Kompisträff och liten bebis

Idag vaknade vi tidgit tidigt efter en natt med mycket stök, så idag är vi trötta (eller jag är trött iaf, haha). Om drygt en timme blir det en liten föräldrarträff. Först en promenad så de små får sova och vi vuxna får prata av oss, sen blir det nog lite lek och bus också för de små.
Vädret är dock inte så lockande att gå ut i, vi får hoppas solen tittar fram snart.

På lördag skulle vi åka och hälsa på ett par goda vänner. Det blir dock inte av för inatt föddes det en liten bebis där, ett par veckor för tidigt. Så kul! Nu får vi vänta lite och hälsa på dem, sen blir det en tripp dit för att träffa en ny liten människa. Ååå jag vill snosa bebis =)

Tittut

Alexander har älskat att leka tittut sendan han var riktigt liten. Nu gör han det så fort han får tag på en tröja eller filt.





Tittut tittut

Bilder: Jag


Sovmorgon!?!

Hör och häpna, idag sov Alexander till åtta, ja ÅTTA! Vet inte när det hände senast, typ ett halvårsedan. Jo han har vaknat vid fyra, fem i ett halvår nu tror jag. Men idag sov han till åtta. Dock var han vaken mellan tio och tolv inatt, så det var nog därför han sov lite extra idag. Han har också fått sova bredvid mig hela natten då han var extremt ledsen när han var vaken inatt. Så vi har myst inatt =)

Nu har vi varit på babysim. Gick helt okej idag. Han var lite trött mot slutet så det blev lite tårar i duschen sen, men nu sover han gott i sin säng och jag får lite egentid.

Vi var i Målilla igår, hela familjen, och kollade på speedway. Den minsta i familjen somnade dock innan första heatet ;-). Men oj vad spännande det var. Det slutade bra med två poängs seger för Vetlanda. Idag är det returmatch i hemma, så då står vi där igen och hejjar. Jag tror och hoppas på vinst ikväll!
Vädret är lovande för en kväll ute. Soligt och härligt!

Ingen träning

Jag hoppade över träningen idag också. Har fortfarande sån hosta som inte vill ge med sig och det blir inte bättre av att anstränga sig. Så tyvärr, ingen träning.

Efter jobbet idag åkte jag hem och åt lite tillsammans med skutten. Sen åkte vi iväg till öppna förskolan. Alexander tycker det är så kul där. Idag gungade han gunghäst, lekte med bilar, bollar och klossar. Sen hittade han en kompis, Gustav, som han busade lite med (och slog lite på huvudet, men Gustav slog tillbaka, haha).
A slocknade direkt när vi kom hem efter några timmars bus på ÖF.

Ikväll har vi varit hos A:s farmor och farfar. Där bjöds det på god kvällsmat, mums. A fick sin välling innan vi åkte hem så han somnade gott i bilen.

Jag och David har kollat på Idol och nu ska jag snart krypa ner och lägga mig, är SÅ trött.

Åska

Oj oj vad det åskade här inatt. Det åskade så mycket så till och med David vaknade ;-) Han gick upp och drog ur lite kontakter. Jag drog täckte över huvudet istället, haha. Gillar verkligen INTE åska.

Som tur var vaknade inte Alexander. Han har sovit riktigt bra nu två nätter i rad. Har bara velat ha nappen ett par gånger och då redan innan klockan tolv, sen har han sovit jättebra. Tidigt vaknar han dock fortfarande. Idag gick han och David upp vid halv sex. Jag fick sovmorgon och sov till halv tio!!!

Idag blir det till att gå lite på stan. Det var ett tag sedan vi gjorde det hela familjen, så det ska bli mysigt. Igår var vi en snabbis på Karlssons och där hittade vi en jättefin mössa till Alexander. Tror den kommer bli perfekt när det blir lite kallare ute. Ska visa bild nån dag =)

Nu börjar min kära man tjata om frukost så det är bäst att vi äter det så vi kommer ner på stan.

Hoppas Du får en fin dag idag!

