Städ-dag

Eftersom David legat däckad i två veckor nu så har det blivit lite si och så med städningen här hemma. Det har inte riktigt funnits tid och lust för den tråkiga sysslan. Men nu var det verkligen behövligt.

David tog med sig Alexander och åkte till farmor och farfar för att hälsa på, då fick jag lugn och ro och kunde städa ifred. Så nu kan man sitta och dricka sin cola och äta lite godis med gott samvete när golven är torkade och det är dammfritt här hemma =)

I morgon bär det av till Jönköping för att fira min systerdotter som fyller fyra år. Vi tvekade in i det sista om vi skulle åka då Alexander igår började bli lite snuvig. Men de var lite smårossliga i Jkpg också så då bestämde vi att vi åker. David tycket inte att det varit så farligt med snuvan idag så det var skönt. Det är värst på morgonen och kvällen.

Det är mycket kalas de kommande helgerna nu. I morgon är det Alicia som fyller fyra år, nästa helg ska vi fira mamma lite i förskott (hon fyller den 13 nov.) och den 20 november är det storkalas här hemma då en liten prins fyller ett helt år! Helt otroligt!

Tillsammans

Tillsammans genom livet du och jag.



Hos mig har du alltid en trygg hand att hålla i. Jag älskar dig Alexander ♥

Bild: Jag


5 min

Ja fem minuter är allt vad det tog för att söva Alexander idag. Helt otroligt. Visst var han jättetrött, men det har ju tagit 45 min i alla fall de senaste dagarna. Det känns som om de första jobbiga kvällarna med nya sovrutiner nu ger bra resultat. 

Gårdagen gick också jättebra, ingen ledsen kille alls men dock tog det ganska lång tid innan han somnade. Men så länge han inte är ledsen så är jag nöjd.

Nu fortsätter vi såhär ett tag till och sen hoppas vi att vi även kan föra över detta till dagsovningen, men det tar vi lite längre fram =)

Sovrutiner på kvällen

Vi har börjat med att Alexander ska somna själv i sängen på kvällarna. Detta har alltid funkat förr, men när han lärde sig att ställa sig upp i sängen så har det inte gått. Men nu har vi allstå bestämt att vi ska göra ett försök igen. Han får sin välling i sängen och när den är slut klappar vi om honom lite, säger godnatt och släcker. Vi (jag eller David, inte båda) stannar kvar i rummet men sitter en bit ifrån sängen så han inte når oss. Sen sitter vi där tills han somnat.

Tanken är att vi ska sitta där inne tills han har "lärt sig" att han får somna själv. Sen kanke man går ut korta stunder och kommer tillbaka och till slut räcker det med att säga godnatt och han somnar själ (så som det var förr). Men vi får se. Fick ett tips av syrran som hon hade läst om. det var att man flyttade stolen längre och längre bort från sängen tills man sitter vid dörren och till slut utanför rummet, kanske vi testar det?! Vi får se vad som passar oss.

Just nu har vi bara hållt på fem kvällar. Det har gått med varierat resultat. Första kvällen gick bra tyckte jag. Han levde rövare en stund men till slut så somnade han utan något skrik. Jag la ner honom tre gånger och det tog 45min innan han sov. De tre kommande kvällarna var hemska. Han var så ledsen och han har gråtit och gråtit. Jag också nästan. Man ville inget hellre än att ta upp honom och krama om honom, men gör man det så kan man ju lika gärna söva i famnen... men jag går fram till honom, ger honom snutten och nappen, lägger ner honom på kudden och går och sätter mig. Han ser mig hela tiden så han vet att jag är där, så han är ju inte ensam, men man känner sig elakast i världen ändå! Men till slut har han somnat, det har tagit allt från 45 min till nästan 2h.

I gårkväll gick det dock hur bra som helst. Han ställde sig inte ens upp. Satt upp lite i sängen och pratade lite med sin snutte. Blev lite ledsen en gång då han tappade sin napp och inte kunde hitta den igen, då gick jag fram och gav honom en, sen var han nöjd igen. Det tog knappt en halvtimme och sen sov han! Härligt! Sen säger ju inte det att det kommer bli en lätt kväll ikväll, men jag hoppas på det. Nu ska vi fortsätta med detta och förhoppninsvis så går det bra.

Hur gör du när du lägger ditt barn?




