Jobb

Det har varit mycket jobbsnack här på bloggen det sista. Kanske inte så konstigt då det typ det enda som far runt i huvudet nu för tiden.
Jag har varit på en intervju idag, den kändes bra. Men igår så ringde rektorn för de två andra jobben jag varit på intervju för. Hon sa att de hade gillat mig väldigt mycket på båda jobben, men en tjej på det ena jobbet ville verkligen verkligen jobba med mig, så ville jag ha jobbet så fick jag det! Jag blev jätteglad men sa att jag ville tänka lite på det. Ville nämligen se vad de hade att erbjuda idag. Men efter intervjun idag så har jag bestämt mig. På måndag är det jag som ringer och tackar ja till jobbet! Det känns så skönt att veta att man har ett jobb. Det är iofs "bara" ett vik på 6 mån, men det är anställningsstopp i Vetlanda just nu, så det finns bara vik att söka. Men jag anser att det är bättre att få ett vik än att gå arbetslös. Nu har jag fått in en fot och jag tror inte det kommer vara några problem att få ett nytt jobb sen. Nu ska jag bara försöka ställa mig in på att jag ska börja jobba den 7 januari + att jag måste gå klart skolan oxå vilket jag har gjort den 16 januari.

Så ikväll har jag och David varit ute och firat, ätit god mat på restaurang och nu sitter vi och myser i soffan och försöker smälta maten =)


Bild: Jag

Ps. När jag kom hem från intervjun idag hade David köpt en fin blomma till mig för jag har fått jobb, han är den bästa man kan ha, så omtänksam och snäll!



Dagens bild 24/11-08

Tycker det var längesedan jag hade en dagens bild. Har inte varit ute och fotat så mycket tyvärr. Hittade dock lite foton från förra helgen. Här kommer en liten sötis. Sån liten liten hand han har...



Bild: Jag

ps. det är bara 1 månad kvar till julafton idag...

Snö

Idag är det snö här i Jkpg. Inte mycket, men lite vitt har lagt sig på marken. Det snöar lite nu så vem vet hur det ser ut frammåt kvällen. Det är härligt med snö iaf, det blir lite ljusare på kvällarna.

Sitter här hemma i soffan och försöker plugga, går väl sådär måste jag säga. Ingen motivation alls, speciellt inte när man inte förstår det man ska plugga. Jaja, vi får hoppas det ger sig frammåt dagen. Måste läsa på lite mer om multipla subjekt först...

En till...

Idag väcktes jag av att telefonen ringde. Det var ett roligt telefonsamtal, jag blev kallad på ännu en intervju! Det är roligt att man blir kallad, hoppas bara det leder till jobb oxå.

Just nu håller jag på att läsa en bok, "In på bara benet, En introduktion till feministiskt poststrukturalism" Roligt va?! Mmmm precis vad jag tycker, fattar ni? nä inte jag heller, det är det som är kruxet. Men jag behöver inte känna mig en sam, vet att det är fler som kämpar med denhär boken. På tisdag är det över, skönt.

Jag var hos en kompis förra helgen. Hon gillar att titta på massa olika tv-serier och brukar köpa (eller få i present) dvd-boxar av olika serier. Jag har lånat och tittat på hela Förhäxad, det var nog ett år sen eller så. I helgen fick jag med mig de fyra första sesongerna av McLeod´s Daughters. Har sett det lite till och från på tv innan när det gick, men långt ifrån alla avsnitt. Lite kul att se dem från början =) Någon mer som gillar att se på serier??
 
I em har jag varit barnvakt åt Alicia. Vi har haft det så mysigt. Varit i lekparken, matat ankorna, handlat, ätit mat och LEKT i massor!! Det ni, det är mys på hög nivå. Kommer sakna henne och hennes familj så enormt mycket när vi flyttar. Usch, får ont i magen när jag tänker på det. Tur att det är så jättelångt mellan oss sen ändå. Kommer åka till dem så ofta jag kan!!

Nä nu får jag nog återgå till den roliga? boken =)
Ha en bra kväll! Kram


2:a intervjun

Så nu är andra intervjun gjord. Det kändes väldigt bra. Eftersom rektorn redan hade träffat mig och redan viste mycket om mina tankar och så, så frågade hon inte så mycket. Den pedagogen som var med var inte heller så frågvis utan det blev mer ett långt samtal mellan oss om olika saker. Ja nu får vi se hur det går med dethär. Det är bara ett vik på 6 mån, men det kan oxå vara ganska lagom. De jobbar med en pedagogik jag är lite tveksam till. Men jobbet gäller småbarnsavdelningen och där jobbar de nästan inte alls med den pedagogiken. Samtidigt är det en väldigt bra erfarenhet att ha provat på olika pedagogiker. Men men, vi får se om de överhuvudtaget ringer. Helst vill jag ha jobbet jag var på i fredags, men tyvärr får man ju inte välja =)

Idag är det redovisning i skolan. Får se hur det går. Som tur är så är det jag, Madde å Linda som redovisar ihop. Vi har gjort en fin fin film som vi ska visa först, och sen ska vi prata lite. Det kommer nog gå toppen?! =)

Ha en bra onsdag!
Kram

Tack!

Tack alla ni som skrev de snälla orden när jag skulle på intervju! Tror det gick okej, men det är lite svårt att veta. Kändes bra iaf, och det är väl det som är huvudsaken. Men det ska ju dit fler personer och intervjuas, så vi får se hur det går. Idag ska jag iväg på en till så vi får se hur den går. Det är samma rektor som ska vara med, så henne "känner" jag ju iaf.

