Äntligen

Nu har vi äntligen fått reda på vart Alexander kommer hamna i höst när han börjar på förskolan. Det har varit lite turer hit och dit då vi fick reda på att vi inte fick något av det vi önskade. Men eftersom vi sökte så pass tidigt och står högt upp på kölistan har vi fått välja på två olika förskolorl. Ja som sagt, inte någon av de vi ville, men det blir nog bra.
Vi kommer stå kvar i omplaceringskö så får vi se när det blir dags om vi vill byta. Vi får göra det bästa av situationen och hoppas det blir bra. Motion kommer jag få i alla fall när jag ska cykla och lämna/hämta, haha. Alltid något bra =)

Långledig

Woho nu är jag långledig till tisdag nästa vecka. Så härligt! och vädret ser ut att bli kalas också, detta gillar jag.
Vi kommer dock att ha fullt upp den mesta av ledigheten, men det är bara roliga grejer.
Det blir bland annat examenfest för min bror, träffa Davids kusiner x3, träffa goda vänner och grilla, en shoppingdag i Växjö (åker nästa alltid till Jkpg, men kul att åka någon annan stans, blir nog Kosta outlet också på vägen) ja och lite annat smått och gott.
Detta kommer bli en härlig vecka!

Sprutfeber

Igår kväll var vi bortbjudna till ett par kompisar som bor i närheten. De har en pojk som är lika gammal som Alexander så det är kul. Vi hade jättemysigt och åt gott. Killarna grillade trots regnet och frammåt kvällen var det mumsig äppelpaj. Vid tolvtiden rullade vi hemmåt. Välbehövligt med en liten promenad för att gå ner all mat =)

Alexander vaknade dock när vi lyfte över honom från resesängen till vagnen när vi skulle gå hem. Vi hoppades att han skulle somna om, men icke. När vi kom hem var han en piggelin.
Vi försökte med det mesta, att han fick ligga själv i sängen och somna som han alltid gör annars, men det gick inte. Vi satt bredvid i rummet, men det var ju för kul då, han bara pratade... David tog in honom till vår säng men det gick inte heller. Men sen kom febern. När jag tog honom för att lägga honom i hans säng igen var han kokandes het. Inte konstigt att han inte kunde somna.
Efter lite alvedon, en flaska välling och lite mys i soffan så somnade han till slut gott i min famn. Så vid kvart i tre inatt kröp jag till sist ner i min säng och hoppades verkligen att Alexander skulle sova längre än till fem... Och det gjorde han. Han sov ända till åtta idag. MEN dagens konstaterande är att jag ändå hellre går upp vid fem och att Alexander sover hela natten, än att vara uppe till tre för att få sova till åtta....

Alexander vaknade dock feberfri idag, så skönt. Det måste vara sprutfebern som spökade inatt. Det skulle ta mellan 1-2 veckor innan det kunde komma lite feber, och det stämmer bra. Skönt att det gick över så fort.

Dagen har varit bra och lugn idag. Vi var nere på stan hela förmiddagen. David handlade 2 par trekvartsbyxor och Alexander fick sig en bok och ett par shorts, ett linne och en t-shirt från H&M. Tyvärr var shortsen ganska stora så jag får se om jag ska lämna tillbaka dem. Finns tyvärr inte i mindre storlek så jag ska fundera på det. Ska testa det i morgon igen och se =)
Efter shoppingen på stan lunchade vi med Davids föräldrar på chili thai. Gott! Är fortfarande mätt efter det.

I eftermiddag har det varit bal här i stan så vi gick ner för att titta. Det var så sjukt mycket folk så vi ville inte tränga oss in bland allt folk. Vi nöjde oss med att stå lite längre ner för att titta på bilarna. Lika glad för det var Alexander som satt alldeles faschinerad i vagnen i över en timme och tittade på bilarna som sakta sakta rullade förbi.

Ikväll har vi haft hemmamys. Ja det är verligen MYS att bara vara hemma.

Nu är det snart dags för sängen. I morgon har jag dock sovmorgon. Det är ju mors dag! Jag har redan fått jättefina blommor av Alexander (David). Mina prinsar, de kan de!

Oj, vilket långt och flummigt inlägg. Kanske är lite trött från gårdagen =).