En liten kille som sover i mamma och pappas säng

Bild: Jag


Rolig onsdag

Igår var det fullt upp hela dagen. Det började med att vi nästan försov oss (hallå när hände det senast?!)! Efter att haft en liten kille som varit vaken tidigt i ett par timmar så somnade han om, jag också, sen vaknade vi inte förräns kvart i nio! Vid tio skulle vi vara på badhuset ombytta och klara för att hoppa ner i vattnet. Men vi hann med både frukost, packa och klä oss innan vi for iväg.

Badet gick kalasbra även igår. Vi gjorde dubbeldyk, dyk från kanten, torpeddyk och massa annat. Han är som en liten fisk i vattnet.

På eftermiddagen träffade vi föräldrargruppen. Vi träffasdes på öppna förskolan så barnen skulle få leka lite med varandra. Sen kanske det inte var så myckt lek MED varandra, men lek var det i alla fall. Klantig som man är så glömde jag skötväskan hemma som var packad med kamera och allt, så några bilder blev det tyvärr inte. Men vi träffas nästa vecka igen och då ska jag inte glömma något.

Det var en trött liten kille som somnade utan protester på kvällen. Dock kom den eländiga glassbilen vid halv nio och ställde sig och spelade precis utanför vårt hus. Såklart vaknade Alexander då. Hade stor lust att gå ut och skälla ut glassgubben... men Alexander somnade om ganska snabbt som tur var.

Vattenlek

Igår tog sig David ett bad. Alexander som älskar vatten var inte sen med att gå in och plaska lite. Sen kom han på att han kunde trycka ur vatten ur sina små båtar. Detta var hur kul som helst så det höll han på med en låååång stund. Det blev ett dyngsurt badrumsgolv och en dyngsur liten Alexander, men en glad liten kille. David och jag satt och skrattade gott åt honom. Han sprutade vatten överallt, både på sig själv och oss =) Nöje en söndagskväll!

 
 


Bilder: Jag


Ingen tid

Å vad dåligt bloggande det har blivit nu. Inte haft någon tid alls. Har jag inte jobbat har det varit fullt upp hemma. David är inte alls pigg FORTFARANDE. Idag var han för tredje gången på vårdcentralen och nu visade det sig att han har fått lunginflammation. Typiskt. Hans värden som började bli mycket bättre när han var häromdagen var nu sämre än sämst. Hoppas nu att han piggar på sig fort stackarn.

Alexander och jag är dock pigga så det är skönt. Men man börjar bli lite trött nu när man går upp varje natt och varje morgon till Alexander. När David är pigg så brukar den som är hemma gå upp med Alexander så den som jobbar får sova (eftersom A vaknar vid fem). Men nu så är det bara att gå när skrutten kallar =).

Nä usch å fy, nu ska jag sluta klaga.

Vilket härligt väder det har varit idag. När jag kom hem från jobbet tog jag med mig Alexander ut i trädgården och vi lekte riktigt länge. Nu går han överallt hela tiden, även i gräs och grus = en mycket nöjd kille som kan ta sig dit han vill själv.

I eftermiddag har jag varit hos frisören. Väldigt behövligt. Klippte av ca 1½dm och färgade i en mörkbrun nyans. Hade funderingar på att ljusa upp det istället för att ta en mörk färg men det får vänta till våren. Nu till hösten/vintern får det bli lite mörkt och burrigt. Jag är supernöjd i alla fall men det känns så kort nu fastän det fortfarande är ganska långt =)

I morgon blir det förmodligen inget bloggande. Jobbar hela dagen och sen är det personalmöte på kvällen.

Tack snälla mamma som kommer hit i morgon och hjälper David med Alexander på dagen så han får vila sig lite (lyxen av att ha mormor/morfar, farmor/farfar på nära håll).


Tävling hos Jenny



" Jag tävlar om presentkort värde 1000 kr
från GEGGAMOJA i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "


Sega lördag

Idag är det verkligen sega lördagen här hemma hos oss. Vi är helt tomma i bollen allihop, ja inte lillen då, full fart som vanligt ;-) Men jag och David hade nog helst bara krypit ner i sängen och dragit täcket över oss och sovit bort hela dagen.

David skulle gå och söva Alexander innan. Efter en stund undrade jag varför han inte kom tillbaka... smög in i A:s rum och där låg de båda två och sov så. Hihi så söta de var.

Bild: Jag

Hoppas du har en bra lördag!


Första snön

Oj oj, jag som igår skrev att snön gärna får vänta lite. Det gjorde den verkligen inte. Bara några timmar efter så började det snöa och det har legat kvar hela natten. Bara att gilla läget. Det blir ju väldigt ljust och fint ute.