4 år som gifta

Idag firar jag och min älskling fyraårig bröllopsdag. Tänk vad fort tiden har gått. Fyra år sedan jag stod där och var så nervös som jag aldrig varit innan, Fyra år sedan jag sa ja till mannen i mitt liv.
Tack David för att du Älskar mig!
Jag älskar Dig ♥



Bild: Anders Richter

Idag kom han hem med en underbart fin bukett med blommor. Tio rosor för de tio åren vi varit tillsammans, fyra blommor av en annan sort för de fyra åren vi varit gifta och en gerbera för den undrbara sonen vi har ♥


Vår onsdag

Vår dag idag har varit lugn. Fortfarade en snuvig Alexander och en hostig mamma, så vi hoppade över babysimmet idag. Vill inte att förkylningen ska bli värre och sen ska vi träffa föräldrargruppen i morgon, så vi laddar för det istället. Nu smittar vi iaf inte längre enligt bvc, så lite leka med kompisar i morgon blir kul för Alexander, han är nog rätt tuttråkad på att bara vara med mig eller David hela dagarna, haha.

Vi busar iaf massor här hemma. Just nu älskar A att bli jagad. Klappar man i golvet och säger att man kommer och tar honom bara tjuter han och kryper iväg och gömmer sig under bordet. Där sitter han och flinar precis som "kom och ta mig då mamma om du kan". Sötunge!

Igår var det stegrekord på 15 steg, idag kan det släga sig i väggen! Jag och A skulle visa David hur duktig han var på att gå när han kom hem från jobbet idag. Jag började räkna stegen och innan han satte sig på rumpan hade han gått 54 steg!!! Stolt eller stolt!?!

Ikväll var det en trött lite kille som inte hade lust med mycket alls. Det blev sängdax redan kvart över sju och då somnade han som en stock direkt. Nu är det idol för mig + att kolla på lite bloggar. David är ute och lastar ved. Han och ett par kompisar har varit iväg hos min morbror och hämtat en kärra med ved. Nu har vi så vi kan mys-elda hela vintern. Härligt.

Nytt på H&M

Fick hem en katalog från H&M idag. Bläddrade som vanligt direkt till barnkläderna. Fanns inte så mycket i storlek 80, men ett par riktigt fina saker som gärna får flytta hem till Alexander hittade jag:


Visit hm.com
  Denna fanns också i blått som även den var jättefint.


 Visit hm.com  Denna fanns också i vit/blå som var supersnygg och i en grön färg som jag inte gillade. Men jag tycker lila är så snyggt!


Buzzadorpaket

Igår fick jag och David hem varsitt paket från buzzador. Det innehöll blöjor från pampers, Pampers Active Fit. Det ska bli väldigt spännande att testa dessa blöjor då det är ny design på dem. De är verkligen supertunna så jag undrar om de verkligen kan vara lika absorberande som andra blöjor. Ja det återstår ju att se!

Vi använder nästan bara liberos blöjor, de tycker vi passar bäst till Alexander. Nu har vi även testat ett paket av Willys blöjor och de är också jättebra och kostar bara hälften av vad ett paket libero kostar. På natten är det dock bara libero som fungerar.

Så nu ska vi testa pampersbjölor dag som natt och sen ska jag dela ut för att låta andra testa. Återkommer med recension om ett tag!



Alexander var såklart nyfiken på paketet.

Bild: Jag

ps. Vill du också gå med i buzzador och få testa grejer gratis. Gå in på denna länken http://www.buzzador.com?refstr=Hemmyh&lang=SE


Fläskläpp

Ibland när Alexander kryper har han lite för bråttom. Han snubblar lite på sig själv. Igår gjorde han det igen. Dök med huvudet före rakt ner i klinkegolvet. Ojoj vad ledsen han blev (såklart). Stackars liten slog i sin mun och läpp så det började blöda massa i munnen. Usch å fy vad rädd jag blev. Trodde att alla tänder hade slagits ut men som tur var så satt de kvar. Det blöder ju mycket i munnen om det så bara är ett litet sår, men otäckt är det ändå.

För att svalka ner munnen lite så fick han äta massa god och kylskåpskall djungedesert, då försvann tårarna fort! Sen på kvällen när vi borstade tänderna så märktes det inte på honom att han hade något ont. Men idag är det fortfarande en liten fläskläpp och ett litet litet sår i munnen.

