Hjälpreda

När jag är i köket för att greja så har jag alltid en liten hjälpreda med mig. Han är väldigt villig med att hjälpa till med vad som helst, diska, laga mat, duka fram, ja allt man ber honom =)



Idag var det lite svamp som skulle delas.

Bild: David


Helgen

Oj oj vad fort helgen går. Swich så är den förbi och man undrar om man verkligen har varit ledig??!!

Fredagskvällen spenderade jag och Alexander hos Jessica och Lucas då David, Anders och Agnes hjälpte A:s föräldrar att flytta. Pojkarna busade och jag och Jessica fikade på god kladdkaka =)

Gårdagen var jag och Alexander hemma hos mamma och pappa hela dagen. David var hemma och städade och det tackade jag inte nej till. Han kom ut till oss lagom till lunch och sen stannade vi till Alexander skulle sova. En mycket mysig dag och Alexander blev så bortskämd med massor av lek och bus och jag och David blev bortskämda med god mat! Pappa var även snäll och bytte olja på bilen vilket sparade massor av pengar för oss. Tack snälla pappa!

Idag fick vi värsta sovmorgonen här hemma då Alexander sov till sju, vet inte när det inträffade senast. Dock hörde jag honom vid fem som vanligt men han grejade lite i sin säng sen tystande det efter någon halvtimme så han somnade om. Lovley!

Det blev en lugn förmiddag här hemma. Gjorde lite tråkiga måsten som att betala räkningar och sen la jag upp lite nya gardiner som jag sydde färdigt ikväll. Blev faktiskt bra! Så från grönt (som jag älskar men var sugen på något nytt då vi har grönt i många rum) till lila.
I eftermiddag så har vi varit på föräldrarträff. Jätteroligt. Barnen busade och röjde som vanligt och vi både fikade och fick mat. Lyx. Kan säga att vi fick med oss en trött liten kille hem.

Nu blir det lite slapp framför tv/dator och sen är helgen slut.
Nästa vecka blir dock en kortvecka för mig. Jobbar bara 1½ dag. Har tagit ledigt på fredag för då sticker jag och David till Stockholm. Ska bli mysigt att åka iväg bara han och jag för att träffa goda vänner. Alexander kommer också att ha det superbra då han ska vara hos sin mormor och morfar. Gissar att han kommer bli riktigt bortskämd :-S.

Hoppas du har haft en bra helg!


Utelek

Det blev två timmar ute trots att solen höll sig borta. Det var kallt men ganska skönt ändå. Vi höll oss i rörelse den mesta av tiden och då blir man varm.
Vi började med att gå till ÖoB. Alexander fick sitta i vagnen på ditvägen men på hemvägen gick han själv. Vi stannade till vid en lekpark där A lekte av sig en stund. Sen började klockan bli mycket och det var lunchdags för lilleman. Fick ta en mycket motvillig kille under armen och gå iväg en bit från lekparken innan jag kunde släppa ner honom så han fick gå. Dock ville han in på varenda uppfart till alla hus så det fick bli (motvilligt även denna gång) vagnåkande sista biten hem.
Väl hemma slank det ner lite mat och sen deckade han i sin säng på två röda. Det tar på krafterna att gå upp tidigt och sen vara ute i friska luften.

Nu sitter jag själv bänkade framför datorn/tv:n. Har kollat på "uppvärmningen" på svt play och nu är det VM-studion. Strax börjar sprint kvalet. Härligt. Hejja hejja!

Snöig morgon

Hade hopats på att vakna till en solig dag idag, men så verkar det inte bli. Det snöar lite smått här utanför och himlen är aldeles gråmulen. Usch. Vi som var så sugna på att ta en lång promenad i solskenet. Men promenad får det bli ändå. Har lite ärenden som måste uträttas.

Idag var det morgon vid halv sex tiden men Alexander var så nöjd i sin säng så jag kunde ligga och dra mig till sex innan jag gick upp. Skönt att hinna vakna till lite innan.

Hoppas du får en bra dag!