Idag på morgonen hade vi drygt 1 dm snö ute. Såklart var jag och Alexander sugna på att gå ut och leka lite i snön på morgonen. Det är så kul för det är första snön som Alexander kan leka i, är medveten om.

Han tyckte det var lite konstigt när allt var vitt ute. Han drog lite i grenarna på buskarna och då rasade snön ner, märkligt det där tyckte han =)





Lite småskeptisk som sagt ;-)

Bilder: Jag

Efter uteleken åkte vi ner till stan för att träffa de andra mammorna och barnen i föräldrargruppen. Kan säga att det blev en låååångsam tur i bilen ner. Inte kul att åka på sommardäck på isgata som det var ute. Men vi tog oss ner till slut.
Det blev en lång och härlig promenad i det soliga vädret. Det är så vackert ute när solen lyser på de snöklädda träden (ja jag erkänner, det är fint med snö).  Sen lunchade vi tillsammans. Mycket trevligt.

Nu är vi hemma igen hos David som fortfarande inte är pigg, men på bättringsvägen iaf. Tror jag ska försöka få med honom ut en sväng sen så han får lite luft ;-)

Måste också hitta en vintermössa och en fuskpolo till Alexander. Har varit överallt känns det som, men det är slut slut slut. Hallå, vinern har ju knappt börjat...


Regn och rusk

Ja regn och rusk är det ute idag. Ett riktigt "sitta inne och mysa" väder. Hösten är verkligen här och vintern kryper sig allt närmare. Är inte jätteförtjust i vintern men den har sin charm den med. Tända ljus och tända kaminen och öppna spisen, det är mysigt.
Lite snö får det gärna komma, men inte än. Snö i lagom (som det så svenskt heter) mängd, inte metervis som i vintras =)



Vårt staket...

Bild: Jag


Några bilder

Satt och kollade på lite bilder, hittade några på Xander från när han var hos mormor och morfar för ett par veckor sen.



 

Bilder: Jag


Dagen

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Var för trist väder ute så något torget blev det inte. Dock var vi ute i trädgården och lekte i nån timme. Alexander fick inviga sina nya regnkläder och stövlar. Inte brydde han sig om att det var blött ute, bara den bekväma mamman som suckade lite ;-)
Den mesta av tiden ute blev vi (Alexander) sittande i stenpartiet som vi har på framsidan av huset där han plockade med stenarna. Lägga i och ta ur hinken, det var riktigt kul. Att plocka i och ur saker är den nya grejen för honom, helst ska det var småsaker, då är det superkul.

David har inte alls mått bra idag och får inte behålla någon mat. På grund av att han äter så mycket mediciner för sin sjukdom så är det inte så bra när han inte får behålla dem, så efter ett samtal till "sina" läkare så fick han åka in till sjukhuset. Då var klockan halv fyra och nu vid halv nio har han fortfarande inte kommit hem stackarn. Får hoppas han kommer snart.


Hemma

Det blev inget jobb för mig idag. David är riktigt hängig - feber - hostar som en tok - ont i halsen och kräks. Inte lätt att ta hand om en liten busunge då. Nu hoppas vi bara att jag och Alexander slipper ifrån smittan. Men förmodligen är det något jag dragit hem från jobbet...

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Vädret är inte speciellt lockande att gå ut i. Det är grått och trist och regnet öser ner, hua. Blir till att tända en brasa och mysa inne. Kanske en snabb sväng ner till torget för att kolla lite. Går ju aldrig dit nu när jag jobbar tisdagar, men ibland kan man göra riktiga fynd där. David hittade riktigt roliga leksaksbilar där för tio kronor stycket.

Nu sover lillen sin första sovning så jag ska passa på att hänga upp lite tvätt innan han vaknar. Hoppas du får en fin dag!

Fingerfärg

Idag har det varit en härlig dag. Lite jobb på förmiddagen och sen hem snabbt för att byta av David som inte alls mådde bra.
Alexander och jag åt lite lunch sen åkte vi ner till öppna förskolan. Där träffade vi en kompis till Alexander från föräldrargruppen, kul. Pojkarna lekte lite och vi var med på sångstunden.

Sen hade personalen på öf gjort iordning lite fingerfärg så de som ville fick måla. Trodde att Alexander skulle tycka det var roligt att få kladda lite, så av med alla kläder och hopp i en barnstol. Alexander var dock vääääldigt skeptisk till färgen, inte alls vad jag trodde. Han petade lite i den men inte mycket mer. Dock lyckades han på något konstigt sätt få färg på hela sig, från huvudet ner till tårna... Kan säga att det blev ett långt bad för lillkillen ikväll.

