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!

Idag är vår lille Älskling ett halvår! Tiden har gått så otroligt fort. Tänk att det var just Vi som fick Dig, vårt allt <3

Älskar Dig mer än något annat!



Lille A, bara några timmar "gammal"

Bild: Jag


Sova

Inatt har Alexander sovit ovanligt bra! Jag har bara behövt gå in två gånger för att stoppa i nappen då han varit lite gnällig. Det är inte alls mycket för att var honom. Sen vaknade han vid halv sex, men efter att hämtat honom till min säng så somnade han om vid halv sju-tiden och sov ända till åtta. Så lyxigt! Så nu känner jag mig faktiskt helt utvilad för en gång skull =)

Nu är det dax för promenad med Sofia och Alex. Hoppas att solen kommer fram, för här är det muuuulet.

Kram på Dig!


Sitta

Idag helt plötsligt så kunde Alexander sitta själv =) han har varit vääääldigt vinglig innan och vält omkull mest hela tiden. Har han suttit så har det varit dubbelvikt = inte så bekvämt. Men idag på skötbordet när jag satte honom där som jag alltid gör och testade att släppa lite så satt han bara där. Jättelänge! Duktiga lilla kille <3



Va! Kan jag sitta...?!



Kan utan att hålla i oxå!

Bilder: Jag


Gåstolen är kul!

Alexander har kommit på att gåstolen är ju riktigt KUL! Nu har han lite mer "styr i benen" så han kan ta sig dit han vill. Färden går oftast till gardinerna eller till bordsduken =) Stå och titta ut genom glasdörren är en annan favorit. Har man tur kan man ju nå gardinen samtidigt, hehe!



Bild: Jag


Ögonfransar



En sovande prins med sina långa fina ögonfransar

Bild: Jag


Bättre humör?

Idag hoppas vi på bättre humör från vår lille skrutt. Igår vet jag inte vad som hänt. Han var ledsen mest hela dagen. Blev sängdags redan kvart i sju, men natten har varit ok i alla fall. Fått stoppa i nappen några gånger, men han har inte legat vaken i timmar, skönt. Sen sov han till sju idag, jätteskönt!

Nu är det dags för oss att göra oss iordning. Promenad står på schemat.

Hoppas DU får en bra tisdag och att solen tittar fram på Dig!

Vi har fått ett monster =S

Inatt hände det något, någon var här och bytte ut vår lilla prins mot ett litet monster. Ett vaket mosnster. Han vaknade vid tre och tyckte det var morgon. Det tyckte inte mamman och pappan. Men han var glad och pigg så han låg i sin säng. Sa till ibland och ville ha nappen men annars nöjd. Så man får se det positiva i det hela med att han iaf inte var lesen och skrek.
Vid fem gav jag upp och gick in och la mig i hans rum. Lyfte över honom till mig och runt sex-tiden så somnade vi till och sov drygt en timme. DET var gott kan jag säga =)

Nu har vi varit ute på promenad med Linda och Casper. Vi mötte upp Emma med Leo, Meya och Ronja så gick vi till en lekpark så de stora barnen fick leka av sig lite. Alexander fick testa gungan för första gången, men han var lite liten än.

Nu ska vi snart äta lunch, sen hoppas jag plutten vill sova lite, för det vill jag, haha!



Vårt älskade lilla monster ;-)

Bild: Jag


Hos oss just nu



Bild: Jag

Det var nog tröttsamt att sova i eget rum inatt, för nu har plutten sovit i Davids famn i ca 2½h, och han som bara brukar sova ca 40min på förmiddagen. Men pappas famn är ju så mysig =)


Sova i eget rum

Igår tog vi tag i detta. Alexander har nu flyttat in till sitt egna rum. Det har gått toppenbra inatt! Igår kväll var han så trött så han somnade när han fick sin kvällsmat, så det var bara att lägga ner honom i sängen. Sen har vi fått gå in och ge nappen 2 ggr inatt. Jag har smygit upp och kollat till honom ett par gånger extra =) Men han har INTE varit vaken inatt som han brukar, och han sov till sex idag, och inte till fem som den senaste veckan. Detta är toppen! Nu hoppas vi det fortsätter lika bra och det gör ju inget om han sover liiite längre på morgonen ;-)



En liten liten skrutt som sover i mammas säng

Bild: Jag


Härliga helg!

