Göteborg och fotografering

Göteborgstrippen var riktigt lyckad. Vi hade supermysigt med familjen P och Alexander tyckte det var kul att få träffa sin lilla kusin igen.

På torsdagen tog vi det lungt och åt gott, först tacos och sen kräftor, mums! Fredagen bjöd på lite shopping, dock hittade vi tyvärr inte vad vi var ute efter, en jacka till Alexander. Verkar som om man måste ha storlek 86 för att kunna hitta en hyfsat bra vind/vattenavstötande jacka. Okej, hittade en på POP men då för typ 800kr och det är för mycket tycker jag. Letandet fortsätter.
Frammåt eftermiddagen åkte vi till Liseberg där vi var hela kvällen. De andra åkte karuseller, jag och Alexander spelade på alla chokladhjul, utan resutlat där också. David vann dock en söt nalle till Alexander. Vi gjorden en femkamp tillsammans som jag kom sist på :) men kul var det!
Vi stannade ända till de stängde och då begav vi oss hem till Vetlanda igen. Mycket lyckade dagar. Tack snälla familjen P för att vi fick komma och hälsa på er!

I lördags var jag med en fotograf, Emma Sandström,  för att assistera henne då hon fotade. Jättekul och lärorikt! Detta tog hela dagen så det blev en riktig mysdag för David och Alexander.

Igår var det en slappardag hemma. Behövligt efter mycket farande de sista dagarna. Riktigt härligt väder var det så vi var ute i trädgården och donade lite några timmar. Alexanders nya överdragsbyxor var toppen!

Bild: Jag

På kvällen kom min mamma och pappa och hälsade på. Det blev bus med Alexander och pizzaätning. Mamma hade även gjort en äppelpaj som vi mumsade på. Var riktigt riktigt fullproppad när jag gick och la mig!

Idag är det mys hemma för mig och Alexander. Ska ut en sväng i eftermiddag för att känna på vädret. Hoppas det fortsätter att vara uppehåll.
Ikväll är det bodypump, spännande.


God kväll regniga onsdag

Här har det regnat mer eller mindre hela dagen. Det har blivit en riktig innedag med barnmatskok, tvätt och mycket lek och bus. Gåvagnen han används flitigt idag + bollarna som har kastats och sparkats på. Ja inte att glömma hans spel-leksak som plingar för jämnan =)

I morgon kommer äntligen våra nya soffbord. Ska bli spännande, hoppas det blir bra. Ja för A del blir det bra, inga vassa kanter att slå sig på.

I morgon bär det av till Göteborg, ska bli så kul att träffa familjen P, speciellt lille Ville (er oxå Emmeli, Fredrik å Ella). Så ikväll ska vi packa lite. Skönt att göra sånt när A sover.



Här hittar jag honom ofta stående, kikande ut genom fönstret. (håller på att planterar om blommorna, därav tomma krukor..)

Bild: Jag


God morgon regniga onsdag

Idag vaknade jag av att det var någon som låg inne i sitt rum och pratade. Maaaammma, mmmamma, mamma, mmmmaaaammma. Då gör det inte så mycket att klockan bara är 5.17. Man blir alldeles varm i hjärtat och smyger gärna in till honom. Det leendet man möts av slår allt, min lilla älskling!

Just nu sitter han på golvet och spelar på en leksak. Han är så söt när det spelas musik, då gungar han med i hela kroppen och så tittar han på en så man verkligen ser att han diggar, sen ler han med hela ansiktet och fortsätter gunga, sötfisen. Blivande musiker?

En annan grej som är väldigt "inne" just nu för Alexander är att visa oss allt han håller i och grejar med. Helst skulle han vilja att vi tog och bet på det lite precis som han, men att få en blöt snuttefilt eller liknande i munnen är inte riktigt min grej ;-). Men så fort han sitter på golvet och leker håller han upp sin leksak och visar, "ååh en bil" säger jag, då blir han nöjd och fortsätter leka.



Han är inte lätt att ta kort på längre, då han bara kryper fram och ska ta kameran...

Bild: Jag

Idag blir det nog en riktig innedag se det ut som om man kollar vädret. Regnet öser ner och det är helgrått ute. Öppna förskolan började denna veckan men vi hoppar nog det då A fortfarande är rätt snuvig. Han måste ju var pigg tills i morgon då vi ska till Göteborg för att träffa lillkusinen!

Gåträningen går frammåt. Nu är rekordet sju steg. Han har blivit mycket stadigare på att stå själv också. Det har han inte kunnat alls innan, men nu står han en liten stund innan balansen sviker. Det är så roligt att se alla framsteg han gör. Det händer nya saker varje dag och man blir lika imponerad av stort som smått!


Jobba

Angående detta inlägg så var det ett samtal som gällde jobb. Jag hade en tanke om att vara hemma till januari ungefär och sen skulle David vara hemma med Alexander i ca ett halvår. Men nu är det ju så att jag har inte något jobb att gå tillbaka till, så jag har kollat runt lite på jobb men inte hittat något speciellt av intresse.