Men detta var nog inte sista gången han ramlar och slår sig, tyvärr...


Vikt och längd

Det var världens stoltaste pappa som kom hem från BVC med sin son igår. Han kunde minsann göra allt som BVC "tanten" (Eva) frågad om han kunde, tex ställa sig upp, känna igen ord, slå på saker, kasta saker (eeeh JA hela tiden) osv. Haha, jag skrattade åt dem, så söta båda två, stolta och glada =).

Jag gissade inte helt fel på Alexanders vikt och längd innan. Nu väger han 10 320g och är 75,2 cm lång. Han har ökat 705g på två månader och vuxit 2,2cm på längden, som sagt, vår stora lilla kille. Nu ökar han dock inte ett kilo i månaden som han gjorde ett tag, haha.

Eva sa att det är dags att börja ge lite mjölk att dricka nu i små mängder. Börjar man inte ge dem mjölk innan ett års ålder är det lätt att de ratar mjölken helt sen. Vi gav A lite igår och han älskade det!

Igår gick han rekordmånga steg också, 15 små steg blev det. Han blir stadigare och stadigare. Nu går han ett par steg, stannar och återfår balansen och fortsätter sen gå. Duktiga killen ;-)
Fast det är fortfarande gåvagnen som är favoriten!



Bild: Jag


Host host host och Alexander 10 månader

Ja host host host är det här hemma just nu. Som tur är inte Alexander utan jag. Hostar så jag tappar rösten, kan inte sova, är jättegnällig ;-) Så idag får jag vara hemma. Går inte att vara på jobbet när man hostar så mycket. Hur kul är det för föräldrarna och lämna sina barn till en fröken som bara hostar, haha, nä det hade inte jag velat göra.
Slut på gnället.

Idag ska David med Alexander till BVC. Ska bli så spännande att se hur mycket han väger och hur lång han är. Detta är dock första gången jag inte går till BVC, så det känns lite konstigt. David tycker dock att det minsann är rättvist ;-) Jo föresten, jag var ju inte med på första läkarbesöket på BB, då fick David gå med A. Jag mådde inte så bra då om man säger så...

Tänk att det igår var tio månader sedan man låg där med ett nyfött litet knyte i famnen. Och tänk hur man älskade honom så från första stund och hur den kärleken bara växer starkare och starkare.




Lillskrutten bara några timmar "gammal". Då 3215g och 50cm



Nu, 10 månader ?????g och ??cm

Bilder: Jag

Vi har ju en stor kille här hemma så jag gissar att han väger 10500g och är 75cm. Men oj det är svårt, ska som som sagt bli spännande att få veta idag!


Busunge

Idag har förkylningen varit bättre hos den lille i familjen. Näsan rinner inte lika mycket och febern har hållit sig borta ända tills kvällen då den kommit tillbaka lite. Så det går åt rätt håll, det är skönt.

Idag har vi även vågat oss utanför dörren då vi var och röstade. Tyvärr blev det ingen promenad då himlen öppnade sig precis när vi skulle gå, så det fick bli bilen. Röstat har vi i alla fall gjort, vilket jag hoppas att alla har gjort!

Det blir mycket bus hemma nu när vi inte kommit iväg och träffat andra. Roligast är att leka med saker som INTE är leksaker tycker Alexander. Som att dra ut allt papper från pappersrullen och sen smaka lite på hållaren...



Bild: Jag

Det har varit lite kallt och "röset" idag så vi har eldat i både i öppna spisen och i kaminen. Alexander tyckte det var jättespännande och lite läskigt. Först satt han länge länge i Davids knä och tittade på elden. Vi sa flera gånger att "där är elden" och när vi frågade honom var elden var så pekade han på brasan, sötunge =)



Pappa titta, där är elden

Bild: Jag


Det var spännande att krypa fram till elden och sitta och titta på den. När det rasade lite bland veden blev han dock lite rädd och kröp snabbt upp i famnen på mig =) Men det gör inget om han är lite rädd för elden, för vi vill inte att han ska krypa fram och bränna sig. Men vi har superkoll på honom när vi tänder i brasorna, för de är snabba de små när de vill någonstans. Så ja, koll det måste man ha hela tiden, rädd eller inte för elden för plötsligt övervinner nyfikenheten.