Nu är det CSI och daim-glass, mums =)

Tävling hos Bambi



Vill du också vara med? Gå in HÄR.


Höstdag

Idag har det varit en riktig mor och son dag. David har fått hög feber och riktigt ont i halsen så han har legat nerbäddad hela dagen stackarn.
Alexander tyckte dock att vi skulle utnyttja dagen till max och ville stiga upp klockan fem. Förstår inte detta då han hade varit vaken massor i natt. Men men, inte så mycket att välja på.

Det blev en lugn förmiddag inne. Vi eldade i öppna spisen vilket Alexander tycker är så spännande. Det var kallt på morgonen så lite eld värmer gott. Sen var det lek och bus som gällde.

Efter lunch gick vi ut i det soliga höstvädret. Det var så skönt och friskt ute. Vi gick en promenad med vagnen och Alexander hjälpte till att köra.



Kan själv



Hej vad det går!

Jag letade efter något fint ställe att ta lite höstkort på men hittade inget jag var supernöjd med. Hittade inte en enda lönn med fina löv kvar. Det har väl varit för kallt så allt har blivit brunt snabbt nu. Men fullt med löv fanns det på marken. Vi hittade ett soligt ställe där vi stannade och tog lite kort.

Alexander tycker dock inte alls om kameran och tittar bort så fort jag tar fram den, haha. Han tycker väl att han har blivit fotad tillräckligt. Så det var synd att inte David var med så han kunde busat med honom lite under tiden jag fotade. Men några kort fick jag i alla fall. Vi får satsa på vinterkort sen istället ;-)



Svårt att sitta still, vill iväg och utforska



En liiiten stund kunde han sitta



Det var inte lätt att gå bland alla löv men det gick =)

Bilder: Jag

I kväll har vi fixat och donat med alla inköp från igår. Alexander har varit så snäll och hjälpt mig att vika upp alla kläder jag har vikt ihop ;-) Han har också hjälpt mig att plocka ur diskmaskinen och att laga mat. En riktig händig liten kille!

Nu sover han sött sedan ett par timmar tillbaka och jag ska också krypa ner under täckte nu. Får hoppas på en natt med bättre sömn än förra.

Sov gott!


Shoppingbilder

Ett par kort på det vi fick med oss hem igår till Alexander.



Lite kläder. Inte så mycket variation i färger, men det var lite dåligt med färger där nere.



Till julen



Skorna

Bilder: Jag


Gårdagen i Ullared

Ojoj vilken shopping det blev igår. Vi köpte så mycket saker =). Blev en hel del julklappar till alla "våra" barn och födelsedagspresenter också för den delen. Är ju många barn som fyller år nu.
Sen blev det en hel del kläder till Alexander. Hittade också ett fodrat regnställ till honom som kommer bli toppen nu till hösten/vintern. Dock fanns det inga strumpor till A, ingen mössa och inte något fleece underställ som jag hade tänkt. Men det får vi hitta någon annan stans istället. Det mesta vi hade tänkt hittade vi.

Vi köpte ett par vinterskor till Alexander också, hittade ett par goa PAX-kängor som jag tror kommer värma hans små fötter i vinter. Sen köpte vi ett par ulltofflor som han kan ha när vi ska ut och bara åka vagn och då inte behöver ha skor på sig.

Jag köpte en höstjacka till mig som jag ska ha på jobbet, 350kr för en jacka är helt okej pris. Sen blev det massa smått och gott också såklart, ljus i mängder, en väggklocka, miniradio till badrummet och en till tvättstugan, dvd-filmer, strumpor till både mig och David och ja, lite smått och gott som sagt.

Eller inte så lite. Vi köpte två fulla kundvagnar och sex korgar med saker, haha. Lika mycket köpte våra kära kompisar som var med, så det var FULLT i bilen när vi åkte hem. Hela bagaget var fullproppat + att vi alla satt med saker i våra knän och vid fötterna =)

Recension av blöjor

För ett tag sen fick jag hem ett paket från buzzador med blöjor från pampers. Det var av märket Pampers Active fit. Det var en ny design på dem vilket innebar att de var supertunna, speciellt den bakre halvan av blöjan (eller hur man ska förklara).