I torsdags ringde svärmor (som också är förskollärare) och sa att hennes rektor hade ett jobb på en förskola som började 1 sep. Ville jag ha det så fick jag det. Jag skulle bestämma mig till nästa dag. Oj oj oj vilken ångest jag hade =) Man vet ju inte om det kommer att komma ut några jobb till januari då jag vill börja jobba, så har man råd att tacka nej till ett sådant erbjudande... Jag och David diskuterade fram och tillbaka. Jobbet var dock en halvtid, så i så fall skulle David och jag dela på att vara hemma med Alexander.

Efter mycket tänkande bestämde jag mig för att tacka ja till jobbet. Mitt krav var dock att jag skulle få jobba 2 heldagar och en halvdag, inte lite varje dag. Detta för att det skulle gå ihop sig med Davids jobb.
Igår ringde rektorn och sa att de skulle fixa schemat så att det passar mig.

Så nu är det bestämt. Den 1 september börjar jag jobba... Det känns konstigt men samtidigt så blir det bra dethär. Det blir en mjukstart för mig med att jobba halvtid + att David är superglad och tycker det ska bli SÅ KUL att vara hemma med Alexander. Han har ju lika mycket rätt som jag att vara hemma. Nu får vi vara hemma lika mycket var så det blir toppen. Hade det varit en heltidstjänst jag blivit erbjuden hade jag tackat nej, det hade jag inte klarat, inte än =)

Nu får vi se hur länge vi ska ha det såhär. Vi ska testa fram till jul först, sen får vi se. Vi vill inte att Alexander ska börja på förskola förrän augusti, men ja det är ju tyvärr ekonomin som får bestämma det. Annars hade jag velat vara hemmamamma för alltid, haha ;-)

Byxor och träning

Jag har äntligen hittat ett par överdragsbyxor till lilleman som verkar toppenbra. Fick tipset av mamma att kolla på Karlssons och de hade svarta byxor för 149kr, precis lagom! Nu är det bara en jacka som ska fixas också men det ska vi kolla efter i Göteborg nu när vi ska dit tor-fre. Fick 25% rabatt på ett barnplagg på Kappahl så det skulle vara perfekt om vi hittade jacka där.

Idag vaknade lillen vid fem, så det var en tidig morgon. Han solmnade dock vid halv åtta igen och sov i nästan två timmar så sen var han så pigg!

Under Alexanders andra sovning för dagen passade jag på att träna lite. MÅSTE ta tag i detta nu, så nu har jag iaf börjat. På måndag är jag anmäld till ett bodypump-pass. Har aldrig gått på det innan, så då får vi se om jag gillar det och fortsätter, annas får jag hitta någon annan träning jag gillar. Som sagt, måste ta tag i det nu. Ska träna hemma minst 3ggr/veckan och sen ett pass podypump/friskis eller likannde i veckan. Det måste ju ge resultat...

Om en stund ska vi bege oss ner till stan för att köpa badbyxor till A. De ringde innan från Leksaklagret och sa att de kommit, perfekt! Sen ska vi kolla runt lite på present till en liten pojk som snart ska döpas också ;-)


Två nya tänder

Idag upptäckte jag att Alexanders tänder som han har haft på G ett tag nu äntligen har spruckit igenom. Två små nya riskorn som man kan se lite lite. En nere och en uppe. Nu har han tre tänder nere och en uppe lilla sötnosen. Magen är helt bra nu också som tur är, så nu slipper vi blöjbyten på natten vilket är skönt för både Alexander och mig (ja David också förståss men han vaknar ju aldrig på natten...).



Gullungen häromdagen när vi hade kalas för pappa David som fyllt år. Mormor och Alexander gick och gick och gick =)

Bild: Jag


Tandläkaren

Idag ska jag till tandläkaren, hua. Tycker inte om att ligga där helt utblottad och ha någon som gräver runt i munnen, pratar och frågar massa saker. Inte för att man kan få fram så mycket svar... Sen kostar det alltid massa pengar också trots att de inte gör någonting. Märkligt.

Igår var en riktig slappdag här hemma. Vi var riktigt sega allihop efter en mysig kväll hos goda vänner på lördagen. Ja så igår blev det inte mycket gjort här hemma mer än en riktig mys/slappdag.

David lagade dock SÅ god mat. Janssons frestelse, köttbullar, kantarellstuvning och kräftor åt vi, jösses vad gott det var!

Lillskrutten håller på att bli riktigt förkyld. Igårkväll fick jag ta upp honom när han somnat och ge nässpray för han kunde intet alls komma till ro då han inte kunde andas genom näsan + att han ville ha nappen och det gick inte. Men direkt efter sprayen så gick det bra och han kom till ro. Han har sovit ganska bra i natt trots snuvan men tyckte det var morgon vid halv sex. Så nu har vi lekt en stund men han övergav mig för att krypa på upptäcksfärd i huset =)

Lördag

Inatt har Alexander sovit riktigt dåligt. Nappinstoppning flera gånger i timmen mellan ett och fyra. Sen orkade jag inte mer utan hämtade honom och så sov vi tillsammans. Då sov han som en liten prins till klockan sju, skönt.