Kameratömning

Tömde kameran på lite bilder och hittade några från helgen då hela familjen var ute och gick i det underbara vädret. Solen sken och ja, en riktigt härlig dag helt enkelt. Vi gick ner till sjön och var ute och vandrade lite på isen. Lovley.



Alexander gick och grejade lite för sig själv. Tittade upp då och då för att se om vi var kvar =)



I några microsekunder hade han ro att sitta still för att fångas på ett kort...

Bilder: Jag och David


Tidig morgon

Dagen började tidigt idag vilket den gjort de senaste veckorna nu. Mellan fem och sex tycker lillen att det är morgon. Vet inte varför vi har kommit in i den lunken men inte så mycket att göra. Hålla honom vaken längre på kvällen hjälper inte, inte heller att minska sovstunden på dagen. Detta resulterar bara i en mycket missnöjd liten kille. Jaja, förhoppninsvis går vi tillbaka till att han sover till sju snart igen.
Det kan ju vara dessa eviga förkylningar som avlöser varandra som går att han har svårare att sova...

Men eftersom dagen började tidigt så var vi nere på bokrean på förmiddagen och kikade lite. Tyckte inte att det var så mycket i självaste bokaffären men på Maxi fanns det en hel del. Köpte några olika böcker till Alexander. Valde både böcker som är roliga för honom nu och böcker som han kan ha när han blir lite större.

De hade också lite olika dvd-filmer för 29kr/st så det fick följa med en Bamse, Pettson & Findus, IceAge och IceAge 2 hem. Kommer bli roligt sen när han vill börja kolla på film + att det är bra att ha lite barnfilmer om man får besök (Alicia kom å hälsa på!).

David ringde precis och sa att han fick jobba över idag. Tråkigt. Får se vad jag och Alexander ska hitta på då. Är det lika fint väder ute när han vaknar så blir det nog lite utelek. Han älskar verkligen att vara ute. Dock får det inte vara -17 som det var idag när vi gick upp...

Ordförråd

Tänk att vår lille lille kille redan har ett sånt ordförråd. Nu är ju det mesta hans egna ord, men ändå. Dock tycker vi att  för varje dag så kommer det mer och mer. Jag som inte hade väntat mig det här än. Han är ju bara en liten plutt ;-)
Igår när David går bort till duschen och sätter på vattnet pekar Alexander bort mot duschen och säger klart och tydligt "duscha". Gissa om jag blev förvånad! Duktiga lilla killen!

I morgon ska jag och A ta en sväng ner på bokrean. Jag hade tänkt leta efter lite barnböcker. A har börjat mer och mer att titta i böcker nu, även att komma med en bok och sätta sig i mitt knä för att "läsa". Dock får jag inte bläddra, det kan han själv!

Kylig vinterpromenad

Igår eftermiddag lämnade jag och Alexander gubben ensam inne så han skulle få vila sig lite (har haft en släng av magsjuka stackarn) + att vi fick lite frisk luft. Solen sken och det var riktigt skönt ute. Efter ett tag började dock solen gå ner och då blev det genast kyligare. Men Alexander hade fullt upp så han märkte det nog inte ens =)

Vi var ute i en dryg timme och den mesta av tiden spenderades med att sparka på en isklump. Tänk så lite det behövs!
Vi avslutade med att gå en liten promenad. Alexanders små ben gick som trummpinnar. För mig var det bara en liten kort promenad, men för honom var det nog västa långrundan. Men det finns ju så mycket att upptäcka för honom och det är härligt att se nyfikenheten i hans ögon.

När han blir lite för nyfiken på någons uppfart och jag tar honom i handen för att gå vidare blir han så arg. Han är stor kille nu, han kan själv! Vill verkligen inte bli buren/hållen i handen. Sötnos.


I början försökte han stampa på sin egna skugga. När han lyfte på benet och det försvann var det jättekonsigt...

På gåvägen ovanför vårt hus. Håller i isbiten som stod för underhållningen nästan hela tiden.



Stor och liten



Rosig och härlig om kinderna efter utevistelsen.