Alexander har nu testat dessa blöjor och vi kan konstatera att det verkligen inte var något för honom. Förstår inte riktigt varför de ska vara tunna. För det första så suger de inte upp alls lika mycket så man får byta blöja mycket oftare. Inte alls ekonomiskt.
Den natten vi skulle testa blöjan blev det katastrof. Vaknade av en jätteledsen liten kille vid tre-tiden som kissat igenom så allt i sängen var blött. Kul - eller inte. Kan säga att vi inte testade blöjan någon mer natt.

Ja så mitt betyg för blöjan är inte toppen och det är inte en blöja som jag kommer köpa någon mer gång. Sen kan det såklart hända att den är jättebra på andra barn men på Alexander passade den inte alls.

Ullared

Ikväll har vi varit och lämnat av Alexander hos sin mormor och morfar. Tidigt i morgon åker nämligen jag och David tillsammans med ett par goda vänner till Ullared. Ska bli skoj. Känns dock konstigt att sova i huset utan A hemma.
Vi stannade hos mormor och morfar till A skulle sova. De ville dock så gärna söva honom så då åkte vi. Har lite att fixa med innan avfärden i morgon. Vill göra allt ikväll för det blir en tidig morgon =)

Bilder

Lite bilder från igår när vi var på öf med föräldrargruppen. Inga toppenkort men men...



Alex och Alexander grejjar med stolen

   

Theo med väskorna och Malte som kikar fram, Astrid som ser lite smått förvånad ut och Alexander med en fluffig boa som var så rolig



Alexander fick på sig en klänning och en boa, snygging!

Bilder: Jag


Jobbet

Sitter på jobbet och har en liten stund ledigt så jag tänkte skriva ett par rader. Det blir lite dåligt med bloggandet nu när man jobbar. Först och främst är det för att jag vill umgås med Alexander så mycket som möjligt när jag kommer hem från jobbet och likaså de dagar jag är ledig.
Sen finns det inte jättemycket att skriva om de dagar jag jobbar, jag jobbar ju bara =)

Men igår var det en ledig dag med fullt upp. Vi träffades i vår föräldrargrupp på förmiddagen och tog en långpromenad tillsammans. Det var riktigt härligt väder ute. Alexander sov som en stock hela promenaden, men så fort vi stannade vaknade han.

Vi stannade till på ett fik och köpte med oss en macka och sen gick vi tillsammans till öppna förskolan. Där åt vi vuxna våra mackor och barnen lekte med "varandra". Alexander var dock inte så intresserad av de andra barnen, han bara gick och gick och gick. Det är ju SÅ roligt nu att gå tycker han.

Sen var det dags för de små att äta lite. Så smidigt att vara på öf där det finns stolar och micro och allt man behöver.
Efter maten var det mer lek som gällde.

Det är så roligt att träffa de andra mammorna och barnen. Nu närmar sig ettårsdagen för alla och vi pratade mycket om hur det var den första gången vi träffades och hur alla har utvecklats.

Nu är rasten slut för mig. Tog lite bilder igår som jag lägger upp ikväll.


Lediga onsdag

Det blev inget bad idag då de på sjukhuset tyckte vi skulle vänta tills nästa vecka då medicinen för hoppningsvis börjat hjälpa lite bättre. Vi har dock haft det mysigt hemma. Det har varit ganska fint väder med en sol som tittat fram lite då och då, så vi har varit i trädgården och grejat. Jag har klippt ner gamla blommor och planterat lite nya lökar till våren. Alexander har kollat kvalitén på jorden och testat om den smakat gott. Det gjorde den inte för han spottade och fräste en massa =)
Han har också klättrat upp och ner typ 100 gånger för de tre små trappstegen vi har till vår uteplats i trädgården. Det var nog det roligaste enligt honom.

Vi gick en liten "promenad" ute på gatan så han fick gå lite. Nu går det hur bra som helst med skorna. Han gick till och med lite i gräset, men det var svårt tyckte han. Ramlade för det mesta.

Jag hade tänkt att gå och ta lite fina höstkort med Alexander, men när vi var färdigfixade i trädgården så var solen borta. Så vi ska testa i morgon istället. Roligare att ta kort om det är soligt och fint. Alla fina höstfärger kommer fram mer då. Ska försöka hitta en fin lönn, de brukar ha så färgglada löv.

Nu kom David hem, han skulle passa på att tvätta bilen innan det blev för mörkt och kallt. Jag ska väl försöka röja upp i köket lite nu när lillprinsen sover.

Rosa Bandet

Fick ett tips av Evelinas blogg om hur man kan skänka pengar till Rosa Bandet.

