Ligger lågt

Bloggen får stå tillbaka lite nu den närmsta tiden. Vi har fullt upp här hemma med att få ordning på vardagen med att fixa barnvakt de dagar jag jobbar och sen sköta allt här hemma övrig tid. Men vi har sån otrolig tur som har underbara föräldrar som ställer upp. Vi är evigt tacksamma för utan dem hade vi inte fixat detta.
Nu har jag dock tagit midsommarledigt så inget jobb förrän på måndag igen. Ja och då är det snälla svägerskan som ställer upp som barnvakt, TACK!

Idag fick jag ett glädjande besked på jobbet. Nu kommer jag sova gott inatt =) Om lille förkylda sonen tillåter vill säga.

I morgon blir det städning, handling och lite annat fix inför midsommarfirandet vi ska ha här hemma på fredag tillsammans med en annan familj. Vi hoppas på lite fint väder så vi kan sitta ute och att pojkarna kan vara ute och leka lite.

GLAD MIDSOMMAR önskar jag DIG såhär lite i förskott!


YES YES YES!

Idag fick vi ett telefonsamtal som gjorde oss väldigt glada här hemma. Det var kvinnan som har hand om placeringarna för barnomsorgen som ringde. Det hade blivit en plats ledig på den förskola som vi hade högst upp på listan och hon frågade om vi fortfarande var intresserade. OM vi var! Tjoho vad glada vi blev. Detta var verkligen något vi behövde nu när det annars inte är på topp här hemma.

Det enda kruxet var att vi inte kunde börja skola in den 8/8 som vi hade önskat utan den 15/8. Men det ska nog inte va några problem att fixa det! Vi är bara så glada att vi fick det vi ville.

12 veckor

Nu är David hemma och färdigopererad. Allt har gått bra fast det var värre än vad de trodde, så operationen tog längre tid de fick greja mer i knät för att fixa till det.
Detta innebär att han får ha en "ställning" runt benet (från ljumsken ner till foten) de kommande 6 veckorna och sen får han inte stödja på benet på ytterligare 6 veckor. Så nu är han sjukskriven till 12 september, allså i 12 veckor! Stackarn, så som han har sett fram emot allt i sommar, allt från bada, åka båt, gå på liseberg och andra roliga saker.
Men man får se det från den ljusa sidan. Detta var något de kunde operera så det blir bra och från och med nu kan det bara bli bättre.
Nu får vi ta det från där vi är och lösa det. Prio ett just nu är att fixa de dagar då David är pappaledig. Han kan inte ha A själv då han knappt kommer upp ur sängen än för han har så ont. Tur att vi har både mina och Davids föräldrar här som är så snälla och ställer upp. Sen är det bara fyra veckor kvar till jag går på semester, så sen är det lungt.

Ja det blir inte alltid som man tänkt sig, men det brukar bli bra ändå!

Var rädd om dig <3

Operation

Denna helgen hade vi inte något speciellt inplanerat. I kväll skulle mina förlädrar och bror komma för att grilla lite och kolla på GP Speedwayen på tv. Men det var våra planer. Skönt att ha en sån helg som får bli som det kommer. Ja och tur var väl det för i gårkväll när vi satt och tittade på tv i soffan hände något med Davids knä. Det låste sig (som det gör lite då och då) men han fick inte upp det som han brukar.
Han hade så sjukt ont stackarn. Det hela slutade med att en ambulans kom och hämtade honom. De försökte dra rätt hans knä här hemma men det gick inte, så han fick följa med in.

Nu har han legat inne i natt och i går sa det att han skulle opereras idag. Menisken är helt trasig och de måste fixa det nu. Tanken var ju att han skulle opereras i höst, men det blev lite mer akut nu.
Men det har kört ihop sig på op idag, så det blir inte förrän i morgon. De tyckte på sjukhuset att han skulle få komma hem och vila tills han får åka tillbaka i morgon för operationen. Så nu är hans pappa på väg och hämta honom så får han ligga här hemma inatt full med tabletter som drogar och smärtlindrar.

Nu hoppas jag att det blir operation i morgon som utlovat så han slipper ligga och vänta och ha ont.

Alexander har frågat så mycket efter pappa idag, så han blir nog överlycklig när han kommer hem sen. Jag har förklarat att pappa är på sjukhuset för han har ont i benent. Så nu går han runt och säger "pappa huset" =)


Ute från morgon till kväll

Oj oj vad jag kommer sova gott inatt (hoppas jag). Friska luften gör en trött, ja värmen - den kvava värmen, tar på krafterna. Men oj vad kul vi haft det idag.
Förmiddagen spenderades i en lekpark med en god vän och hennes son. Vi hade så trevligt och barnen lekte så bra så vi glömde nästan av tiden. Plötsligt var det lunchdags och den intogs på stans nyöppnade lilla hak. De hade både lite smörgåsar, fika, lättluncher och glass i stora lass.
Vi njöt av att sitta ute och äta och killarna mumsade i sig lite de också trots lite trug i början. Men åt den ena en tugga så tog den andra en också, och så höll de på sötnosarna.
Vi avslutade med varsin glass, så gott! Dock kan jag konstatera att Alexander inte är så förtjust i någon annan glass än mjukglass eller vaniljglass. Jag åt choklad och jordgubbsglass idag och det gick inte hem hos herrn. Men glad för det är jag då han hellre väljer äpple än sötsaker! Får dock se hur länge det håller i sig, haha.