David har varit iväg och jobbat hela förmiddagen så jag och Alexander har pysslat lite hemma, bl.a. dammsugit som var väldigt behövligt. Det märks väldigt väl när man behöver städa på Alexanders byxor, haha.
Alexander tycker det är superkul att jaga dammsugarmunstycket när jag städar. Han kryper efter och ska pilla på det. Slangen är däremot lite läskig =)



Min lilla gris idag ;-)

Bild: Jag


Alexander har tagit ett par steg idag också. Idag har han "gått" mellan soffan och en pall, ett steg för att nå pallen. Jag hade lagt en mobiltelefon på pallen så det var det som lockade honom att släppa taget i soffan =)

Ikväll ska vi iväg till goda vänner och grilla lite. Mysigt.

Hoppas Du får en härlig kväll!


Första stegen

Haha, jag som satt innan idag och skrev att jag ville vara med när Alexander tog sina första steg och att jag trodde att det dröjde ett tag tills dess... Fel fel fel.

Idag på sin niomånadersdag har Alexander tagit sina första steg ♥ Min lilla lilla kille, du är så duktig och mamma och pappa är så stolta över dig!

Alexander stog och höll i sig i soffan, jag satt en liten bit därifrån med ett gosedjur. Plötsligt släppte A soffan och tog två stapplande steg fram till mig. Jag bara satt och gapade och trodde inte riktigt på vad jag såg... Sen gjorde han likadant igen flera gånger, ett steg ibland och två steg ibland. Jag hurrade och pussade på honom massor, duktiga killen!

När David kom hem från jobbet visade Alexander stolt upp vad han hade lärt sig =)

Huvudbry....

Igår fick jag ett telefonsamtal som gjorde att jag verkligen fick något att tänka på. Usch det är så svårt...

Lekparken

Härligt väder det är ute idag, sol och varmt. På förmiddagen gick jag och Alexander till lekparken för att leka lite. Tyvärr är det så blött på marken trots att solen är framme, så det blev inget lekande i sanden men en sväng i gungan och på gunghästen. A tycker det är sådär kul att gunga, inte att han gråter, men han storskrattar inte heller. Gunghästen var dock mycket roligare och han sjöng för full hals när vi gungade =).

Efter lekparken tog vi en promenad i det härliga vädret. Alexander tycker det är riktigt kul att åka vagn. Han tittar på varje sak som vi går förbi och lyssnar efter alla ljud. Bilar är riktigt kul och idag fick vi stanna en stund och titta på en gubbe som klippte sin häck med en såg, det var kul, wow, wow, wow sa Alexander.

Jag har gjort lite barnmat idag också, skönt att fylla upp frysen. Han äter min mat bättre än burkmaten, speciellt nu när han har börjat trilskas med maten. Har dock kommit på två burkmat som funkar och det är fullkornslasange och spaggeti & köttfärsås, men det kan han ju inte äta varje dag...

Idag fyller vår lille prins 9 månader. Han börjar bli så stor nu... Snart springer han väl omkring här hemma. Jag gick när jag var nio månader men Alexander dröjer nog lite till iaf, men till han fyller ett år tror jag att han kommer att gå. Men det är ingen brådska, han går när han känner att han kan det, den dagen den kommer. Jag hoppas bara man är med när han tar sina första steg, precis som vi var med, både David och jag, när han tog sina första krypsteg.

Nu ska jag ge mig ut på nätet och leta efter överdragsbyxor eller regnbyxor så Alexander kan vara ute och busa i trädgården och lekparken utan att bli genomblöt. Någon som har tips på vart man kan hitta??

Lekkompis

Igår var jag och Alexander hos en kompis till Alexander från föräldrargruppen, Alex och hans mamma. Vi hade jättemysigt och pojkarna lekte och busade. Alexander har dock fått för sig att han ska pussa jättemycket på andra barn, vilket inte alltid är så uppskattat av det andra barnet då han kan vara lite hårdhänt i sina pussar, haha. Alex försökte pussa tillbaka på Alexander, men det uppskattades inte ALLS, tokunge!

På eftermiddagen gick vi en sväng på stan. Det blev ett inköp av en galltvål som fick komma till användning redan igår. Det verka funka perfekt! Äntligen kan man bli av med alla kräkfläckar på alla kläder. Vi skulle även köpa ett par badbyxor då babysimmet börjar om ett par veckor, men de hade inga i rätt stolek så de beställde ett par till oss. Hoppas de kommer snart.

Idag ser det ut som solen tittar fram lite, härligt. Måste bli en promenad sen.


Skyfall

Sotaren kom tidigare än väntat, redan kvart i nio, så det vart skönt att vi slapp sitta hemma och vänta på honom. Alexander var SÅ nyfiken på vad han pysslade med så jag fick gång på gång hämta honom när han kröp fram och skulle kika på hans damsugare och andra grejer.

Solen tittade fram lite här hemma så vi gick en promenad (vilket det har blivit alldeles för lite av på sistone). Det var riktigt skönt ute så det var härligt att gå. Vi tog svängen förbi mamma/mormors jobb och det var såklart väldigt uppskattat från hennes sida. Där blev vi kvar i en timme innan det var dags för lillen att sova, så då var det perfekt att gå vidare.
Vi hann inte mer än att gå i ett par minuter innan himlen öppnade sig från ingenstans! Sprang in i en tunnel för att sätta på regnskyddet på vagnen, MEN det låg såklart hemma... Vi hade glömt att lägga tillbaka det i vagnen efter att det hängt på tork efter förra regnvädret.
Ja det var inte så mycket mer att göra än att fälla upp sufletten så mycket det gick och sen skydnda hem. Alexander tyckte det var riktigt spännande och kul med regnet så han stack ut huvudet så långt han kunde =) Men till slut tog tröttheten över så han somnade.