Bild: Jag


Sötaste napparna

David kom hem häromdagen med ett trepack med supersöta nappar. Jag är ju lite napp-tokig och tittar varje gång vi är och handlar om det kommit in några nya fina nappar ;-)



Bild: Jag


Sjukstugan

Just nu bor vi i en liten sjukstuga här hemma. A är riktigt förkyld men febern är det lite bättre med som tur är. Jag har riktigt ont i halsen och hostar en massa, inte kul. D mår som tur är ganska bra. Så idag har vi bara varit hemma och tagit det lungt.

Av förståliga själ är A inte riktigt på humör och vill inte leka själv alls, så det har blivit mycket sitta på golvet och leka med honom idag. Men oftast så duger inte den som sitter på golvet utan då kryper han till den andra. Bäst är det när båda sitter och leker med honom =). Någon mat vill han inte äta, så idag har vi kört gröt och välling. Bättre han äter det än inget alls.

I morgon är det val. Vi ska gå och rösta, det gör väl du också?!


Fredag kväll i ensamhet

Sitter här ensam och kollar på idol. David är på kräftskiva tillsammans med gamla jobbarkompisar och Alexander sover sedan drygt en timme tillbaka.

Ikväll blev det läggdax för lillen tidigare än vanligt men han har ganska hög feber och är riktigt snuvig och hängig, så jag hoppas att han kan sova bort det. Natten som gått fick David och jag sova i skift för lillen kunde verkligen inte sova på grund av all snuva. Inte ens nässpray hjälpte. Hoppas den kommande natten blir bättre - för allas skull.

Vi hade lite småplaner för helgen men de får tyvärr ställas in. Nu ska vi vara hemma och pigga på oss. Jag har sjukt ont i halsen, men jag hoppas det försvinner snart. Att vi blir sjuka nu allihop är väl inte så konstigt. Jag drar säkert hem massa skit från jobbet, där är det mängder av sjuka barn just nu. Men man får vara tacksam så länge det "bara" är en förkylning som man vet går över även om det inte alltid är så kul när man är i det.

Idag har jag jobbat hela dagen. Trivs jättebra på jobbet, så det är skönt. MEN det bästa med att jobba är att när man kommer hem så möts man av en superglad liten skrutt som kryper emot en och sträcker armarna och vill bli kramad en liten nanosekund innan det är ner på golvet och leka igen ;-)



Häromdagen lagade jag och Alexander massa mat till honom. Han hjälpte till med det han var bäst på ;-)

Bild: Jag


Förkylda

Inatt har det varit en orolig natt för lillen, inte sovit mycke alls. Förkylning är på ingång och snoret rinner ur den lilla näsan. Både David och jag känner också av förkylningen så vi får se hur helgen blir för oss... sängliggandes??
Idag var det träff med föräldrargruppen på fm och sen lek med en liten kompis vi inte träffat på länge länge. Tyvärr fick vi ställa in allt då jag inte vill att Alexander (eller jag) ska smitta ner de andra barnen. Det är ju i början av förkylningen som man smittar som mest. Det har blivit mycket lek och bus inne istället. Ute öser regnet ner och det blåser kallt, så det blir nog inne hela dagen om inte solen behagar titta fram.


Onsdag

Trött, tröttare, tröttast. Jo så känner jag mig idag. Undra när lille A behagar att sova en hel natt utan att vilja ha nappen 10000 gånger ;-)

Idag har vi varit på babysim, mysigt som alltid. Men A var riktigt trött mot slutet. Han hade inte sovit något innan idag, vilket han alltid gör annars, så nu har jag en däckad bebis här hemma. Hoppas han sover länge, det behöver han. Själv får man lite tid till att sitta i soffan och läsa bloggar som jag inte gjort de senaste dagarna = hur många nya inlägg som helst att läsa, kul!