Jag får försäkringsbolaget Chartis att skänka 10 kr till Rosa Bandet genom att publicera denna länk: ROSA BANDET. 

Följ länken och skapa en skänk-länk du också!



Stöd rosa bandet

Tillsammans hjälps vi åt!


Förkylningsastma

Idag åkte David med Alexander till sjukhuset då de ville att han skulle komma in då hostan och rosslet inte blivit bättre. Efter lite undersökningar som resulterat i en superduper ledsen liten kille så kom de fram till att han har förkylningsastma. Han ska nu inhalera 3 gånger direkt på morgonen när han vaknar, sen 4 gånger utspritt under dagen och sen tre gånger precis innan han ska sova. På morgonen och kvällen är det två olika mediciner som han ska inhalera, på dagen är det bara en.

Han hatar att inhalera och börjar gråta bara vi tar fram inhalatorn. Man får verkligen hålla fast honom och det är nästintill omöjligt själv, båda måste hjälpas åt och det är hemskt. Han skriker och gråter och är helt förtvivlad. Jag hatar detta. Jag vill inte.

Man får tänka att detta hjälper honom att bli pigg. Men nu ska vi hålla på med detta i två veckor, sen ska vi trappa ner på det och bara ge på morgon och kväll i två månader och sen ska vi på återbesök. Alltså ska vi utstätta honom för detta hemska i två månader. Han kommer hata oss sen...
Usch.

Host host

Lille skrutten är hostig och rosslig här hemma och det verkar inte gå över. Idag ringde David till vårdcentralen och pratade med dem. Han ska nu inhalera 6-8ggr/dagen och se om det hjälper, annars får vi komma in med honom. Dock blir det inte till att träffa några andra barn, så inget öppna förskolan idag.
Det märks att A inte är riktigt pigg för han sover som en stock på dagarna. Idag när jag jobbade på fm så hade han sovit i 2½h! Så vi får se om det blir något mer sovet idag eller inte...

Ikväll är det dags för andra och sista delen på vår kurs. Nyttigt och lärorikt. Alexander får vara hemma med sin mormor och morfar.

På lördag blir det en tripp till Ullared för mig, David och ett par kompisar. Ska försöka hitta lite smått och gott till kommande födelsedagar och lite julklappar. Många barn som vi känner som fyller år snart men framför allt ska vi ju leta till vår egna lilla prins. Ska se om de har lite bra vinterkläder till A också. En overall har vi fått låna av en kompis, så det slipper vi köpa. Jättebra!

Nu är det en liten kille som drar mig i byxbenet och vill ha lite leksällskap. Det tackar jag såklart inte nej till =)


Lördag och söndag

Vi hade det så mysigt igår på vårt hjärekul. Något som dock inte var så kul var att David fick åka iväg på jobb precis när vi skulle åka, surt. Han kom dock lagom tills vi skulle äta, så det var tur.
Det blev inte så mycket spelat för mig. Alexander var på ett riktigt tjurigt humör och ville bara sitta nära nära mamma och leka. Gick inte med någon annan. Spelade dock ett par bordtennismatcher med honom på armen, så ni kan ju gissa hur det gick, haha.
Men vi hade det roligt ändå. Vi pratade massor och bara umgicks. Lagade tacos tillsammans och satt å åt och tjatade hela kvällen.



Alexander och kompisen Casper lekte med koner.

Bild: Jag


Frammåt tolv var både David och jag helt slut, alla andra också, så då åkte vi hemmåt. Alexander vaknade tyvärr, förmodligen för han hade lite ont i magen. Men 1½ timme och två blöjbyten senare så somnade han till slut (och jag med). Sen sov han till tio över åtta. Helt otroligt! Dock ett till bjöljbyte vid sextiden och då trodde jag att han absolute inte skulle sova mer, men han somnade direkt igen bredvid mig i sängen. Så skönt. Det behövde vi alla.

Idag har det varit (ännu en) slappdag här hemma för mig och A. David har gjort köttbullar i mängder både till A och till oss. Sen har han varit iväg och jobbat några timmar också. Så blir det tyvärr när han har jouren.

Jag och A har lekt både ute och inne. Vi har gåtränat med skor ute och det gick riktigt bra. Så nu stapplar han fram med skorna ute, dock inte i gräset men på plattorn går det så bra. Vi gick också en lång sväng ute på gatan (långt för Alexanders små korta ben).



