Shoppa

Häromdagen var David och handlade. Han kom hem med världens bästa "vara"...





Bilder: Jag


Ghaaaa

Det finns några få få stunder då jag önskar att vi bodde i lägenhet. Idag är en sådan dag... Strul strul och åter strul. Usch.


Morgonstund

Klockan är tio i åtta och vi har redan hunnit med vällingmys, skjutsa pappa David till jobbet, ätit frukost, tänt i kaminen, lekt och busat lite.
Jag har hört att barn med feber sover, sover och sover för att bli pigga. Detta gäller inte vår lille busunge! Sova känns onödigt enligt honom, i alla fall på natten. Men jag får vara tacksam att detta bara är några få nätter det kommer vara så. När han blir piggare sen (snart hoppas jag) så sover han oftast bra på nätterna.
Tänk de som har jobbiga nätter varje natt, hur orkar de?! Stålkvinnor/män är vad de är!

Gårdagen blev en städdag. Det enda som inte blev gjort var att moppa golven, men det ska jag göra idag när lilleman sover. Det blir så grymt halt för honom när golven är blöta så han far omkring som en liten vante. Tänkte göra det när han hade gått och lagt sig i gårkväll, men jag fastnade i soffan, haha.

Idag kommer jag fixa lite mer här hemma för ikväll ska jag ha tupperwareparty här hemma. Har aldrig haft det innan, men har varit på ett innan. Tror det kommer bli bra. Kul att träffa alla som kommer i alla fall.
David och Alexander skulle fly fältet sa de men vi får se hur det blir nu när lilleman är sjuk. Kanske att de är hemma ändå.

Hoppas du får en mysig torsdag!

Feber

Igår var det jobb hela dagen. Kom hem lite inann åtta och då sov lillkillen gott i sängen. Gick in och klappade lite på honom och tyckte han var lite varm. Ju längre kvällen gick, ju varmare blev han (nojjig som man är gick jag inte lite då och då för att känna på honom). Han sov väldigt oroligt och vid 11 var han vaken. Då hade han lite över 39 i feber. Stackars liten. Inatt har jag sovit på en madrass på golvet inne i hans rum. Mest för att slippa springa in till honom hela tiden då han varit så orolig men också för att ha lite koll.

Vid fem skulle han inte sova mer men han är lite piggare idag i alla fall. Fortfarande feber men inte så hög som i natt. Skönt. Det blir inget bad idag, men vi får roa oss här hemma med bus istället.
Ja på tal om bus, det skuttar omkring en liten här som vill bli jagad...

Bild

Det var länge sedan jag bjöd på en bild men det blir inte så mycket kort nu för tiden. Jag har fått en kameraskygg liten kille. Han tycker väl att hans mamma har tagit alldeles för mycket kort på honom, haha. Så fort jag tar fram kameran så slutar han med det han gör och går iväg. Att få ett litet leende är nästintill omöjligt... Men men that´s life. Det går nog över.
Häromdagen var han iaf så upptagen med att leka så jag smygtog ett kort ;-). Att sitta på sin lilla soffa vid sitt lilla bord och grejja är kul!



Bild: Jag


Fullt upp

Det är fullt upp just nu. Har haft fullspeckat schema den gånga veckan och veckan som kommer nu är inte bättre. Han bara en ledig kväll (onsdag) men sen är det fullt ös resten. Men jag tror jag ev. hoppar måndagens träff för att vara hemma å umgås med familjen istället.

Helgen har såhär långt varit bara bra. Gårdagen spenderades med goda vänner. Alltid lika mysigt att träffas. Idag har vi varit hos min mamma och pappa och blivit bortskämda med god mat + att de har lekt massor med Alexander (vilket uppskattades från båda sidor). Alexander har också gjort morfar mycket stolt när han flera gånger har sagt "moffa".
I kväll kom Davids syster och lilla son på besök. Jättemysigt. Vi har ätit "flötemat" och snackat massa strunt. Sen har jag hunnit busa massor med lille Ville, vilket litet charmtroll han är!
Nu ska jag snart krypa ner i sängen och ladda inför morgondagen då vi ska till en familj i föräldrargruppen. De har bjudit in alla familjer så barnen får leka och vi ska grilla korv å ha det bra. Hoppas på fint väder.


Toppar och dalar

Den senaste tiden har vi fått både väldigt goda nyheter och tråkiga. Detta gör att man funderar väldigt mycket på saker och ting. Men detta är ju livet, det går upp och ner som en bergochdalbana... Det gäller att ta vara på varje minut och njuta av nuet. Man vet aldrig vad morgondagen har att erbjuda.


Bad

Idag hade David tagit semester för att tillbringa dagen tillsammans med mig och Alexander. Mys. Förmiddagen bestod mest av massor av bus här hemma. Det märks verkligen på Alexander att han älskar när vi är hemma båda två och båda ägnar all tid åt honom.
Efter A:s sovstund for vi iväg till Sävsjö för att bada. Det var riktigt lyckat. Alexander bara älskar vatten och är lika mycket över som under ytan. Han skulle (envis som han är) absolut gå själv i vattnet fastän vattenytan gick övar hakan så han svalde halva polen. Tog vi upp honom blev han arg, han kunde själv!
Alexander och David åkte vattenrutschbanan ett par gånger, men det var ingen favorit. Roligare var när David åkte själv och han plumsade ner i vattnet.
Ja en riktigt lyckad dag har vi haft och det var en trött liten kille i bilen på vägen hem. Han somnade ovaggat ikväll om man säger så =)
Nu ska jag fortsätta att pyssla med Alexanders fotobok. Detta kommer ta tiiiiid, men kul är det!