Dåligt bloggande

Jo jag vet att det är lite dåligt bloggande här just nu för tillfället. Men det är fullt upp med jobbet och när man väl är hemma sen vill man ägna all tid åt sin lilla skrutt. Nu sover han en sväng så då passar jag på att skriva lite.

Vi har varit på öppna förskolan idag och lekt av oss lite. Det var första gången denna terminen som vi var där eftersom det oftast krockar med mina jobbtider. Men måndagseftermiddagarna så är det öppet så då ska vi försöka ta oss dit. Alexander tyckte det var superskoj med alla nya leksaker.

De flesta av de andra bebisarna var ganska små och tråkiga (enligt Alexander) men sen kom det en liten tjej, Nova, som kröp omkring. Alexander blev så glad så han kröp fram till henne direkt och gav henne en puss på munnen. Det var så sött och Nova blev så glad =) Sen lekte de tillsammans nästan hela tiden. Nästa vecka måste jag få med kameran!

Gåvagnen är den nya roliga grejen här hemma nu. Den har varit lite läskig innan tyckte A men nu, nu ska han gå med den hela tiden. Fram och tillbaka genom huset. Tur att man har lite yta nu som han kan gå på.

Tand nr.5

Idag upptäckte jag att Alexander fått en tand till. Det var en framtand där uppe som tittat fram. Så nu har han tre tänder nere och två upp. Det är inte lätt att få syn på tänderna för man får inte precis kolla i munnen på honom ;-).

Detta är ju en liten kille som vet vad han vill och får han inte som han vill blir han vansinnig och slänger sig bakåt i ren ilska och skriiiiker. Envis som få och vilja av stål. Men goast i hela världen är han ändå!



Bild: Jag


Jobb och babysim

Igår var det en riktig jobb-dag. Åkte hemmifrån vid halv nio på morgonen och kom hem vid tio på kvällen. Fick knappt träffa min lille prins alls, och den stora var så trött när jag kom hem så han hade somnat när jag var och fixade iordning mig för natten.

Idag har det däremot varit en mamma-son dag. Upp klockan fem, bus i några timmar innan första sovningen. Sen iväg på babysim. Jag som trodde att A inte skulle gilla det så mycket längre. Oj så fel jag hade. Han plaskade och skvätte och hade hur kul som helst. Han dök från kanten och var så duktig! Ja att gå på babysim är verkligen något jag rekommenderar. Kul både för A och för mig!

I eftermiddag blir det att vara hemma. Efter simmet brukar A vara väldigt trött, så bus och mys på hemmaplan är det bästa.

Roliga helg

Helgen går alltid så snabbt, förmodligen för man har så mycket roligt att göra och att vi är hemma tillsammans alla tre. Denna helg har bjudit på mycket, både lite tråkiga behövliga saker, men mest roliga saker. Kort sammanfattning:

Storstädat, snabb-besök av D:s släktingar, bortbjudna, trevligt sällskap, god mat, bowling (där jag var urkass), barndop, kalas, bus med A, slapp i soffan.
Ja en lyckad helg.

Idag har jag hunnit med att jobba några timmar och nu är David på jobbet. Har inte hunnit busa med A än för han sov i bilen när de kom och hämtade mig på jobbet. Nästan man vill gå och peta lite på honom så han vaknar så man får gosa lite...

Ikväll är det bodypump, får se hur det går idag. Hoppas på lite mindre träningsvärk i benen, haha.

Imorgon är det heldag på jobbet. Först "vanligt" jobb, sen är det avdelningsmöte på kvällen vilket brukar ta många långa timmar. Så jag kommer knappt träffa A alls, bara lite på morgonen. Onsdag och torsdag är jag dock hemma hela dagarna, så då blir det mys och bus. På onsdag är det också premiär för babysimmet denna terminen, ska bli kul!

Nu ska jag gå och laga mig lite mat innan busen vaknar.


Lekställen

Alexander har lite olika lekställen, eller rättare sagt, han bryr sig inte om vart han sitter och leker. Ser han något roligt att leka med, ja då kryper han dit. Spelar ingen roll om det är mitt på golvet, under bordet, eller varför inte under en stol...