När vi kom hem var jag genomblöt och Alexanders små strumpor som stuckit ut var rätt blöta. Så efter jag tagit av honom alla kläder och lagt honom i sängen så var det skönt att ta en varm dusch. Aldrig mer glömma regnskyddet!

Sotaren

Här är det fullt ös nu på morgonen. Det är Alexanders bästa tid då han är riktigt pigg och glad och kan sitta och leka, leka, leka och far runt i hela huset. Just nu är det gåstolen som far runt här =)

Idag kommer sotaren hit. Han skulle komma någon gång mellan 9-12 vilket innebär att vi snällt får sitta hemma och vänta tills han kommer. Bra att de kommer och sotar nu innan vi börjar elda massor. Vi har både öppen spis och en kamin, så här eldas en hel del på hösten/vintern, det är ju bara så mysigt!

Inatt har Alexander sovit sitt bästa på hur länge som helst. Inte en enda gång har han varit vaken och "ropat" efter nappen. Jag har dock varit inne och tittat till honom hur många gånger som helst och undrat varför han inte vaknat, haha. Sen har jag kollat blöjan också för jag vill inte att han ligger med bajs i blöjan, så två gånger har jag fått byta blöja men då har han sovit så djupt så han inte vaknat, trots att jag burit ut honom till skötbordet och tänt lampan... Sen vaknade han vid kvart i sju så jag är riktigt riktigt nöjd med natten!


Tänder på G

Åh villken helg vi hade! Goa vänner som var här och sov över. Åt god mat, spelade spel, satt uppe och pratade alldeles för länge (för att ha en son som ville upp 4.46). Ja vi hade det riktigt bra. Kom snart tillbaka kära vänner.

Men i söndags hände det något med Alexander. Han vaknade tidigt och ville inte sova mer. Han var ledsen och kinkig hela morgonen. Ju längre dagen gick, desto mer ledsen blev han. Detta är INTE vanligt för att vara honom och vi antog att han hade riktigt ont någonstans. Efter lite alvedon däckade han och sov i ett par timmar. När han vaknade var han riktigt ledsen igen stackarn. Men magen har varit helt kaos på honom, så vi gissade på fler tändet på G. Det är dock lite svårt att komma åt och titta i munnen, men jag tycks mig ha sett att det kommer en liten tand till där nere... vi får vänta och se.

Igårkväll, måndag, hade vi lite kalas för David som fyllt år. Det var mys. Våra familjer var här och firade, förutom min syster som är på semester. Kul att träffas alla.

Idag har vi haft lite kompisbesök till A här. Lucas och hans mamma var här på fm och lekte. Alexander var så söt för han ville bara pussa på Lucas hela tiden, vilket Lucas tyckte var himla kul och skrattade högt =) Så söta!

Ikväll blir det lungt här hemma för mig och lillen. David ska på speedway, men med tanke på att man får byta blöja på lillen heeeela tiden, så stannar vi nog hemma. Sen ska jag försöka lägga mig tidigt ikväll då blöjbytena även pågår hela nätterna...

Alexander har även börjat äta väldigt dåligt. Han vill inte ha någon mat alls. Vägrar både gröt och mat. Han som alltid varit ett riktigt matvrak. Det enda som går ner är välling och frukt. Men han dricker bra med vatten och det är full fart på honom här hemma, så det är väl ännu en fas han ska gå igenom. Han äter nog när han blir hungrig och huvudsaken är ju att han äter/dricker något.

Dags för blöjbyte, bye!

Städa, tvätta, sy och måla

Ja städa, tvätta, sy och måla, det är vad vi gör här hemma nu för tiden. Iaf denna veckan. Men nu börjar det ordna upp sig tycker jag. Dörrarna är färdigmålade, bara garageporten som ska får sig en stänk till, men det tar vi i morgon. Huset är storstädat, skönt! Tvätta det blir man aldrig färdig med, speciellt inte när man har en liten kille som kräks väääldigt mycket...
Ikväll har jag börjat att sy gardinerna till uterummet, tror det kommer bli kalas. Ska göra färdigt i morgon.

I morgon kommer några goda vänner till oss som ska sova över till söndag. Ska bli riktigt kul! Därför vill man gärna vara klar med allt fix tills de kommer =)

Det som jag inte har hunnit med denna veckan som jag hade tänkt är att göra storkok på mat till Alexander. Men det finns fortfarande lite mat kvar i frysen + att han kan ju faktiskt äta lite burkar om det skulle ta slut. Han är dock inte så förtjust i burkmaten, men det måste han ju lära sig att äta också! Men han har sina favoriter som köttbullar med stuvade grönsaker...

Idag har det varit riktigt riktigt kvavt här hemma men det kom ett åskväder i em som rensade upp ordentligt. En smäll trodde jag slog ner hemma i trädgården så som det skakade i hela huset, usch! Som tur var reagerade inte Alexander något, så jag ska INTE smitta av mig med min rädsla till honom. Tur att David inte är en sån fjant som jag!