Isgata

Snön håller på att smälta bort och jag sörjer. Vem vill inte ha snö?! Det blir så ljust å fint ute å man kan busa massor i snön. Nä den får gärna ligga kvar ett tag till. Blask å slask vill jag dock inte alls ha, nä vitt vitt vitt ska de va! Brukar va lite anti snön i början men när den väl har kommit så vill jag att den ska stanna.
Som det är ute nu så är det bara blask och isgata. Isgata vart man än går så att vara ute nu är inget att rekomendera. Stackars Alexander kan inte gå alls ute nu, alldeles för halt. Nä nu får det snöa lite till så vi får tillbaka det fina!


En vanlig lördag

Känner att ännu en förkylning är på intåg, detta ogillas mycket. Lillskrutten är fortfarande dundersnuvig. NÄR ska detta gå över. Testade att han skulle sova utan nässpray inatt, skulle vi inte ha gjort. Vid halv tre gick jag och la mig efter att ha vyssat, klappat och myst med lillen - och inte att förglömma - gett honom nässpray. Jaja, det är ju bara en vanlig förkylning, får vara tacksamma att det inte är något annat. Vet ju att det kommer gå över nån gång i alla fall.
Kan säga att jag är lite småseg idag, gubben likaså. Tror han har somnat här i soffan bredvid mig, låter så på andningen. Det är en riktig innersittardag idag, innersittadag framför tv:n och glo på skidor. Det är vad vår lördag består av.
Ikväll eller i morgon ska julen flytta ut också. Kommer sakna granen och det ljus som den sprider i huset. Kommer inte sakna barren, haha.


Pulkadejt blev fikadejt

Idag hade vi bestämt pulkadejt med familjen Z. Dock vaknade vi till västa snöovädret och vi bstämde snabbt att vi skulle ta en fikadejt istället, mys. Så förmiddagen har spenderats hos familjen Z. Barnen har lekt som bara den och vi har fått äta en nybakad kladdkaka, inte dumt det!
Tyvärr så hann David bara med en liten snabbfika för han ha jouren och självklart så ringde de efter honom så han fick åka iväg.
Nu är hela familjen hemma igen och lillen sover. David spelar PSP och jag bloggar, precis så slappt och hätrligt som det bara kan bli. Sånt behöver man ibland.
Vi får se vad eftermiddagen bjuder på. Eventuellt kommer mor och far förbi en sväng sen, skulle vara kul om de hann det.

Ha en fin trettondag jul!

ps. läser du min blogg får du gärna skriva en kommentar här.


Vem är du?

Jag har ju velat fram och tillbaka med dethär bloggandet. Jag kan se att det är folk som är inne och läser men jag vet inte VEM det är som läser och jag blir så nyfiken + att jag vill ha lite koll ;-)
Så vem är du som läser min blogg?
Skriv en liten rad om vem du är och varför du läser min blogg. Har du en egen blogg skriv det med så kan jag gå in och läsa lite om dig!
Kram!


Planer

Nu när det är nytt år börjar man lite smått planera inför det nya året och om det är något speciellt som ska hända. Vi har inte mycket planer alls för det kommande året, vi får se vad som händer helt enkelt. 
Den största händelsen detta året som jag ser fram emot är när min älskade David fyller 30. Det ska vi fira med dunder och brak!
Förhoppningsvis kommer David och jag komma iväg till Stockholm en helg nu innom ett par månader. Där ska vi träffa goda vänner och passa på att gå på nått trevligt evenemang när vi ändå är där och är barnfria.
Jag hoppas vi kommer att ha en lång och härlig semester tillsammans innan vi till hösten ska skola in A på förskolan. Sen ska det också bestämmas förskola och den biten men just nu väljer jag att inte tänka på det. Vi ska som tur är vara hemma tillsammans ett bra tag till! Att dela på föräldrarledigheten är det bästa vi gjort. Nu får man det bästa av båda världar!
Ja så lite småplaner har vi men det som sagt, vi får se vad året har att erbjuda.

Vad har Du för planer inför det nya året?

Nytt år - nya tag!

Ett par veckor utan bloggandet har faktiskt varit fantastiskt skönt men måste ockås erkänna att jag saknat det lite ;-) Jag väljer ju själv vad jag ska dela med mig av och inte, så jag hänger väl i ett tag till.

Hoppas ni alla har firat in det nya året ordentligt. Själva hade vi mysigt hemma. Planerna fick ändras då vi hade en liten febrig kille här hemma, men som sagt, vi hade det mysigt här hemma med god mat och en bra film. Vid tolv smög vi ut för att kolla på lite raketer, det var så fint!
Det smällde för fullt här runt huset så Alexander vaknade tyvärr. Sen ville han inte somna om =) Vid lite efter två smög jag in till David som sov gott men då började det smälla igen så A vaknade... men han somnade om snabbt efter det tack och lov. Dock skulle han ju upp vid lite innan sju idag men David var snäll och gick upp, jag fick sova vidare. Nu sover båda killarna och jag sitter och slappar i soffan.

Hoppas du får ett härligt 2011 där alla dina önskningar gå i uppfyllelse!


RSS 2.0