Bilder: Jag


Ta 3 betala för 2

Idag var jag och Alexander nere på stan en snabbis. Det var ta 3 betala för 2 på alla barnkläder på Kappahl. A var i stort behov av nya pyamasar så det blev tre stycken av den varan. Nu ska han sussa gott inatt =)

Här är två av dem:

288795 537043
Bilder lånade från Kappahl.

Den tredje hittade jag ingen bild på, men den var som den första fast med ett bi istället och gul/svart randig. Jättesöt =)

Fick en bonuschek på 50kr också när jag handlade så nu måste jag ner någon dag och handla upp den också. Blir nog en tröja från deras egna märke Kaxs, tycker det är så bra kvalité. Alexander har redan några av dem men de använder vi väldigt mycket.
Kanske väljer jag någon av dessa... Föresten så är det alltid ta 3 betala för 2 när det gäller dessa tröjor. Perfekt!
614818 810580 715607

Även dessa bilder är lånade från Kappahl

Klätterapa

Alexander har blivit en riktig klätterapa. Han ska upp på ALLT. Välta ur alla leksaker ur lådorna och sätta sig på dem, krypa upp i soffan, fåtöljerna, ja allt. Upp upp upp ska han. Nu har han kommit på den brilljanta (!) idén att krypa upp på sitt bilgarage och ställa sig där. Superbra verkligen. Stadigt och säkert...



Japp mamma, jag kan släppa händerna och ställa mig upp, vill du se??

Bild: Jag


Lycka...

... är att få sitta i pappas knä när han kör ut bilen ur garaget =)



Bild: Jag


Förlovningsdag

Idag är det alla hjärtans dag, en speciell dag för mig och David då det är vår förlovningsdag.
Idag är det 6 år sedan han överraskade mig med en god middag som avslutades med ett frieri.

Jag Älskar Dig David, du är bäst!



Bild: Jessica


Klockan 04.50 en söndagsmorgon

Ja vad gör DU klockan 04.50 en söndagsmorgon? Själv vaknade jag av en liten kille som var pigg och glad. Han kunde dock underhålla sig själv till nästan halv sex innan jag gick in. Men oj vad trött jag var... Men det är bara att gå upp, sova får man göra någon annan gång.

Nu har vi lekt i några timmar och jag väntar på att gubben ska komma upp så jag kan gå och duscha. Idag ska jag iväg på klädparty. Det är både Me&I och Blingo som ska visas. Har inte riktigt ekonomi för att handla, men att titta kostar inget. Kan va kul att se vad kollektionerna innehåller i år.

När A var en liten bebis fick ett par coola byxor från syrran som hon köpt på Me&I. Molnbyxor =)

Bild: Jag

Igår var David och jag iväg och åkte skidor. Det var underbart väder, kunde inte fått bättre. Solen sken från klarblå himmel och det var ett par minus. Så skulle det va jämt! Kändes dock att man inte stått på ett par skidor på ett par år, men ner kommer man ju alltid... Men jag blir fegare och fegare ju äldre jag blir och ju fegare man blir desto selare blir man och dåligare skidåkare. Får helt enkelt bli att vi åker iväg oftare!

Nästa år ska Alexander få testa på att åka. I år är han lite liten, men som sagt, nästa år. Jag vill att David ska lära honom åka skidor, vattenskidor m.m, sånt som han gör, så han inte blir lika feg som jag. Tur att David är precis tvärt emot mig där. Vill testa allt!


Bubblande kille

Alexander har SÅ mycket att berätta och han kan bli så frustrerad när jag inte förstår vad han vill. Oftast förstår man dock för han visar med hela kroppen. Han tar mig i handen och drar med mig till det stället han vill till, sen pekar han och visar bestämt vad det är som han vill ha...
Det är så roligt nu när han börjar "prata" mer och mer. Jag tycker att han försöker härma massa ord nu och ibland får han till det riktigt bra. "Oj" är dock fortfarande hans favorituttryck och det säger han hela tiden, hela dagen så fort det händer något. Annars kör han mycket med "mamma", "pappa" och "vovve". För ett par veckor sedan sa han "moffa" ganska mycket när vi bad honom säga morfar, men nu vill han inte säga det längre. Men som sagt, det bubblar i den lilla kroppen av ljud och "ord". Det är så häftigt att få följa hans utveckling i allt han gör och jag längtar till den dag då man kan prata med honom och han kan svara med ord.