Har inga bilder från dagen men jag kan slänga upp en "gammal" bild som jag tog för ett par veckor sedan. Alexander visar hur man gör när man skrattar...



Bild: Jag

Sov gott!


Bobby car

Vi har tagit ut Alexanders bobby car. Lite roligare att köra ute än inne. Nu har de även äntligen sopat gatorna ute så vi slipper allt smågrus. Mycket lättare att köra rally också!
Idag har Alexander kört hur mycket som helst. Ut på gatan och sen iväg.
Han har hittat på en egen runda runt kvarteret som tar ca 10-15min att köra för honom (fast mamma eller pappa får bära bilen en liten bit i en lång uppförsbacke). Den har han kört flera gånger idag och vi fick bära honom skrikandes från gatan när det var dags att gå in. Grannarna undrar väl vad vi gjorde med honom, haha.

Idag har det äntligen varit härligt väder igen. Det har blåst så i två dagar så man knappt vågat sticka ut näsan. Alexander har klättrat på väggarna här inne och bara längtat ut. Men som sagt, idag har vi varit ute mest hela dagen.
Vi grillade hamburgare och satt i uterummet och åt middag ikväll. Hur mysigt som helst. Den bästa tiden är nu, innan myggen och flugorna.



Häromdagen när det stormade som mest. När jag fixade mig i håret efter en dusch tog han själv på sig sina stövlar och stod vid dörren "ut, ut" sa han, sötnosen =)

Bild: Jag


Uv-dräkt

Nu har vi äntligen hittat en uv-dräkt till Alexander. Det fanns till slut i vår egna leksaksaffär här i stan, fast de fick beställa hem från Jönköping. Men nu har vi den här hemma och den verkar bra. Måste bara bli lite soligt så vi kan testa den ;-)



Det blev denna från märket "swimpy" och den kan köpas bland annat här.


Frisörpremiär

Idag när A faktiskt sov när klockan var fem så kom såklart sopbilen och väckte honom kvart över fem, men han låg kvar i sin säng och grejade till kvart i sex i alla fall. Skönt. Sen var det de vanliga morgonrutinerna. Byta blöja, äta välling och bygga med lego.
Alexander är en riktig hejare på att bygga nu, men jag undrar vem som tycker det är roligast att bygga, han eller hans pappa. När de går upp på morgonen och när man själv kommer upp sen så har de alltid byggt riktiga konstverk.

Idag har Alexander varit hos frisören för första gången i sitt liv. Jag har toppat honom lite en gång innan, men nu behövdes fjunet klippas ordentligt, så då överlät jag det till någon kunnigare.
Alexander satt blixtstilla hela tiden (mutning med napp och snutte) så det gick kanonbra och tog bara 15 minuter. Nu är det som en ny liten kille.
Nu hoppas jag håret växer sig lite tjockare så vi kan klippa någon tuff frisyr nästa gång. Men han är så söt nu så =)



Elin klipper och Alexander tittar storögt in i spegeln





Korthåriga killen

Bilder: Jag (med mobilen, därav kvalitén)

Inget lockande väder ute idag. Efter frisörbesöket gick vi en sväng på stan. Måste hitta regnkläder till A. Men det belv ett snabbt besök. Hittade inget som föll mig i smaken och sen regnade det och blåste om vartannat så vi skyndade hem istället. Får se om vi sticker ut näsan i eftermiddag för att gräva lite i sandlådan men risken är ju att man blåser bort...


BVC och spruta

Idag var det dags för 1½ års besiktningen av Alexander. Den vanliga vägningen och mätningen. Han växer som han ska trots att han inte äter, så det är skönt. Inte över 12kg sträcket än, men snart. Sen var det massa frågor om han kunde olika saker. Kände mig som världens stoltaste när man kunde svara "Jaa" på allt ;-).

Läkaren kom och kände och klämde på honom och allt var bra, skönt. Han satt så duktigt i mitt knä och lät henne göra allt hon skulle. Dock började han storskratta och sprattla med benen när hon klämde honom runt midjan.

Sen var det dags för sprutan. Uscha tycker jag! Jag fick sitta och hålla fast det benet hon skulle sticka i men det hade jag inte behövt. Inte en reaktion från A. Han undrade mest varför han fick plåster på ena benet och inte ett till på andra. Detta plåster har han stolt visat upp för sin pappa ikväll.

