Semesten går mot sitt slut...

Nu är det bara några dagar kvar på semestern för Davids del tyvärr, men oj vad kul vi har haft det. Har inte skrivit på två veckor nu, så det har hänt en hel del, så detta blir en låååångt inlägg (varnar redan nu).

Det började då måndags för två veckor sedan då David och jag åkte till Ullared. Alexander fick stanna hemma med sin mormor. Tur det för det var så sjukt mycket folk på Ge-kås så det räckte med att D och jag gick där och trängdes med vår vagn. Vi hittade dock en hel del (som alltid) och kände oss riktigt nöjda när vi åkte därifrån. Det blev lite kläder till Alexander, bl.a. jättegoa jeans som vi köpte i två olika storlekar, mysbyxor, t-shirtar, jacka, strumpor m.m. + lite leksaker. Sen blev det såklart massa grejer till huset och "bra och ha" saker.

På onsdagen åkte vi till Torekov för att bo hos min syster med familj i deras (syrrans mans föräldrars) stuga som de har där. Det var hur mysigt som helst och det var roligt att få umgås ordentligt med dem. Vi fiskade krabbor, jag var med när Alicia gick på "plask och lek", vi lekte massor och bara umgicks och hade det bra.



Alicia, David, Alexander, syrran och lille Isac

 

Resultatet av krabbfisket och Alicia och Alexander leker.

Bilder: Jag

Vi stannade hos dem i två nätter och på fredag em åkte vi vidare mot Halmstad. Där checkade vi in på scandic-hotell där vi sov i två nätter. På fredagkvällen gick vi ut en sväng på stan för att hitta något mysigt ställe att äta på. Det var inte svårt att hitta något då det kryllade av mysiga uteserveringar. Alexander som fått sin nattvälling innan vi gick ut på stan somnade snällt i vagnen så vi kunde sitta i lugn och ro och äta. 

Lördagen spenderade vi i Falkenberg hela dagen där Davids mormor och morfar har en villavagn. Vi fick god mat och de tyckte det var så kul att träffa Alexander då de bara träffat honom en gång innan.
På kvällen åkte vi tillbaka till vårt hotell där vi hade bokat bord för att gå på räkfrossa, och vilken frossa det var! Så otroligt gott!! Räkor i mängder, god pastasallad, vitlöksbröd, goda röror och massa mer fanns det, och man fick äta så mycket man ville, och vad vi åt! Haha. Alexander tyckte dock att det var liiite tråkigt mot slutet då han började bli trött för det var läggdax, men han var så duktig och satt med och smakade av maten. Vitlöksbröd var gott tyckte han (han fes dock som en riktig karl på natten, haha).
Efter maten var det läggdax för lillen och då gav vi honom välling på rummet och gick sen ut på stan. Smidigare att söva honom i vagnen än inne i ett litet hotellrum. Det var så skönt väder ute så vi var ute och gick i ett par timmar. Tittade på båtar, gick längs ån Nissan, tittade på folk och hade det mysigt. Alexander sov som en stock. Smidigt att bara lyfta över honom till resesängen sen när vi kom tillbaka till hotellrummet.

På söndagsförmiddagen, efter en ordentlig hotellfrukost, åkte vi vidare mot Tylösand och Davids kompis Johan och Lotta var. Lottas föräldrar bor där och hade ett otroligt fint och stort hus där. Johan hade innan sagt att Lottas föräldrar hade en stuga där, så vi blev minst sagt förvånade när gps:en visade att vi var framme när vi stod utanför ett gigantiskt hus med trippelgarage... Men det visade sig ju sen då att Johan visst skämtat lite om "stugan".

Det var superkul att täffa dem då vi inte träffats den jag var gravid. Nu var Lotta gravid så det blev en hel del gravid och bebis-snack. Johan var så himla glad i Alexander så han tog honom direkt när vi klev ur bilen och gav tillbaka honom då vi åkte igen. Vi fick endast låna honom vid blöjbyten och på natten. På morgonen tog han tillbaka honom igen ;-). 
På kvällen var vi ute och åt och spelade äventyrsgolf, kul. Jag kom dock sist, men inte med så många poäng... Men vi hade kul. På näst sista hålet gjorde Johan bort sig så när han slog så vi skrattade så vi låg dubbelvikta och tjöt av skratt.



 

Alexander på stranden i Tylösand. Nappen i för att inte käka upp all sand, och inte hade han tid till att titta upp på sin mamma. Det var ju SÅ kul att gräva med fingrarna i sanden =)

Bilder: Jag


På måndagen åkte vi alla in till Halmstad och gick på stan. Vi var inne i massor av babybutiker, vilket gillades av mig och Lotta =) Alexander fick sig lite nya leksaker och en snuttefilt med många små lappar på. Den gillar han mycket.
När det var dax för Alexander att sova på kvällen tackade vi för oss och åkte vidare mot Göteborg. Perfekt att åka när A ska sova, han sover så bra i bilen. När vi kom fram till Gtb chekade vi in i Davids systers lägenhet. Hon och hennes familj var bortresta så de var snälla och lät oss bo där. De har ju oxå en liten skrutt, 3mån, så det var perfekt med skötbord och så =)