Inget att ha

Hade på melodifestivalen i bakgrunden när jag satt och kollade runt på nätet lite. Det var dock ingen låt som föll mig i smaken nu såhär en första lyssning. Får väl se sen när de blir sönderspelade på radion framöver...

Vad tyckte du om årets första startfällt?


Iskallt

Det var verkligen iskallt ute och jag tror öronen nästan blåste av. Klantig som jag var så glömde jag mössan hemma, så jag fick gå utan. Jaja lite FRISK luft fick vi i alla fall och Alexander tyckte det var härligt. Han vinkade till varje bil som åkte förbi =)

Nu är det en liten stund lek som gäller och sen är det middagstime. Ser ut som om det blir läggdags hyfsat tidigt för lillen för han gäspar stort redan och kliar sig i ögonen. Men till sju ska han nog hålla sig vaken hoppas jag.

Mamma-son dag

Idag ska David ha herrmiddag hemma så då smet jag och Alexander hemmifrån. Tanken var att vi skulle åka till mina föräldrar men mamma ringde idag på morgonen och sa att pappa hade fått hög feber, stackarn. Vi som precis håller på att bli lite piggare från vår förkylning vill helst inte åka på en till, så vi hoppade att åka hem till dem. Istället checkade vi in i svärföräldrarnas lägenhet nere på stan. Den står tom över helgen då de är i Gtb. Perfekt för oss och supersnällt att vi fick låna den. Här kommer vi ha det bra. Har varit och köpt lite god mat som vi ska lyxa till det med ikväll, jag och Alexander.

Satte upp resesängen innan till lille skrutten när han skulle sova middag. Viste dock inte hur det skulle gå för honom att somna i den. Han är så van att somna i sin säng på sitt rum. Men jag hörde inte ett pip från honom och efter fem min gick jag in och då sov han så gott. Lille prinsen.

Det är riktigt ruskigt väder ute idag, regn och blåst. Inte alls lockande att gå ut. Får se om vi kanske tar en liten sväng med vagnen sen för att få lite luft, kan behövas för oss båda två. På förskolor brukar man ju säga "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder", men jag som är väldigt bekväm av mig tycker inte alls det är kul att gå ut i regn och rusk. Nä sol och varmt eller snö och kallt ska det vara. Det därimellan kan kvitta, slask och blask är blä! Men varken Alexander eller barnen på jobbet tackar nej till att gå ut och det är ju därför man gör det, för barnen.

Hoppas du har en härlig lördag!

Vill ha

Hittade ett par skor som skulle passa perfekt till Alexander. Tror inte hans pappa skulle ha något emot det heller. Hade han fått välja så hade han själv haft sånna skor på sig jämt, men jag tycker att han är lite för gammal för det, haha. Men på lilleplutten skulle det passa!



Bilden är lånad från skatekids, som för övrigt har massa fint tycker jag!

Hemligt uppdrag

Idag ska jag iväg på hemligt uppdrag, så spännande. Blir att packa väskan full med nässpray och näsdukar, sen kör vi! Wohoooooo!!!

Förkylning härjar

Förkylningstiderna verkar aldrig försvinna. Nu är det min tur att bli drabbad. Alexander håller precis på att bli lite bättre från sin förkylning. Han har varit feberfri ett par dagar nu men snoret rinner och den otäcka hostan är kvar.

För övrigt så händer det inte så mycket här hemma just nu. Har hållt oss inne och för oss själva för att inte smittas och för att A ska pigga på sig förståss.

Helgen som gick var mest ett stök och bök här hemma. Hela fredagen och nästan hela lördagen höll David på att grejja med ett avlopsstopp i köket. INTE kul kan jag meddela när hela köket står i geggigt avloppsvatten. Tur i oturen att det bara var köket och inte i resten av huset det var stopp... Händig man som man har så fixade han det till slut i alla fall, så skönt.

Idag var det isgata ute. David hade tänkt ta vespan men vi skjutsade honom istället. Nu är det dags för frukost!

RSS 2.0