Full fart. Nppen i munnen för att förhindra små stenar att slinka in =)

Bild: Jag


Det var så härligt väder ute så vi var ute länge. När vi kom in var A helt slut så han somnade som en stock direkt och sov i över två timmar. Det är riktigt länge för att vara honom. Så det har blivit mycket sova för honom idag, både på morgonen och på dagen. Detta märks nu när David är inne och försöker söva honom. Tycker det låter som om det är en pigg liten kille där inne som inte vill sova...


Tänder och hjärtekul

Härliga lördag. Solen skiner och Alexander är feberfri! Han har haft feber nu i två dagar, men ingen snuva, så vi gissar på att det var tänderna som ställde till både det ena och det andra. Nu är det nära nära att det spricker igenom en till tand där uppe. Hoppas det blir snart för han har ont i munnen, blir ledsen när han biter på saker och när jag borstar tänderna.



Här skymtar man de små tänderna i överkäken som är så svåra att få med på kort. Snart blir den en till som sticker fram =)

Bild: Jag

Om en stund ska hela familjen iväg på hjärtekul. Det är "mitt" tjejgäng och deras små familjer (de som har) som ska träffas och ha det superkul. Vi ska spela tennis/bordtennsi laga mat tillsammans och bara ha det mysigt.
Vi ska vara i en tennishall så det blir perfekt för alla barn då de kan busa omkring. Vi har gjort detta en gång innan och det var verkligen lyckat. Är så glad att Alexander är pigg idag så vi kan vara med.

Idag har vi annars tagit det lungt hemma, mest för att se statusen på den lille. Men som sagt, han är pigg nu bortsett från ont i munnen. Det har blivit lite plockat och fixat hemma och jag har brännt massa kort på cd-skiva. Jag tar aldrig bort några kort från kameran förrän de är överlagda på datorn OCH brända på skiva. Tur att man har två minneskort till kameran där det får plats drygt 900 kort på varje. Men jag tar en hel del kort. Dock var jag duktigare på att ta när Alexander var mindre. Men det blir kort varje vecka iaf.
Men nu är kameran tom och redo för att fota massor ikväll =)

Hoppas DU får en härlig lördagkväll!


Biblioteket

Idag har jag och Alexander varit på biblioteket. Där träffade vi kompisen Lucas, hans storasyster och mamma. Vi läste böcker och pusslade. Alexander och Lucas fick även varsitt paket från biblioteket, en jättefin bok, "Barnens första bok" med massa ramsor, sånger och sagor i. Alla barn i kommunen får en bok i present av biblioteket när de närmar sig ett år, kul!

Alexander tyckte det var roligt med alla böckerna. Roligast var att dra ner dem från hyllorna och slänga ut dem från lådorna... ;-)

 

Tog ett par kort med mobilen på pojkarna bus när de satt och lekte på golvet

Bilder: Jag


SM GULD

Ja igår var det då SM-final i speedway. Jag hade personalmöte på kvällen så jag var lite smått stressad. Fick gå lite tidigare för att hinna till första heatet började, men jag hann. När jag kom dit satt Alexander och David redan på plats och det dröjde bara en liten stund sen sov Alexander gott i min famn, dock UTAN att ha druckit sin välling. Den ville han absolut inte ha. Men efter en stund så drack han den i sömnen iaf =).

Speedwayen gick hur bra som helst, spännande var det dock. Men redan i heat 14 så säkrade Vetlanda segern. Så härligt!!! Vilken stämning det var där. Efter mycket hejjande och applåderande så åkte vi hem med den sovande lille killen. David åkte ner på stan för lite mer firande och jag tittade på sporten på tv, haha.

SM-GULD till Elit Vetlanda!



Bild lånad härifrån.


Fler tänder?

Alexander har sovit dåligt, dreglat en hel del, dålig i magen och kliat i munnen. Troligen är det fler tänder på G. Får hoppas de kommer upp snart så man får tillbaka sin lilla gladskit.



Bild: Jag

Alexander går väldigt mycket nu, speciellt när man är hemma där han känner till det. Det blir mest krypning när han har lite bråttom. Det är så häftigt att se när han tultar omkring här hemma, duktiga killen! Nu måste vi bara öva att gå med skor. Alexander tycker verkligen inte om att ha skor på sig. Han sätter sig ner och tjurar/skriker för att han inte kan ta sig fram. Men det är nog lättare att gå med skor nu när han har blivit så stadig och går så mycket inne.