På tisdagen packade vi ihop våra saker för sista gången (det blev en hel del packa upp, packa ner under veckan) och packad in i bilen. Sen begav vi oss ner på stan. Där shoppade vi lite kläder till oss själva. David gjorde en hel del rea-fynd, kul! Vi åt en rejäl buffé på vårt favvo-ställe PizzaHut oxå. Alexander åt våra kanter och tycket det var mums.
Efter maten åkte vi mot Liseberg. Där mötte vi upp några kompisar hemmifrån. Men det var så sjukt mycket folk så man knappt kom fram med vagnen, enorma köer till allt så vi åkte inte något. Jo David åkte Farfars bilar med lilla Agnes, men det var det enda. Vi spelade lite på chokladhjul istället och det slutade med två stjärnvinster, en på dumle och en på ballerina =)



Alexander höll hårt i vinsterna

Bild: Jag

Men vi bestämde oss för att åka tillbaka till liseberg någon annan dag när det inte är så mycket folk. Det är inte kul att bara få tränga sig fram hela tiden och när det är ca 1h kö för att åka något. Sen var klockan dags för A att sova natt, så det passade bra att åka hem då.

Efter en veckas semester på flera olika håll var det riktigt skönt att komma hem och sova i sin egna säng. Det har dock inte blivit så mycket hemma från det att vi kommit hem.
Hela onsdagen spenderade vi med Davids släktingar. Fm åkte vi båt, vattenskidor och ring. På em var vi ute i D:s föräldras sommarstuga där vi hade det mysigt med alla. På kvällen gav sig jag, David, hans syster med man ut för att fiska. Vi hade några jättemysiga timmar på sjön och det slutade med att David fick upp en gös.

Alexander hade dock inte haft det lika kul. Han som aldrig har tykännts eller varit svår att lämna hade varit hysteriskt ledsen. Han hade skrikit hur mycket som helst men till slut hade han somnat. Stackars liten. Om det händer någon mer gång måste de ringa för jag vill inte att han ska behöva vara så ledsen.

På torsdagen hade vi äntligen lite tid för att packa upp och handla lite mat =) Sen på em kom Davids syster med sin lille skrutt. Vi åt Davids fångade gös och färskpotatis som David odlat, ekologiskt värre. Gott var det också! Emmeli och jag satt och jämförde våra förlossningsjournaler, David tyckte dock inte att detta var lika intressant som oss, haha.

I fredags åkte vi ut till Davids föräldrar i sommarstugan igen och sov över där till lördag. Vi hann även med en fisketur på fredagkvällen. Men denna gången åkte vi inte förräns Alexander hade somnat. Ingen fiskelycka denna gång, men kul hade vi.

När vi kom hem från stugan på lördagseftermiddagen satt jag på golvet och lekte med Alexander. Plötsligt började han att krypa. David och jag blev lika förvånade båda två. Så sent som på förmiddagen i stugan hade vi sagt att "nä han börjar nog inte krypa, han går nog direkt istället" då han har stått i krypställning hur länge som helst nu. Kanske tagit ett eller två steg frammåt, men inte mer. Isället sätter han sig på rumpan, välter över till krypställning, sätter sig på rumpan osv. På det sätter tar han sig fram, dock inte så snabbt. Men nu ville han väl visa sin mamma och pappa att han visst kunde krypa =)

Söndagen spenderades ute hos mina föräldrar. Där var det storkalas för att fira min syster och bror som fyllt år (33 resp. 30 år). Det blev en heldag där och Alexander visa upp sin nya konst. Roligt att träffa hela familjen igen.



Jag och Alexander på kalas

Bild: David


I måndags var vi hemma hela förmiddagen. Vi tog det ganska lungt och hade det mysigt. När vi satt och lekte med A på golvet fick jag helt plötsligt nackspärr. Inte vidare kul. Värre och värre blev det ju längre kvällen gick. Igår kunde jag inte ens lyfta Alexander för det gjorde så ont. Men vi var på apoteket och köpte lite värkmedicin och salvor så idag är det mycket bättre. Gårdagen blev det dock inte någonting gjort. Jag gick mest runt och klagade och David och Alexander busade. Vi var dock och köpte färg till våra utedörrar och garageport, så nu ska här äntligten målas om. Från blåa dörrar till gråa dörrar. Kommer bli toppen.

Idag är David ute och kör ved. Fick hem ett stort lass i måndags. Bäst att fylla upp föråden nu inför hösten så vi kan elda i vår öppna spis och vår kamin. Myspys.
Jag är inne och jagar runt på Alexander som kryper omkring överallt och tror att han kan ställa sig upp mot allt. Detta går dock inte så bra alla gånger utan det ramlas en hel del och bulorna blir fler och fler i huvudet... Men han är för go när han kryper omkring här hemma, och han är så NÖJD när han kan ta sig dit han vill själv!

Ja som sagt, detta blev ett låååångt inlägg, men man behöver ju inte läsa =)
Nu ska jag gå och titta till min prins som sover!


Kommentarer
Postat av: Evelina

Vad söta ni är!

Härligt att ni njutit av varandra till fullo på semestern :-)

Tror jag vet vilka jeans ni köpte, jag höll också i ett par som var SÅ mjuka men visste ju att jag beställt från HM. De på gekås var ännu mjukare iaf :-)



Kram!

2010-08-04 @ 16:52:49
URL: http://happilyeverafter.se
Postat av: Martina

Klart man måste läsa! :) Låter som en riktig toppensemester ni har haft i alla fall! :D Fina bilder på din fina kille som vanligt, han ser ut som ett riktigt charmtroll! Glöm inte ta före och efter-bilder på garageportarna, hehe.

2010-08-06 @ 13:41:20
URL: http://maartinaa.wordpres.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0