Ja med en OK stämpel i rumpan gick vi därifrån och nu är det 6 månader till nästa gång. Då har han precis fyllt två år, TVÅ ÅR. Han fyller två år om 6 månader. Min lilla lilla stora kille. När blev du så stor?!
Jag älskar Dig!



Alexander 6 dagar

Bild: Jag


Tävling hos Mamma Mima

Jag tävlar hos MammaMima och kan vinna en valfri pall från Bonde of Sweden värd 1220:-


Härliga förmiddag

Klockan nio stod vi utanför dörrarna till badhuset här i stan. Det var jag, Alexander, Casper och hans mamma. Efter en stunds tvekande från Alexander så var det fullt ös i basängen. Trots att det vara var vi fyra så räckte det gott och väl. De små for fram och tillbaka, åkte kana så det stod härliga till och skvätte vatten långt upp på väggarna.
Ja en lyckad förmiddag med goda vänner. Det är livet det! Det enda som saknades var kamera...


Shopping

Just nu är det "köp 3 betala för 2" på Kappahl. Vi passade på att köpa två par jeansshorts och ett par jeans till Alexander igår. Tyvärr finns inte något av paren med på hemsidan men de var jättesnygga iaf ;-)

Nu är det mjukisshots som är lekvänliga som behövs, lite kortärmat och linnen men framför allt en uv-dräkt. Har hittat några på nätet med de är slut på lager så jag väntar på att de ska komma in igen...

Tänder?!

Igår när jag kom hem från jobbet möttes jag av en riktig liten gnällis. Han var varm och hängig och ja, gnällig. Han hade haft två lekkompisar hos sig på eftermiddagen och de hade han minsann inte behandlat så snällt hördes jag sägas.
Jag gissade på att vattkoppor var på g men idag (efter en bökig och stökig natt) var han som vanligt igen. Ingen feber och pigg och glad. Jag gissar nu istället på att det är tänder som spökar. Det är minst sagt omöjligt att få titta eller känna i hans mun men jag har lyckats spana in två nya tänder i alla fall och jag tror det är minst en till på g att spricka igenom. Ja jag skyller allt på tänderna =)

Idag har jag och Alexander varit ute i trädgården på förmiddagen och planterat blommor. På trädgården har vi ett litet "berg" eller vad man ska kalla det. Där är det lite sprickor som är fyllda med vatten. Trots mina "aj, aj, inte där", "nej nej du blir blöt, lek i sandlådan" typ 100 gånger idag så var det en liten kille som ville testa djupet på sprickan. Detta resultrade i ett gallskrik då han stod i vatten upp till knäna. Jag kunde inget annat än att skratta åt honom. Kan nämna att han inte gick nära sen efter klädbytet =)

I eftermiddag ska vi på hemligt (för födelsedags"barnet") födelsedagskalas. Ska bli kul!

Sandlådan

Idag har det varit en sandlådedag. Alexander har grävt, grävt och sen grävt. Nu är det inget pippel med sand på händerna längre men när det kommer in i foppatofflorna är det inte lika kul... Tur att han själv valde att ha stövlar på sig på förmiddagen ;-)







Bilder: Jag

Efter förmiddagsfikat fick jag av honom stövlarna och det blev foppisar istället, å shorts å t-shirt =) En envis liten kille vi har hemma som vet vad han vill och inte!


Sitter och letar efter en bra uv-dräkt till Alexander. Vill ha en som är långärmad, men kortbent är ok. Någon som har något bra förslag?
Har hellre en uv-dräkt på honom än smörjer in för mycket. Å nu är han överallt och springer så det blir en hel del i solen. Sen tänker jag att en sån dräkt är svalare och skönare än en tröja och byxa även om man tar tunna kläder. Ja det är svårt att klä dem nu. Vil inte att de ska svettas ihjäl men samtidigt är man rädd att de ska bränna sig. Ja så en uv-dräkt skulle va bra tror jag.


Måndag

Ny vecka idag. Har jobbat en sväng på fm som alltid. Sitter nu och väntar på att lilleman ska vakna så vi kan gå ut och leka en sväng innan vi ska iväg till banken. Vi håller på att byta bank så det är lite möte då och då som vi måste gå på.