Vilken lyckad helg det har varit, och än är det fortfarande TVÅ dagar kvar!
Igår var vi ute hos mamma och pappa hela förmiddagen. Åt god mat och hade det mysigt. På kvällen åkte vi hem till oss och grillade och skrattade massa! Alexander tyckte det var så mysigt att va med mormor och morfar. Han blir bortskämd den lilla skrutten!

Idag åkte jag, David och Alexander till Jönköping för att hälsa på syster med familj. SÅ kul att träffa lille Isac och Alicia (och föräldrarna med såklart!). Alicia och jag busade massor. Jag hann även med att gosa lite med Isac. Så söt och go han var, å så liiiten. Alexander blev så stor nu! Alexander tyckte det var spännande med en liten bebis, han tittade och tittade på Isac.

Efter en mysig förmiddag hos familj R så skjutsade jag David till tåget så han åkte hem. Jag och Alexander mötte upp Linda och Madde på stan. Vi lunchade ihop och gick lite på stan. Sen åkte vi hem till Madde, roligt att se var hon bodde. Hon hade det så fint i sin lägenhet. Hade en riktigt kul eftermiddag med tjejerna och lillskrutten. Vi snackade massor såklart. Fick även sällskap av Linda i bilen hem till Vetlanda igen, trevligt. Hann man prata ännu lite till! Lillskrutten somnade i bilen på vägen hem och vaknade bara till litegrann för att äta när vi kom hem men slocknade direkt igen sen, så vi får väl se om han sover hela natten nu när han somnade så tidigt.... =S Kanske bäst att gå å lägga sig snart =)

Något som irriterar mig över dagen är att jag GLÖMDE kameran hemma. Jag som ville ta kort på kusinerna tillsammans idag. Jaja, det får bli nästa gång.

Sol, bad och promenad

Sol, det har varit SOL här! Inte idag dock, men igår. Härligt! Alexander och jag tog tillvara på solen och gick två promenader. En på morgonen och en på eftermiddagen. Härligt! Kan man använda ordet härligt för mycket? Inte när det gäller sol iaf, den är HÄRLIG ;-).

Idag har det varit babysim. Sista för denhär terminen, synd. Men vi har tänkt att gå på fortsättningskursen i höst, Alexander älskar att bada. Det märks sån skillnad från när vi började på badet, tills nu. I början "hängde han mest med" i vattnet. Rörde sig inte så mycket utan tittade mest. Nu är det fullt ös som gäller. Plaskar med armar och ben och simmar för fullt. Älskar att dyka och busa i vattnet. Nu gäller det bara att hålla i dethär med badet så han inte glömmer bort för mycket tills höstterminen.



Såhär snygg var A idag!

Bild: Jag


David kom hem tidigt idag, mys. Alexander älskar att vara med David, så de har busat massa här hemma. D har oxå grillat, så gott! Så nu sitter jag här i soffan och är proppmätt. Alexander sover sen ett par timmar tillbaka, snart jag oxå =)



Bus med pappa nu ikväll ♥

Bild: Jag


God morgon

God Morgon!



Bild: Jag

Här började dagen klockan 05.08. Då var det en liten kille som tyckte att det var dags att gå upp. Jag kan säga att jag inte riktigt höll med, men till slut enades vi om att vi iaf kunde ligga kvar i sängen och busa.

Om en timme blir det promenad med Jessica och Lucas, det är SOL ute idag! Härligt!

GOD MORGON PÅ ER!