Ikväll har vi haft en rikgit kamp med att få Alexander att sova. Han var så trött, men ändå ska han sätta sig upp hela tiden. Sitter upp, blundar och skriker... Tog faktiskt upp honom idag, vilket vi aldrig gör annars, vi vill att han ska somna själv i sängen men vi kan sitta i rummet. Men idag hjälpte inget. Inte ens att vara i min famn. Till slut somnade han dock i sin säng när David satt och klappade på honom.
Får hoppas att han sover bättre inatt än förra natten. Men i morgon är det lördag och det betyder sovmorgon för mig, härligt!
Nätterna tar nästan alltid jag. David sover så djupt så han vaknar inte när A låter från sitt rum. Han säger att jag gärna får väcka honom så går han in, men eftersom jag redan är vaken kan jag lika gärna gå... Men frammåt 5 när Alexander vill bli överlyft till extrasängen som står i hans rum, då väcker jag gärna David och säger att han får gå in, hehe =)

Blandat inlägg dethär, men så blir det när man inte skriver på hela dagen!
Hoppas DU får en härlig helg!

Vilken natt...

Oj oj oj, idag är jag inte riktigt mig själv... Har haft en liten kille som tyckte att han inte alls ville sova om inte mamma satt inne i hans rum och klappade lite på honom. Sen vid klockan fem tyckte han att det var dags att gå upp. Fick honom dock att ligga kvar i sängen bredvid mig till kvart i sex...
Undra när nätterna kommer då man får sova hela natten... =)


Lösenordsskydda??

Jag har funderat på att lösenordsskydda min blogg. Inte för att jag inte vill att folk ska läsa, utan för att jag tänker på alla bilder jag har lagt ut på Alexander. vill inte att de ska hamna i fel händer, eller någon annans händer alls för den delen. Är inte så data-duktig så jag kan göra någon stämpel på dem heller... Någon som har något förslag?

Att göra...

Idag blir det ännu en fixardag här hemma. Har ju lite att fixa med i veckan. Igår var jag och Alexander och köpte nya blommor till krukorna ute. De var heldöda så det behövdes verkligen nya. Blev supernöjd så jag hoppas de håller ett tag nu. Ska ta kort och visa senare...

Det är lite fix nu när man ska göra något när man har en son som kryper omkring och väldigt gärna vill vara med och hjälpa till =) Eller som igår när vi var ute och jag planterade så hade jag lagt ut en stor filt med massor av leksaker. Men det var ju inte alls kul. Stenarna, gräset och att mosa sniglar med fingrarna, DET var kul!

Igår var min bror här på em/kvällen och hjälpte oss att flytta lite. Vi skulle, eller ja nu har vi ju, bytt plats på två rum. Så nu har jag och Alexander att göra idag. Sätta dit alla hyllplan i bokhyllorna + att packa upp alla böcker och allt annat som ska vara i skåp och lådor. Själva möbleringen i rummen är jag dock jättenöjd med. Hoppas att vi kan utnyttja rummen mer nu.

Fick lite bilder av min bror igår som han tagit på Alexander. Det är så roligt att ha. Man vill ha ALLA blider som finns på den lilla busen.



Puss på dig mamma

Bild: Min bror Anders


Alexander - snart nio månader

Tiden går så fort. Veckorna bara rusar fram och man har svårt att hänga med. Det är så mycket som händer i utvecklingen med Alexander så det är lätt att blanda ihop när han gjorde si eller så. Jag har en bok "Mitt första år" som jag försöker skriva ner lite framsteg och händelser i Alexanders liv, men det är långt ifrån allt som händer som man skriver ner. Jag försöker skriva en del här i bloggen ockås, för att minnas, men som sagt, det händer ju så mycket, varje dag. Små saker som för mig och David är helt fantasktiska, men för en utomstående kanske inte alls tycker är något speciellt eller någonting alls. Skulle jag skriva om alla saker som händer och jag tycker är fantastiska skulle jag inte ha något annat att göra på dagarna än att sitta här och skriva =)

Varje dag med Alexander är en fantastisk dag och det spelar ingen roll hur dåligt humör man kan vara på, han får en alltid att le. Vi lär oss varje dag av honom och jag tror han har lärt oss mer än vad vi har lärt honom.

Om drygt en vecka är han redan nio månader vårt lilla bustroll. Detta är Alexander just nu:

* Har precis lärt sig krypa på sitt egna lilla söta sätt. Ena benet infällt under kroppen så man lätt och smidigt kan sätta sig på rumpan igen.

* Ska försöka ställa sig upp mot allting - hela tiden, vilket inte alltid funkar. Många bulor och tårar och en mamma som helst skulle vilja sätta på sin son skyddsdräkt och hjälm...

* Älskar att klänga på sin mamma och pappa. Vill att de ska hålla honom i händerna så han kan stå, hoppa, gå.

* Är en liten busunge på kvällarna när vi lägger honom. Blixtsnabbt ställer han sigg upp i sängen och gråter efter oss. Borta är somna själv, nu får vi sitta inne hos honom och buffa rumpa istället.

* Vill ha uppmärksamhet till tusen. Speciellt när vi har gäster eller är bortbjudna. Sitter vi vid bordet börjar han låtsatsskratta HAHAHAHA, och då kan man inte låta bli utan alla brister ut i skratt åt honom och han blir helnöjd, nu får han den uppmärksamhet han vill ha. Är så impad av att en liten kan göra sig till så...