Efter lunchen for vi hem var och en till sitt och det tog inte många minuter innan Alexander sov. Under tiden fixade jag lite med jobbet och passade på att sträcka ut mina ben i soffan lite =)

Så fort lilleman vaknade gick vi ut i trädgården och där var vi till tiden var över läggdags (ja förutom middagsmålet som intogs inne). Det var en liten kille som absolut inte ville gå och lägga sig. När vi var inne och bytte en blöja vid halv åtta, som för övrigt är hans läggtid, så frågade jag om han skulle ha sin napp och snutte som han älskar över allt annat och gärna använda dygnet runt om han fick. NEJ NEJ UT ropade han förtivlat då, åka, åka ut!
Ja det blev till att gå ut en sväng till, åka till rutchkana och köra lite med gräsklipparen, busa lite med pappa och gräva i sandlådan. Sen kunde även Alexander känna att det var dags att gå in. När jag tog upp honom så sa han, "bab, buffe, ova" (napp, snutte, sova). Ja nästan en timme försenat smög han i säng och somnade ögonblickligen. Men som sagt, en heldag ute tar på krafterna, både på stora och små.

Själv ska jag krypa ner i sängen nu och hoppas gubben min snart kommer hem. Vi satt och slappade lite i soffan när telefonen ringde och han fick rusa iväg. Vattenläcka någonstans = vet inte när han kommer hem i natt....

Sov Gott!


Ledighet

Vilken härlig ledighet vi har haft här hemma än så länge. I morgon har vi ännu en dag tillsammans och den gissar jag kommer bli toppen den med.

Lite av vad vi har hunnit med än så länge är att träffa föräldrargruppen. Vi träffades i en lekpark så alla barnen fick springa av sig lite. Sen hade vi med oss lite picknick och hade det mysigt. Tycker vi har en himla bra föräldrargrupp med massor av trevliga människor.



I onsdags firade vi min storebror som tog examen (förlåt Anders med jag vet inte vad det heter din utbildning). Vi var i Jönköping och tittade på hans avslutning. Sen var vi hos syster med familj och firade honom. Vi åt god mat och hade det trevligt. Det var jag, Alexander, mamma, pappa, syster med hela sin familj och bror min förståss.

David var i Eksjö på sjukhuset för att kolla upp sitt knä, så han kunde tyvärr inte följa med. Nu fick han dock äntligen veta vad det var för fel. Menisken var sönder då det blir operation. När viste de inte, men förmodligen frammåt hösten.



Muta med russin för att sitta still under avslutningen i kyrkan



Min fina bror!





Kusinerna leker

I fredags hade vi en heldag i Växjö. Vi åkte till shoppingcentret grand samarkand. Riktigt trevligt tycker jag. Dit kommer vi absolut åka fler gånger. Stort utbud av affärer och litet olika matställen.
Någon storshopping blev det inte men lite smått och gott fick vi med oss hem. Jag köpte en klänning på gina tricot, David köpte ett par pumaskor på stadium och till Alexander fyndadade vi 6 par t-shirts och ett par mjukis shorts på Cubus. För alla sju plaggen betalade vi 343kr och det tycker jag var billigt.



 

Dagens shopping till Alexander. Självklart följde det med en traktor med kärra ("takto me ärra") också

På hemvägen åkte vi förbi Kosta outlet. Där hittade vi äntligen regnkläder till Alexander. Annars var det väldigt dåligt med grejer där nu. Inte något som föll varken mig eller David i smaken. Men så är det ju där, ibland hittar man massor, ibland ingenting. Men vi hade en rolig dag i alla fall!

Igår fyllde jag år så jag blev uppvaktade här hemma med paket. Jag fick ett jättefint halsband och en superfin klänning med en kofta till. Tack snälla David och Alexander för det fina. Nu har de löst mitt klänningsproblem till sommarens bröllop!

  

Halsbandet är gjort av Linnea och ni kan hitta hennes blogg här.
Bilden på klänningen och koftan/boleron hittade jag endast på googles bildsök men de är av märket Vero Moda. Koftan jag fick var i samma puderrosa som klänningen och den gjorde verkligen hela outfiten!

Vi spenderade resten av dagen ute i Davids föräldrars sommarstuga. Där var även Davids moster med man. Kul att träffa dem. Vi solade, åt riktigt god mat och var nere och badade två gånger. Jag som är sån badkruka gick bara i till magen =) men David badade för fullt.
Det var första gången för Alexander nere vid sjön i år så det var ju förståss lite spännande. Vi satt och grävde i sanden och han doppade tårna. När vi skulle gå hem och jag gick och sköljde av mig all sand, så gick han i vattnet och sen ville han inte gå upp!
Så i sommar blir det många besök på stranden gissar jag!
Dock får jag tänka på att smörja in mig själv också, inte bara Alexander. Jag är röd som en kräfta idag, men jag har bara mig själv att skylla. Får hålla mig i skuggan idag =)









Bus med pappa är det bästa!

Alla bilder: Jag

Om en stund ska vi träffa upp mina tjejkompisar med familjer i en lekpark så ska vi grilla och förhoppningsvis ha en riktigt mysig eftermiddag i det underbara vädret!


Mycket

Efter två roliga dagar har jag mycket att visa och berätta, men det tar vi i morgon. Nu är jag trött och ska försöka sova lite och svalka min illröda kropp ;-)

RSS 2.0