Vitsippor i mängder

I eftermiddags tittade solen fram. Underbart! Jag tog genast på Alexander lite ytterkläder, roffade åt mig kameran och begav mig ut. Har varit ute efter att ta ett vitsippekort med Alexander och nu var det verkligen i sista stund innan sipporna blommat över.
Syrran har alltid tagit vitsippekort med Alicia och det har sett så mysigt ut, så jag var tvungen att härmas. Pratade med henne på telefon i förmiddags och hon skulle oxå försöka ta sitt årliga vitsippekort, men i år har hon två små sötnosar att fota!

Här kommer ett par av resultaten från Alexanders fotostund.




                                                               Bilder: Jag

Sovrutiner

David och jag har pratat mycket om Alexanders sovrutiner. Vi är väldigt nöjda med hur det är på kvällarna. Vi ger plutten hans ersättning inne i sovrummet och sen pussar vi honom godnatt, lägger ner honom och bäddar om honom och sen går vi ut ur rummet. Alexander är helt nöjd med detta och blir aldrig ledsen om det inte är för att nappen har åkt ut. Då går vi in och stoppar i nappen, går ut igen. Det brukar ta mellan 10-40min innan han somnar, då går vi in och lägger honom tillrätta och lägger på täcket som han alltid sparkar av sig.

Men Alexander vaknar alltid på natten. Inatt var det vid klockan ett. Han är superpigg och vaken. Han vill leka, det vill INTE vi. Det brukar ta ca en timme innan han somnar om igen. Vi tänder aldrig lampan eller pratar med honom utan stoppar bara in nappen och ger honom hans snuttisar. Men han är verkligen jättepigg. Vår fundering är om det är VI som väcker honom på natten av snarkningar, att man vänder sig om eller något annat.

Så nu ska det ske, Alexander ska få flytta till eget rum. Så fort hans förkylning har gått över så ska han få flytta. Nu när han är så täpt på nätterna vill jag gärna ha lite extra koll. Men det börjar bli bättre med förkylningen så flytten kommer nog ske i veckan. Ja vi ska testa så får vi se. Funkar det inte så är det bara att bära tillbaka sängen till oss igen. Vår lille kille har blivit stor - han ska flytta till eget rum...

I början lär jag väl springa som en galning fram och tillbaka för att titta till honom =) Han har börjat med en dum ovana, att rulla över till mage i sängen vilket jag inte gillar. Men förhoppningsvis så gör flytten att han - och vi - sover bättre på nätterna.

Hur gör ni med ert/era barn på nätterna? När flyttade de till eget rum?

Ett par sköna sovstilar från veckan som gick...



Såhär sov han igår när jag kom in. Hade vänt sig helt om i sängen, sötnos.



Mysigaste...

Bilder: Jag och David


Sötaste snorisen =)

Förkyld och snorig, men sötast i världen ändå <3



Bild: Jag

Det har varit en lugn helg här hemma. Vi har laddat våra batteri för en ny vecka och för att bli pigga från förkylning som vi alla tre har dragit på oss.
Vädret har inte lockat allt för mycket så det har blivit mycket mys inne. David tände faktiskt i öppna spisen och i kaminen, det var riktigt mysigt! Grillat har vi oxå gjort, eller stackars David stod ute i uterummet i mössa och blåste på händerna för att få upp värmen lite. Jag fick bara njuta av den goda maten =)
Mat har det oxå blivit till Alexander idag. Storkok på potatis, morötter och köttfärs. Nu är frysen full med massa olika mat. Än så länge har han gillat det mesta, men köttfärsen idag var ingen höjdare. Den åkte ut igen. Han fick lite banan till efterätt och det var däremot mumma!

Alexanders bästa just nu är att hoppa i hoppgungan. Sen är det ju oxå riktigt kul att stå i mammas eller pappas knä och hoppa! Gåstolen är kul en stund och han börjar få liiite mer koll på vart han går. Det går inte bara bakåt längre.


Min lilla groda

Efter badet...



Bild: Jag


Bada är toppen!

Min duktiga David har satt in ett badkar här hemma. Mest för Alexanders skull så han ska kunna plaska runt, men jag själv tackar inte nej till ett bad lite då och då. Nu har vi invigt det, jag och Alexander badade häromdagen och David och Alexander badade idag.