* Har blivit mer petig med maten. Från att ha ätit nästan allt väljera han mer med omsorg nu. Är det något han inte gillar sprutar han gärna ner den som matar + hela köket. Spruta mat med munnen är ju bara SÅ kul!

* Rynka på näsan och fnysa är något nytt - och så sött!

* När vi säger AJAJ tittar han på oss och skrattar... busunge!

* Han är SÅ busig och han har verkligen glimten i ögat. Full fart hela tiden. Börjar sprattla med benen och göra små ljud med munnen innan han har slagit upp ögonen efter sovstunderna. Han är aldrig still!

* Mysa är inte hans favoritgrej. Händer mycket sällan att han vill gosa intill sig så man får ta vara på de små kort stunderna. Vällingstunden är dock vår mysstund när han ligger i famnen. Ibland när han somnar i famnen vill man inte lägga ner honom för då är det mys för mig!

* Bollar är hans favoritleksak just nu. Kasta, sparka, jaga.

Ååå det är så mycket mer, hade kunnat sitta här och skriva tills i morgon men det får räcka just nu.

Bild: Jag

Älskade lilla Alexander, mamma och pappa älskar dig så!


Vardagen är tillbaka

Så var det första jobbdagen för David idag. Känns tomt utan honom hemma. Alexander kikar runt efter honom så fort han hör ett litet knäpp i huset...
Men vardag är också = rutiner som är bra. Fast vi har försökt hålla på rutinerna under semestern så blir det alltid lite si och så ibland.

Denna vecka är det pyssel hemma som gäller. Vi ska möblera om lite, byta plats på två rum. Så idag ska jag försöka få lite tid till att börja packa. Det är bl.a. bokhyllor som ska flyttas, så det är lite böcker och sånt som ska packas.
Vi vill också få ordning på vårt uterum, har lite småfix kvar där ute. Sy gardiner, hänga upp lite ljuslyktor m.m.
Det börjar även att sina med Alexanders mat i frysen, så storkok står på schemat under veckan.
STORSTÄDNING är något annat som verkligen behövs. Nu när Alexander kryper omkring här hemma ser man vekligen när dammet börjar lägga sig i hörnen ;-)
Måla färdigt utedörrarna ska vi också göra. Jag målade garageporten och groventredörren igår men de behöver målas minst en gång till. Sen tvättade David "fin"entredörren som jag ska försöka måla idag när lillen sover.

Idag öser regnet ner här hemma så man blir lite seg i huvudet i detta väder. Men nu är det lekdags med en liten kille som står och rycker mig i benet! Sånt blir man pigg av!



Sötaste rynk på näsan =)

Bild: Jag


Bröllopsfotograf

Idag har jag agerat bröllopsfotograf. Nervöst att få uppgiften till att fota en av de viktigaste dagarna i någons liv. Men de var så otroligt vackra och utstrålade sån kärlek, så de var inte svåra att fota.
 Hoppas att brudparet blir nöjda med resultatet!
Vi hade otorligt tur med vädret. Det hade utlovats regn, men solen kikade fram mellan molnen lite då och då, så perfekt foto-väder.

Här kommer ett litet smakprov





Bilder: Jag


Shopping shopping shopping

Något blev galet med detta inlägg. Publicerade det igår, men det funkade visst inte, så jag testar idag igen...

Ullaredsresan igår var verkligen toppen. Vi hade en rolig dag och gjorde många bra fynd. Hade inte tänkt handla så mycket, men som vanligt så kom man hem med x antal påsar. Handlade dock en hel del åt mina föräldrar och ett par grejer åt Davids föräldrar, så halva summan av det jag handlade för fick jag tillbaka när jag kom hem.

Hittade lite mysbyxor till Alexander, precis vad jag var ute efter. De kostade bara 30kr styck och inte 40kr som jag trodde. Bättre kunde det ju inte bli! De hade dock slut på de blåa som jag såg förra gången men jag köpte de färger som de hade nu, gråa, svarta och röda. Köpte i både storlek 80 och 86, gäller att passa på när det är billigt! Han har 74 nu, men viker man upp lite så kan han ha 80, så alla kläder jag köper nu är i storlek 80.Jag hittade även lite andra kläder till A, nån body och ett par t-shirts och en tröja.

Köpte lite handdukar i en härlig turkos färg (älskar turkos) + mycket annat smått och gott. David och jag sa att vi skulle åka till hösten igen för att se om de har några bra vinterkläder till A. Det är så svårt att köpa det redan nu tycker jag, då man inte vet vilken storlek man ska köpa, hur mycket han växer... Men jag åker gärna dit igen!

Idag har vi varit runt på olika möbelbutiker för att försöka hitta ett soffbord. Vi har ju bara letat i över ett år efter det "perfekta soffbordet" nu... Men idag blev det till slut ett köp. Istället för att köpa ett stort soffbord så blev det två mindre. Tror det kommer bli bra. Får se när det kommer hem om två veckor, spännande.