Ikväll var det en trött lite kille som somande gott i min famn under vällingstunden. Han har busat med sin pappa hela dagen och de hade hittat på massa kul. Träffat kompisar och grejat. De hade också varit en sväng på stan och köpt ett par vantar till lillen. Behövligt nu när det är så kallt ute och speciellt behövligt tills i morgon när det är speedwayfinalen. Det blir grejjer det =)


Kurs

Oj vilken bra kurs vi har varit på ikväll. Alla som har barn borde verkligen gå på en liknande kurs. Denna kursen är uppdelad i två gånger på tre timmar per gång. Både David och jag var helt slut idag efter en natt med mer vaket än sovet, så vi var inte så speciellt motiverade att gå. Men de tre timmarna bara försvann. Vi fick både sitta och lyssna och göra praktiska övningar.
Idag fick vi lära oss om hjärt och lungräddning på spädbarn och "junior" som han kallade det, alltså åldern mellan spädbarn och vuxen, ja bara barn helt enkelt.
Vi fick också öva på hur man ska göra om någon satt något i halsen, både spädbarn, barn och vuxen.
Vi pratade mycket om hur man ska agera i olika situtationer som kan uppstå, när man ska ingripa och när man ska avvakta. Ja detta var MYCKET lärorikt! Jag har gått på hjärt och lungräddning innan, men man glömmer så fort och det ändras hela tiden om hur man ska göra. Sen har jag bara varit på utbildningar där det handlar om vuxna och inte om barn.

Killen som höll i kursen var så bra. Han ifrågasatte bland annat att varför det inte ingår en hjärt- lungräddingskurs när man är gravid. Att åka hem från bb så fort ammingen fungerar är helt ok, men vad gör man om barnet blir medvetslöst, sätter något i halsen osv... Nä det får man ingen info om... Så sant!

Nästa vecka blir det mer om brännskador, sår och lite annat.

Ikväll var en nyttig kväll, men man får verkligen en tankeställare om allt som KAN hända. Usch, ont i magen. Men nu kan jag ju en hel del om vad man ska göra i olika situationer. Hoppas dock att jag aldrig behöver använda just de kunskaperna. Men det är en trygghet att kunna OM olyckan är framme. Eftersom jag jobbar med barn är det bra att kunna det även där.

Så gå på kurs om ni har möjlighet. Det var helt gratis. Denna kurs var det röda korset som höll i men det var öppna förskolan som infomerade om den, där man anmälde sig och den hölls i deras lokaler.

Nu är det sovning för mig, är supertrött. Hoppas på en bättre natt än förra...

ÖF

Idag efter jobbet drog jag och Alexander som vanligt ner till öppna förskolan. Vi hade stämt träff med alla från föräldrargruppen. Vi brukar ju träffas en gång i veckan för att gå en promenad och sen fika lite efter, men barnen får aldrig leka tillsammans. Idag skulle det bli lek var det tänkt. Dock var alla utom vi och Ellory (stavningen???) och hennes mamma sjuka, så det blev inte så många barn. Men de två lekte och hade det skoj i alla fall.



Bild från förra veckan på ÖF. Gunga gunghäst är superkul!

Bild: Jag


Om en stund ska vi åka och hämta David på jobbet. Kanske att det blir en kanelbulle att äta när han kommer hem =)
Ikväll är det kurs för mig och David. Första hjälpen-kurs för småbarnsföräldrar. Jag har hört att den ska vara superbra, så det blir spännande att se vad det är för något. Det är två måndagskvällar på rad nu á 3h per gång. Alexander får stanna hemma med farmor och farfar ikväll och sästa vecka får han vara med mormor och morfar. Det är verkligen en lyx att ha dem så nära så de kan vara barnvakt när man ska iväg på saker.


Kusiner

Oftast är det svårt att få med bara Alexander på kort nuförtiden. Han ska ta kameran och han har fullt upp med annat för att stå/sitta still. Att få med tre stycken bustroll var inte så lätt, att få dem att se glada ut och titta in i kameran samtidigt. Men de fastnade på bilden iaf. Alexander och hans kusiner Alicia, fyra år, och Isac, fem månader. Min kära systers små charmtroll.



Bild: Jag


Sötaste

Haha vad jag har skrattat åt Alexander ikväll. Han har kommit på hur han kan pruta med munnen och det är ju bara för gulligt. Han sitter och smackar och smackar. Helst ska han göra det när han äter...



Inte nån vidare bild men jag tittade på A när jag tog den och inte i kameran, men den är ju för söt ändå ;-)



Bilder: Jag


RSS 2.0