Alexander tycker det är hur kul som helst. Så nu har vi badat bort förkylningen =) Den är på bättringsvägen iaf.

Tänkte bjuda på lite bilder från badet!











Bilder: Jag och David


Tänka sig hur det blev =)

Igår satt jag här och tänkte tillbaka på min förlossningen, på systers lilla knyte som hon precis har fått, och på Emmelis lilla skrutt i magen. Pratade med Emmeli länge länge i telefon igår och vi diskuterade bebisar och förlossning osv. Det var ju några veckor kvar till deras lile skulle titta ut men hon hade lite föraningar om att den skulle komma tidigare, oj så rätt hon hade. Idag tittade lillskrutten ut! Det blev en liten pojk där oxå, vilket grabbgäng!

Så STORT grattis Emmeli och Fredrik till ert lilla knyte! Längtar efter att få träffa honom och er.

Tänk vad vi har mycket roligt att se fram emot den närmsta tiden. Vi har fått två små syskonbarn som vi redan älskar massor fastän vi inte har träffat dem. Längtar tills vi får träffa dem och Alicia såklart, det var så längesedan jag träffade henne, min lilla sötnos som är storasyster nu!

Vi har två bröllop som vi ska gå på innom kort och det ska bli otroligt kul! Att få vara med på en sådan dag är hedrande! Sen ska jag fotografera på ett bröllop i slutet av sommaren, lite nervös, men glad att jag blev tillfrågad.
Kram på Er!


Bebisar och förlossning

Det är mycket som händer just nu när det gäller bebisar. Drömmer om bebisar på nätterna och tänker på det på dagarna.

Min syster fick barn för två veckor sedan i morgon. Det blev en liten kille, så roligt. Längtar tills vi kan åka och träffa dem. Förhoppningsvis blir det fredag nästa vecka om vi är pigga då. Alicia pratar så mycket om sin lillebror och har berättat för mormor att "Lillasyster heter Isac, men det är en kille..." =) Tänk vad Alexander och Isac kommer leka när de blir lite större, och Alicia är med och styr upp det hela, älskade ungar!

Davids syster ska ha barn i slutet av denna månaden, så det kan komma när som helst nu. Så spännande och se vem det är som bor i hennes mage. Kan inte bestämma mig om jag tror att det blir en pojk eller flicka...

"Alla" dessa bebisar får mig iaf att tänka på min förlossning. Syrran har precis gått igenom en till och Emmeli är på g att göra det. Jag avundas dem inte. Självklart är det värt all smärta och allt när man får upp sitt lilla knyte på bröstet. Men vägen dit, nä det vill jag inte göra igen! (som det känns nu) Vi har ju redan fått den bästa, det räcker gott och väl!

Vattnet gick natten mellan onsdagen och torsdagen. Vi åkte in till förlossningen torsdag morgon men fick åka hem igen efter konstaterad vattenavgång (som om jag inte märkt det... ;-)).

Värkarna startade på torsdag em/kväll och vid 00.05 blev vi inskrivna på förlossingen. Efter ett par timmar där med ont ont ont kommer det in en sköterska och säger att "nu ser vi att du har så ont och du har lååååångt kvar, så nu tycker jag nog att du ska ta nått..." Ja precis vad jag ville höra, att det är låååångt kvar. Testade lustgas och tyckte verkligen INTE om det. Fick EDA istället vid ca kl. 03.30. En liten stund efter det började jag kräkas, jag kräktes igenom min förlossing, det var hemskt. Kräktes var 15 minut i ca 14h. Fortsatte några timmar efter förlossningen var slut oxå. Nu i fefterhand har vi fått reda på att jag förmodligen inte tålde EDA:n men det förstod vi ju inte då, så den fick jag påfyllning på ett par gånger minst...

Resten av förlossningen var i korta drag, värkstimulerande dropp, ont som tusan, lite panik där någonstans, ont, ont, ont. Krystvärkar = äntligen får jag göra något, vilken lättnad. 11,5h efter vi blev inskrivna föddes den sötaste bebisen i världen, kl 11.32. Det var underbart!