Ullared igen

Imorgon ska jag åka till Ullared igen. Det var en kompis som frågade om vi kunde åka tillsammans och jag hänger gärna på. Gör inte nått att jag var där för ett par veckor sen för det finns alltid saker att hitta. Har skrivit en liten lista på grejer jag ska kolla efter + att jag fått lite uppdrag från andra som vill jag ska shoppa lite åt dem vilket jag gärna gör. Men det viktigaste är mysbyxor till Alexander. Köpte ett par gråa som var så himla goa och de kostade bara 40kr (om jag minns rätt) så fler sådana i andra färger om det finns. Mysbyxor är det bästa!

Semesten går mot sitt slut...

Nu är det bara några dagar kvar på semestern för Davids del tyvärr, men oj vad kul vi har haft det. Har inte skrivit på två veckor nu, så det har hänt en hel del, så detta blir en låååångt inlägg (varnar redan nu).

Det började då måndags för två veckor sedan då David och jag åkte till Ullared. Alexander fick stanna hemma med sin mormor. Tur det för det var så sjukt mycket folk på Ge-kås så det räckte med att D och jag gick där och trängdes med vår vagn. Vi hittade dock en hel del (som alltid) och kände oss riktigt nöjda när vi åkte därifrån. Det blev lite kläder till Alexander, bl.a. jättegoa jeans som vi köpte i två olika storlekar, mysbyxor, t-shirtar, jacka, strumpor m.m. + lite leksaker. Sen blev det såklart massa grejer till huset och "bra och ha" saker.

På onsdagen åkte vi till Torekov för att bo hos min syster med familj i deras (syrrans mans föräldrars) stuga som de har där. Det var hur mysigt som helst och det var roligt att få umgås ordentligt med dem. Vi fiskade krabbor, jag var med när Alicia gick på "plask och lek", vi lekte massor och bara umgicks och hade det bra.



Alicia, David, Alexander, syrran och lille Isac

 

Resultatet av krabbfisket och Alicia och Alexander leker.

Bilder: Jag

Vi stannade hos dem i två nätter och på fredag em åkte vi vidare mot Halmstad. Där checkade vi in på scandic-hotell där vi sov i två nätter. På fredagkvällen gick vi ut en sväng på stan för att hitta något mysigt ställe att äta på. Det var inte svårt att hitta något då det kryllade av mysiga uteserveringar. Alexander som fått sin nattvälling innan vi gick ut på stan somnade snällt i vagnen så vi kunde sitta i lugn och ro och äta. 

Lördagen spenderade vi i Falkenberg hela dagen där Davids mormor och morfar har en villavagn. Vi fick god mat och de tyckte det var så kul att träffa Alexander då de bara träffat honom en gång innan.
På kvällen åkte vi tillbaka till vårt hotell där vi hade bokat bord för att gå på räkfrossa, och vilken frossa det var! Så otroligt gott!! Räkor i mängder, god pastasallad, vitlöksbröd, goda röror och massa mer fanns det, och man fick äta så mycket man ville, och vad vi åt! Haha. Alexander tyckte dock att det var liiite tråkigt mot slutet då han började bli trött för det var läggdax, men han var så duktig och satt med och smakade av maten. Vitlöksbröd var gott tyckte han (han fes dock som en riktig karl på natten, haha).
Efter maten var det läggdax för lillen och då gav vi honom välling på rummet och gick sen ut på stan. Smidigare att söva honom i vagnen än inne i ett litet hotellrum. Det var så skönt väder ute så vi var ute och gick i ett par timmar. Tittade på båtar, gick längs ån Nissan, tittade på folk och hade det mysigt. Alexander sov som en stock. Smidigt att bara lyfta över honom till resesängen sen när vi kom tillbaka till hotellrummet.

På söndagsförmiddagen, efter en ordentlig hotellfrukost, åkte vi vidare mot Tylösand och Davids kompis Johan och Lotta var. Lottas föräldrar bor där och hade ett otroligt fint och stort hus där. Johan hade innan sagt att Lottas föräldrar hade en stuga där, så vi blev minst sagt förvånade när gps:en visade att vi var framme när vi stod utanför ett gigantiskt hus med trippelgarage... Men det visade sig ju sen då att Johan visst skämtat lite om "stugan".

Det var superkul att täffa dem då vi inte träffats den jag var gravid. Nu var Lotta gravid så det blev en hel del gravid och bebis-snack. Johan var så himla glad i Alexander så han tog honom direkt när vi klev ur bilen och gav tillbaka honom då vi åkte igen. Vi fick endast låna honom vid blöjbyten och på natten. På morgonen tog han tillbaka honom igen ;-). 
På kvällen var vi ute och åt och spelade äventyrsgolf, kul. Jag kom dock sist, men inte med så många poäng... Men vi hade kul. På näst sista hålet gjorde Johan bort sig så när han slog så vi skrattade så vi låg dubbelvikta och tjöt av skratt.