"Titta vad jag hittade här under"

 

"Den måste jag smaka på, det kan ju vara gott"

Bilder: Jag


Första dagen på jobbet

Ja idag var det första dagen på jobbet. Det gick över förväntan och jag hade riktigt kul. Kändes lite konstigt att vara där och ta hand om massa andra barn än sitt egna som man är så van vid... Tror dock verkligen att jag kommer att trivas där. Supergoa barn och bra personal. Men OJ vad trött jag var när jag kom hem. Blev till att gosa och mysa med min lille skrutt som jag saknat massor idag innan han gick och la sig. Sen har det blivit slapp i soffan.

A har dock inte saknat mig som jag har saknat honom. Han har haft det så kul hemma med sin pappa. De har varit och matat ankor, gått på stan, lekt och busat massor. Ja han var inte så svårsövd ikväll =)

Jo men det blir nog bra dethär med jobbet. Visst hade jag supergärna varit hemma längre, men för Davids skull är det roligt. Han tycker det är så kul och har längtat så efter detta. Jag kommer ju fortfarande få vara hemma halva måndag, hela onsdag och torsdag.

Nu är det härliga helg och jag kommer få mysa massor med min familj. Helgen kommer också bjuda på träff med goda vänner på lördag och dop för kusin Ville på söndag.

Hoppas DU får en härlig helg!

Eksjö

Idag blir det en sväng till Eksjö. David ska till sjukhuset så jag ska följa med och köra honom, Alexander följer såklart också med =) Får se när vi kommer iväg om vi hinner kolla lite på jacka till A innan.

Vi kollade efter jacka igår här i stan, men det fanns inte någon alls. I storlke 86 fanns det flera stycken, som vanligt.

Annars blir det en lugn dag. Ska pussa extra mycket på A idag för i morgon börjar jobbet :-S Det som är bra med att gå och jobba är att man får sovmorgon, haha. Då får David gå upp klockan fem med A. Sen hinner man pussa på honom lite innan man går och jobbar ändå.

Gräs är gott

Idag har det varit riktigt härligt väder ute så vi har suttit ute i trädgården och lekt. Det verkar ha tröttat ut Alexander för nu sover han som en stock och har sovit i snart två timmar, vilket han aldrig gör mitt på dagen annars. Vi får nog skippa eftermiddagssovningen idag =)

Alexander älskar att stoppa allt i munnen, ja verkligen ALLT. Gräs, grus, papper, leksaker, ja allt han kan hitta. Detta är ju typiskt småbarn, men när vi är ute är det oftast napp som gäller. Mest för att jag är rädd att han ska stoppa saker i munnen som fastnar i halsen. Men ibland skipper vi nappen, man måste ju få smaka på grjer för att se vad det är =)

Gräs är gott! (bild från när vi var ute häromdagen)

Bild: Jag


Tävling hos Evelina

Jag är med och tävlar om en supersnygg åkpåse från Elodie Details hos Evelina. Kolla in det du också! Tävlingen håller på till den 8 september.


Bild lånad av Evelina


Träningsvärk

Ojojoj, idag har jag sån SJUK träningsvärk i mina lår efter måndagens träning. Kände redan igår att det började, men idag - värre än värst ;-) Stackars Alexander har en mamma som inte vill krypa runt på golvet idag. Men träningsvärk = bra träning! Vet inte om bodypump är min grej, men jag ska ge det några gånger till. Det som var lite svårt var att veta så man lyfte rätt. Men jag har en kompis som hjälpte mig, så det blir nog bra!

Igår var det träff med föräldrargruppen. Riktigt roligt att träffa alla barnen och mammorna + en pappa igen. Vi var på biblioteket där en dam visade oss runt lite bland barnböckerna. Hon läste ett par sagor för barnen och det var riktigt häftigt att se. Från sex små busar som pratade högt med varandra till att hon började läsa och alla satt med stooora ögon och lyssnade på precis allt hon sa, knäpptyst bland barnen blev det. Ja de gillade verkligen sagor! Sen var det bus för fullt. Alla skulle krypa omkring och känna på varandra. Så söta var de. Tyvärr var kameran kvar hemma...

RSS 2.0