Vi hann mysa en stund innan kräkandet fortsatte och jag nästan svimmade pga allt kräkande och att jag inte hade någon energi kvar i min kropp. David fick ta hand om Alexander de första timmarna då jag inte ens kunde hålla honom. Detta är något jag har enorm ångest över. Jag som mamma ska ju sitta där med mitt lilla knyte i famnen, hud mot hud och bara mysa. Han ska få försöka hitta bröstet och börja amma. Allt ska bara vara helt perfekt. Nä där låg jag i min säng och kräktes, fick inte duscha, fick inte följa med på första läkarkontrollen... Men han hade det så bra med sin pappa! Frammåt kvällen blev det bättre och då satt jag med Alexander HELA tiden!



Bild: Jag

Men visst är det värt det i slutändan, man får ju den finaste gåvan som finns att få!


Fortfarande sjuk...

Ligger här i sängen med en liten sjukis bredvid mig. Han snorar och hostar men är på gott humör ändå (just nu iaf). I natt har vi sovit väldigt dåligt, jag har fått sjukt ont i halsen och stackars liten är så täpt så det är svårt för honom att sova. Han vill gärna ha sin napp men det går nästan inte när näsan täpper igen. Försöker bulla upp honom men då sover han nästan ännu sämre. På dagarna tar jag fram sittdelen till vagnen så han får sova i den.

Idag blir det inte mycket gjort här hemma. Vi ska bara mysa och försöka pigga på oss. Igår var vi iaf ute i trädgården lite för vi ville ha lite frisk luft, får se om det blir nått sånt idag oxå =)

Gåstolen är rolig, då kommer man åt massa saker, tex bordet som är gott att bita i...

Bild: Jag

Ha en härlig torsdag!


Stackars liten...

Nu är han verkligen sjuk vår lille kille. Han som oftast är pigg och glad och inte skriker om det inte är något speciellt har varit så hängig idag. Han har varit jätteledsen mest hela dagen och det spelar ingen roll vad man gör. Ligga på golvet, sitta i knät, mysa, vara själv - nä inget är bra.

Var på sjukhuset en sväng med honom för när jag ringde till BVC för att ställa in vårt besök där så hörde hon hur han hostade och tyckte vi skulle kolla upp det. Han fick lite ventoline utskrivet så nu hoppas jag att det ska hjälpa. Sen stack dom honom i hans lilla lilla finger oxå, usch vad han grät. Så skulle de samla massa blod så sköterskan tryckte och klämde för att få ut de små dropparna. Alexander uppskattade inte detta och skrek så han blev alldeles genomblöt, min lille älskling.

Nu ikväll var han helt förstörd och bara grät. Han som alltid somnar i sin säng själv var helt hysterisk när jag la honom. Jag fick ta upp honom och söva honom i famnen. Nu sover han gott i sin säng, har dock vaknat en gång och gråtit massor, men somnade snabbt om efter lite närhet från mig. Hoppas han får sova gott inatt så han sover bort alla dumma baciller som finns i hans lilla kropp...



Bild: Jag


Sjuk liten skrutt

Idag har jag en sjuk liten skrutt här hemma. Han är riktigt förkyld med feber, stackars liten. Det blir en lugn hemmadag idag. Det skulle varit ett bvc-besök med spruta, men det får vi skjuta på lite till, sen är det speedwaypremiär hemma idag, men vi får följa det på text-tv =).  Imorgon var det bad och föräldrarträff som vi får ställa in, men så är det. Viktigast är ju att plutten blir frisk.

Igår var vi ute på en långpromenad med kompisen Lukaz och hans mamma Maria, som är hemma från Norrköping. Mysigt!

Dubbelvikt

Sutta på tårna är gott, gärna alla på en gång...



Bild: Jag


Härliga härliga vår!

Tog lite blommkort idag. Händer inte så ofta nu för tiden, det blir ju mest på Alexander såklart.