 

Alexander på stranden i Tylösand. Nappen i för att inte käka upp all sand, och inte hade han tid till att titta upp på sin mamma. Det var ju SÅ kul att gräva med fingrarna i sanden =)

Bilder: Jag


På måndagen åkte vi alla in till Halmstad och gick på stan. Vi var inne i massor av babybutiker, vilket gillades av mig och Lotta =) Alexander fick sig lite nya leksaker och en snuttefilt med många små lappar på. Den gillar han mycket.
När det var dax för Alexander att sova på kvällen tackade vi för oss och åkte vidare mot Göteborg. Perfekt att åka när A ska sova, han sover så bra i bilen. När vi kom fram till Gtb chekade vi in i Davids systers lägenhet. Hon och hennes familj var bortresta så de var snälla och lät oss bo där. De har ju oxå en liten skrutt, 3mån, så det var perfekt med skötbord och så =)

På tisdagen packade vi ihop våra saker för sista gången (det blev en hel del packa upp, packa ner under veckan) och packad in i bilen. Sen begav vi oss ner på stan. Där shoppade vi lite kläder till oss själva. David gjorde en hel del rea-fynd, kul! Vi åt en rejäl buffé på vårt favvo-ställe PizzaHut oxå. Alexander åt våra kanter och tycket det var mums.
Efter maten åkte vi mot Liseberg. Där mötte vi upp några kompisar hemmifrån. Men det var så sjukt mycket folk så man knappt kom fram med vagnen, enorma köer till allt så vi åkte inte något. Jo David åkte Farfars bilar med lilla Agnes, men det var det enda. Vi spelade lite på chokladhjul istället och det slutade med två stjärnvinster, en på dumle och en på ballerina =)



Alexander höll hårt i vinsterna

Bild: Jag

Men vi bestämde oss för att åka tillbaka till liseberg någon annan dag när det inte är så mycket folk. Det är inte kul att bara få tränga sig fram hela tiden och när det är ca 1h kö för att åka något. Sen var klockan dags för A att sova natt, så det passade bra att åka hem då.

Efter en veckas semester på flera olika håll var det riktigt skönt att komma hem och sova i sin egna säng. Det har dock inte blivit så mycket hemma från det att vi kommit hem.
Hela onsdagen spenderade vi med Davids släktingar. Fm åkte vi båt, vattenskidor och ring. På em var vi ute i D:s föräldras sommarstuga där vi hade det mysigt med alla. På kvällen gav sig jag, David, hans syster med man ut för att fiska. Vi hade några jättemysiga timmar på sjön och det slutade med att David fick upp en gös.

Alexander hade dock inte haft det lika kul. Han som aldrig har tykännts eller varit svår att lämna hade varit hysteriskt ledsen. Han hade skrikit hur mycket som helst men till slut hade han somnat. Stackars liten. Om det händer någon mer gång måste de ringa för jag vill inte att han ska behöva vara så ledsen.

På torsdagen hade vi äntligen lite tid för att packa upp och handla lite mat =) Sen på em kom Davids syster med sin lille skrutt. Vi åt Davids fångade gös och färskpotatis som David odlat, ekologiskt värre. Gott var det också! Emmeli och jag satt och jämförde våra förlossningsjournaler, David tyckte dock inte att detta var lika intressant som oss, haha.

I fredags åkte vi ut till Davids föräldrar i sommarstugan igen och sov över där till lördag. Vi hann även med en fisketur på fredagkvällen. Men denna gången åkte vi inte förräns Alexander hade somnat. Ingen fiskelycka denna gång, men kul hade vi.

När vi kom hem från stugan på lördagseftermiddagen satt jag på golvet och lekte med Alexander. Plötsligt började han att krypa. David och jag blev lika förvånade båda två. Så sent som på förmiddagen i stugan hade vi sagt att "nä han börjar nog inte krypa, han går nog direkt istället" då han har stått i krypställning hur länge som helst nu. Kanske tagit ett eller två steg frammåt, men inte mer. Isället sätter han sig på rumpan, välter över till krypställning, sätter sig på rumpan osv. På det sätter tar han sig fram, dock inte så snabbt. Men nu ville han väl visa sin mamma och pappa att han visst kunde krypa =)

Söndagen spenderades ute hos mina föräldrar. Där var det storkalas för att fira min syster och bror som fyllt år (33 resp. 30 år). Det blev en heldag där och Alexander visa upp sin nya konst. Roligt att träffa hela familjen igen.



Jag och Alexander på kalas

Bild: David


I måndags var vi hemma hela förmiddagen. Vi tog det ganska lungt och hade det mysigt. När vi satt och lekte med A på golvet fick jag helt plötsligt nackspärr. Inte vidare kul. Värre och värre blev det ju längre kvällen gick. Igår kunde jag inte ens lyfta Alexander för det gjorde så ont. Men vi var på apoteket och köpte lite värkmedicin och salvor så idag är det mycket bättre. Gårdagen blev det dock inte någonting gjort. Jag gick mest runt och klagade och David och Alexander busade. Vi var dock och köpte färg till våra utedörrar och garageport, så nu ska här äntligten målas om. Från blåa dörrar till gråa dörrar. Kommer bli toppen.

Idag är David ute och kör ved. Fick hem ett stort lass i måndags. Bäst att fylla upp föråden nu inför hösten så vi kan elda i vår öppna spis och vår kamin. Myspys.
Jag är inne och jagar runt på Alexander som kryper omkring överallt och tror att han kan ställa sig upp mot allt. Detta går dock inte så bra alla gånger utan det ramlas en hel del och bulorna blir fler och fler i huvudet... Men han är för go när han kryper omkring här hemma, och han är så NÖJD när han kan ta sig dit han vill själv!

Ja som sagt, detta blev ett låååångt inlägg, men man behöver ju inte läsa =)
Nu ska jag gå och titta till min prins som sover!


RSS 2.0