Igår var det en rikgtigt härlig utedag hos oss. Vi började med en promenad på morgonen med hela familjen. Vi stannade även till i en lekpark en stund så Alexander fick leka av sig. Sen var det hem, mat för A och sen sovning. D åkte iväg på lite speedwayjobb och jag dressade om till bikini och sen ut. Jag grävde, grävde och grävde där sandlådan ska vara. Min mor, far och bror kom så de hjälpte till med att köra skotkärra och fixa i trädgården.

När D kom hem sen så kunde vi ställa ner sjäva ramen till sandlådan i hålet jag grävt och sen var det dags att köra sand. Jag och mamma öste sand i skottkärrorna, David körde och tömde och pappa jämnade till i lådan. Riktigt bra team work! Tack för hjälpen! Så nu är sandlådan färdig och det blev kanon!
Dock har vi en liten lillfis som inte tycker om att bli smutsig så han står gärna utanför lådan och petar lite med spaden. Får han sand på sig så gnölar han och vill att man ska borsta bort. Tror (och hoppas) att detta kommer försvinna snart när vi leker där ute mycket. Har aldrig märkt detta när vi varit i lekparker och grävt, men men, han har sina ideer den där lille busungen.

Nähä om jag skulle gå och väcka den lille för nu har han sovit lääänge. Ja det tar på krafterna att gå upp tidigt! ;-)

Blå elefant

Jag har hittat en hemsida som har så mycket fint, Blå elefant. De har mycket träleksaker och det är ju så fint.
Här kommer några favoriter (men det finns måååånga fler, svårt att välja ut).

Brödrost i trä - grön med prickar Frukostset i trä - Honeybake Klossar - Stad och 2 bilar, 16 delar Klosslåda - Hundkoja Kök, retro - rött Födelsedagståg med söta bondgårdsdjur

Bilder lånade från: Blå Elefant

Ja sen finns det så mycket mer. De har många fina musikinstrument och väldigt mycket köks-grejer.
Igår fick födelsedagsbarnet ett par små musikinstrument härifrån (som inte finns kvar på hemsidan) och när den andra lillkusinen Isac fyllde år för ett par veckor sedan fick han födelsedagståget med alla djuren här ovan.


Underbara morgon

Vad mycket lättare det är att stiga upp på morgonen när solen lyser och det ser ut att bli ännu en härlig och varm dag. Igår hade Alexander shorts-premiär och de kunde sitta på ända till kvällen. Hur underbart är inte det. Sommaren är på G.

För övrigt så var gårdagen bara toppen. Vi var och firade Alexanders kusin Ville som fyllde 1år. Vi fick god mat och de hade dukat så fint med verklig feststämning.

Kalaset höll till i Alexanders farmor och farfars sommastuga och innan kalaset började så var David där och lastade av ca 2kubik sand så nu har de en fin sandlåda där. D var även här hemma och lastade av ett lass så idag ska vi köra sand för fulla muggar så vi kan fylla på vår sandlåda. Det kommer nog bli uppskattat av den minste i familjen!

Dagen än så länge

I morse vinkade vi av David som skulle till Borås på kurs till i morgon. Sen hade vi mysstund i soffan med välling och bokläsande. Han har blivit en liten bokmal vår prins.

Sen ville Alexander gå ut och jag ville greja lite med en fotobok som jag håller på med. Vad jag älskar då att ha egen trädgård och bra sikt på baksidan. Bara att öppna dörren och släppa ut lillkillen. Han grejade för fullt där ute med att gräva i alla mina land ;-) och gå och vattna blommorna. Själv kunde jag sitta inne och fixa en stund innan jag gick ut.
Vi hann också med en sväng på stan men utan resultat även denna gång. Att det ska vara så svårt att hitta lite snygga shorts. Det får nog bli nätshopping istället.

I eftermiddag ska jag till jobbet på APT och då kommer A:s farmor (och farfar?) för att vara lite barnvakt.

Det är helt galet vad fort dagarna går nu. Trots att man går upp runt femsnåret på morgonen så finns det ingen tid då man inte har något att göra. Nu är det inte så lång tid kvar tills jag börjar jobba mer (förhoppningsvis) och Alexander ska skolas in på förskolan så det gäller att ta vara på varje stund man har tillsammans och verkligen njuta av de dagar man är hemma.