Vitsippor är så fina!

Bilder: Jag


Vilken lyckad helg!

Vilken härlig helg vi har haft. Umgåtts med goda vänner och haft det hur bra som helst. I fredags var vi bortbjudna till Emma, Ajdin, Leo och Meya. Linda, Andreas och Casper var oxå där. Vi hade en riktigt mysig valborg och åt så god mat. De hade satsat lite på ett halv åtta hos mig tema så Leo gav oss en meny när vi kom, sen visade han runt i huset och efter eferätten fick vi sätta betyg på maten. Leo tyckte det var jätteroligt =) Alexander var en riktig tröttis och sov mest hela kvällen, men när vi åkte hem frammåt tolv så vaknade han och var hur pigg som helst. Som tur var så somnade han om efter en stund hemma i sin säng.



Snyggingen Leo!

Bild: Jag


I lördags var Alexander lite dagen efter, en liten gnällis kan man säga. Vägrade och sova, spelade ingen roll vad vi gjorde. David tog honom i vagnen och gick en promenad. Alexander som nästan alltid är nöjd i vagnen skrek som han aldrig skrikit förr. Jag hörde honom långt efter de hade gått hemmifrån hur han skrek, skrek och skrek. Han somnade dock till slut, men det tog ett tag. David sa att han blev lite uttittad där han gick... Alexander sov iaf bara lite drygt en timme på hela lördagen. Men på kvällen hade vi lite gäster, Salle, Linda, Robbin, Maria och lille Lukaz, så det tyckte Alexander var kul, då var han på lite bättre humör!
Det blev premiärgrillning här hemma på vår grill och det var så GOTT. Jag har en riktig grillmästare här hemma! Vi hade ännu en lyckad kväll.

Dagen har spenderas hos Davids föräldrar i deras sommarstuga. Det var ritigt härligt väder så jag, Alexander och farmor gick en sväng och kollade på de små söta lammen. Alexander sov dock, men vi sa det att nästa år så kommer han nog tycka det är jätteroligt att gå å kolla på lammen. Han har ju upptäckt mormor och morfars hund Signe nu och han vrider nästan kroppen ur led för att följa vart hon går. Hon tycker däremot inte lika mycket om Alexander utan går gärna en omväg för att inte komma för nära. Idag i stuga när Alexander låg på golvet och pratade gansa högt så gick hon och la sig i ett annat rum =)






Bilder: Jag

När vi kom hem från stugan idag så har David planterat lite morötter, dill och potatis. Ska bli spännande att se om det kommer något. Några blommor blev inte planterade idag för det var en liten kille som blev hungrig så vi fick gå in och fixa lite mat. När jag ändå gjorde mat idag så blev det storkok på morötter och potatis, Alexanders favorit. Något han däremot INTE gillar är palsternacka, iaf inte på burk. Hade med en burk palsternacka/potatis när vi var iväg i fredags. Han bara spottade ut maten hela tiden och blev jätteledsen. Detta är andra gången det händer med den maten så nu skippar vi nog det. Nu är det dock dax att börja ge honom lite kött av något slag oxå så det kanske får bli i morgon?! Får se vad vi hinner.

Något som är väldigt skönt iaf är att Alexander har slutat äta på natten nu. Han ville ju gärna ha mat vid fyra fem någon gång. Men nu för någon vecka sedan så slutade han med det, jätteskönt! Nu äter han inte förrän vid åtta-tiden. Blöjbytena på natten har minskat något oxå så nu brukar det bara vara 1-2 ggr jag får gå upp. Hoppas det slutar snart det oxå...

Måste bara skriva en sista sak i detta mastodontinlägg (måste bli bättre på att skriva kortare inlägg varje dag istället...). I lördags vände sig Alexander från rygg till mage för första gången!! Han har vänt sig från mage till rygg en längre tid men så igår så kom han på andra vägen. Mammas å pappas duktiga lilla kille!

Om Du läst ända hit så önskar jag dig en riktigt härlig söndagskväll! Kram


RSS 2.0