Ha en bra tisdag! Kram



Bild: Jag

Anställningsintervju

Det är helt sjukt vad tiden har gått snabbt, fast det ibland har känts som den har stått stilla. Nu har jag snart läst i 3½ år, och är färdig. Dax att ge sig ut i arbetslivet. Det är både lite skrämmande och roligt. Det är ju dethär jag vill, det är ju därför jag har pluggat. Men är jag verkligen färdig, ska jag kunna allt nu då?? Usch, hemsk tanke, jag kan ju inte alls allt, jag har massor kvar att lära...

Nu har man sökt en massa jobb, iaf de få som finns att söka. Sen går man här hemma och väntar å väntar på att någon ska höra av sig om jobben. När man nästan gett upp hoppet, ja då ringer de! Så var det iaf för mig. I förrgår på morgonen sa jag til D att "nej nu har det gått så många dagar sen sista ansökningsdagen, så nu blir det nog inte något med dehär jobben" Han tyckte då jag skulle ge det lite mer tid och inte va så negativ... mmm visst tänkte jag. På kvällen kl 21 så ringer telefonen. Det är en rektor som undrar om jag kan komma på anställningsintervju för två olika tjänster. Javisst, så kul!!! Så i morgon bär det av till den ena, och på tisdag till den andra. Men oj vad nervös jag är nu. Jag har aldrig varit på någon "riktig" anställningsintervju innan. Bara för något sommarjobb, men det var inte så seriöst. Det extrajobbet jag har nu fick jag genom kontakter, så ingen intervju behövdes där. Men hur gör man nu, hur är man, vad säger man. Inte prata för mycket, inte prata för lite, va frammåt men inte för "på". Jag har iaf försökt att läsa på lite om förskolan och dess pedagogik. Mer vet jag inte vad jag ska göra. Funderar lite på mig själv, vem jag är och vad jag kan. Tycker inte om att prata massa bra om mig själv. Vi svenskar är dåliga på det, eller hur?!

Nä nu ska jag sluta svamla, känner att det blir alldeles för knasigt dethär.
Ha en bra torsdag mina vänner! Kram!


En film

Vilket minne...



Christian the Lion

Dagens bild 12/11-08

Solnedgång på Gotland



Bild: Jag

Äta ensam

Jag bara avskyr att äta ensam, det bara är så. Punkt.

Vilka dagar...

Vilken helg det har varit, och vilken början på veckan. Hela helgen har jag haft fullt upp, men den har varit väldigt rolig. I fredags träffade jag några goa tjejkompisar från vetlanda, vi hade mys mys och väldigt roligt! På lördagen var det frukost med tjejerna och sen framåt dagen for D och jag iväg till Göteborg för att hälsa på D:s syster å man. Vi åt gott å umgicks och hade det mycket roligt. Det blev en hel del Wii spelande på kvällen/natten och jag känner fortfarande av det i armar och rygg... hmm undra om det beror på att jag är så extremt otränad?? Jaja, det var så kul så det gör jag gärna om! På söndagen hjälpt D dem att installera in en diskmaskin som de köpt och sen åkte vi hem till Jkpg igen. Där blev det plugg, plugg, plugg för hela slanten. På måndag morgon var det dax för en hemsk redovisning. Jag var så sjukt nervös, men måste såhär efteråt säga att det gick faktiskt ganksa så bra, ja, jag är faktiskt ganska så nöjd =)
Resten av måndagen spenderades med syster-yster och lilla Alicia. Det var mycket trevligt och jag skrattade mycket tillsammans med lilla gumman (och syrran såklart)!
Idag var det dax för ännu en redovisning. Nervöst inför denna oxå, men det gick väl okej. Sa inte så mycket, men några inlägg kom jag ju med iaf. Men man behövde väl inte säga så mycket eller vad säger ni Linda å Madde? ;-) Jo men jag är väl hyfsat nöjd med denna redovisningen oxå.
Eftermiddagen idag har spenderats med plugg men oxå besök på IKEA för att kolla in lite priser på saker vi vill köpa till huset. D har oxå packat 4 kartonger med glas och 1 kartong med porslin, så nu miskar det i skåpen här hemma.

För övrigt så har jag inte tagit några kort på evigheter känns det som. Det bara regnar hela tiden, så det blir inget fotat ute. Sen har det inte riktigt funnits tid till det heller för det har varit så mycket i skolan. Men men, får ta tag i det där snart, är så fotosugen. Får slänga in nån gamal bild från i somras istället.
Ha en trevlig kväll!


Bild: Jag
(lite svårt att ta kort själva med en stor kamera, lite sné horisont, men vad gör det :S)

Fredag

Fredag idag, det märks. Massa människor överallt som bara vill hem och fira helg, men vem vill inte det?! Jag gillar oxå fredagar, oftast har man något kul att se fram emot, även om det är att bara vara hemma å ta det lugnt. Det är mys mys! Idag får jag dock besök av tre goa tjejer hemmifrån. Det ska bli så kul, å vi ska umågs å bara skvallra, eller vad är det man gör när man träffas, ett gäng tjejer =) Två av dem är redan här å en är på väg, så vi får se vad kvällen bär med sig. Kul ska vi ha iaf!
Hoppas ni andra oxå får en bra helg!
Kram kram



Bild: Jag

ps: jag fick en fråga för ett tag sedan om jag redigerar min bilder mycke, och det gör jag i princip aldrig, är helt enkelt för dålig på hur man gör...

Ny design!!

Jag har fått en ny design på min blogg! Tack snälla Sussie som fixat den, supernöjd är vad jag är!!
Vill DU oxå få en ny design eller kanske kolla in på Sussies blogg, klicka då HÄR!



Bild: Jag

2 tjejer

Två tjejer som har bra koll på läget, beskriver precis vad jag tycker och känner... Linda och Ida!

RSS 2.0