Alexander 3 veckor

Bild: David


Sandlådsbygge

Vi håller på att fixa en sandlåda här hemma. Igår höll David på att såga och skruva ihop stomen till sjäva lådan. Alexander tittade nyfiket på och ville gärna hjälpa till.





Var det såhär man gjorde pappa?



Sen avslutades kvällen med lite bokläsning och mys.
Alexander vill gärna hålla i ens finger och peka med det så man ska säga vad det är. Helst ska boken innehålla en traktor och då även pekas på den minst 100 gånger ;-)



Bilder: Jag


Det finaste

En av de mest rogivande och finaste sakerna man kan se är barn som sover. Det är helt underbart. Och vilka stilar de har sen då. Enda dagen märkligare än den andra. Idag trodde jag Alexander hade smitit ut sängen för jag såg honom inte först, men där längst ner i ett hör låg han ihopkurad med en filt över hela sig.

Här kommer en liten bild från igår...



Bild: Jag

Nu ska jag göra som lilleman på bilden, sova. God natt på er!


Färdigjobbat

Ja då var jag färdigjobbad för denna dagen. När D kom och hämtade mig vid jobbet så hade Alexander redan däckat i bilen. Nu sover han gott i sängen och jag har hunnit slänga i mig lite mat. Rester från gårdagen blev det och det var nästan lika gott idag som igår.

När lilleman vaknar sen så ska vi dra ner till stan. Vi måste inhandla lite sommarkläder till honom. Shorts har han bara ett par och kortärmat är det väldigt dåligt med. Förhoppningsvis så kommer sommarvärmen snart tillbaka och då måste vi ju vara redo med kläder. Idag har det iofs snöat här så sommaren känns väldigt avlägsen just nu =)

Söndagstrött

Sitter i soffan och slappar. Vi har haft en mysig eftermiddag med goda vänner. Vi har grillat och ätit riktigt gott. Ja grillat är verkligen så gott. Idag blev det fläskfilé, majskolvar, champinjoner, potatis/morot/broccoli/rödlöksblandning i ugnen och sallad och goda såser till. Ja inte att förglömma vitlödsbrödet! Vi gick in i matkoma efteråt allihopa, eller ja vi vuxna då, barnen lekte på som aldrig förr. De som var hos oss hade en dotter på snart 5 år och en kille som fyllde 1 förra månaden så det var fullt röj. Härligt.

Den kommande veckan är det fullt upp - igen. Även denna (som förra) veckan har jag två kvällar på jobbet som jag måste gå på. David ska på kurs torsdag till fredag i Borås så både A:s morfar och farmor har fått ta semester från sina jobb för lösa barnvaktsproblem för oss. Tack för att ni är så snälla och ställer upp! Det är verkligen lyx att ha både mormor/morfar, farmor/farfar så nära.

Känner att det snart är dags att gå och lägga sig efter en härlig dag. Känns skönt att krypa ner i sängen när man vet att huset är nystädat, köket upprensat efter kalaset och nya lakan är bäddade i sängen. Mmm kommer sova gott. Hoppas du gör detsamma!

Hagel

Å jösses vad det haglar här nu. Det bara vräker ner stora hagelkorn i mängder. Vi som precis har hängt ut alla våra sängkläder på vädring, härligt...

Valborg

Igår firade jag och David 11 år tillsammans. Tänk 11 år! Älskar Dig David, du betyder allt för mig.

Vi hade en lugn valborg här hemma. Var på stan lite på förmiddagen där det var lite marknad. Sen var vi ute och fixade i trädgården på eftermiddagen. Vi började gräva på sandlådan till Alexander. Vi gjorde en 2x2m och jag tror det blir lagom. Då får det plats lite barn och leksaker =) Men fy vad kallt och blåsigt det var idag, inte alls så skönt tyckte jag. Alexander klagade dock inte, hihi.

På kvällen lagade David supergod mat. Grillad lax med potatis och romsås, mums! Detta avnjöt vi under tiden vi kollade på årets första GP tävling. Heja heja!

Idag får vi lite besök av vänner vi inte träffat på länge så förmiddagen får väl bestå av att städa iordning lite här hemma.

Ha en härlig söndag!


RSS 2.0