2 månader

I fredags blev vår lilla tös två månader gammal - TVÅ månader, hallå stoppa tiden!! Dagarna rusar fram och hon utvecklas hela tiden. Vi var på tvåmånaderskontroll och fick en ok-stämpel i rumpan. Hon hade nu passerat fyrakilossträcket och vägde 4145g och var 53,5cm. Fast förra gången vi mätte var hon 54cm så jag bet inte om hon krymper eller vad ;-) För några veckor sedan började hon le mot oss. Det är så man smälter varje gång. Det finaste som finns! Hon "pratar" med oss också, sitt lilla kuttrande prat, så gulligt. Vi tog fram babygymmet häromdagen och det gillar hon att ligga i och titta på alla figurer och prata med dem. Men det är ofta ganska trångt i gymmet för brorsan vill ju ligga där med :-) Vi är lite dåliga på att låta henne ligga på mage, men när hon får göra det håller hon upp huvudet en liten stund. Amningen fungerade inte alla bra och vi hade allt som oftast en missnöjd tjej här hemma. Matningarna kunde ta 1 1/2h och då var det mest bara skrik... Sova på natten gjorde hon inte heller så bra. Nu har hon ätit ersättning i drygt en vecka och det är sån skillnad. Hon är mycket nöjdare och det märks att hon är mätt och go. Sover gör hon också bättre. Oftast äter hon bara en gång på natten. Somnar runt halv elva, ätet runt tre-fyra, sover till sju-åtta. Ja det var lite om Annie vid två månader. Vår stora lilla tjej!


Sömn?!

Ja sömn är inget vi får för mycket av här hemma. Lilltösen är vaken halva (eller hela) nätterna och sen vaknar storgrabben oftast mellan fem och sex. Men men vissa nätter händer det att Annie sover lite bättre så man får vara glad för det. Natten som gått var en sådan, och nu vill hon inte alls sova, så ja det svänger. En kort uppdatering om vad vi haft för oss sen sist. Läkarbesöket för Annie blev inte vad vi hoppats på. Blåsljudet på hjärtat var fortfarande kvar. Det gjordes ett nytt EKG som tack och lov var bra, men blåsljudet beror ju på något. Nu är nästa steg att åka till Jönköping för att göra ett ultraljud för att se hur det står till. En remiss är skickad så vi hoppas att vi får åka snart. Men nu i semestertider kan det dröja... Man vill bara veta vad det är för fel. Vi har haft lite roligt också. I onsdags blev Alexander hämtad av sin morfar och mormor och vi andra tre åkte till Stockholm. David fick i 30-års present att testa på att köra 8 olika sportbilar, så detta roade han sig med på torsdag förmiddag. Jag och Annie stannade kvar på hotellet för att (jag) vila oss efter en hemsk natt utan sömn. När David kom tillbaka efter en riktigt lyckad fm åkte vi in till Gröna Lund. Där mötte vi upp Davids jobbarkompis med familj och vi spenderade em/kvällen tillsammans där. David åkte några karuseller och jag njöt av klarblå himmel och solsken!! Idag åt vi en god hotellfrukost innan vi begav oss hemmåt till vår älskade prins. Vi kände att vi gjorde rätt när vi lämnade honom hemma denna resan. Så mycket bilåkande fram och tillbaka och sen inget annat roligt för honom. Han hade det mycket roligare hos mormor och morfar. Inför nästa vecka har vi inga speciella planer än. Vi hoppas på lite bättre väder så vi kan åka och bada lite. Nähä om den här lilla damen ville somna snart, innan storebror går upp ;-)


Semester

Nu när blogg.se äntligen har fixat sin app blir det kanske lite bloggande igen. Vi är åter på banan här hemma efter en sjukdomsperiod. Annie var inte alls pigg och det blev många besök på Barnmottagningen och BVC för olika kontroller. På måndag är sista läkarbesöket för att kolla upp det lilla hjärtat som de upptäckt ett blåsljud på. Nu hoppas vi att det beror på förkylningen hon hade, vi håller tummarna. På det EKG:et de gjorde på henne var allt bra, så det var skönt iaf. Den stora busen här hemma är det full fart på som vanligt. Vi försöker hitta på roliga saker att göra mellan amningarna, tex gå till lekparker, hoppa studsmatta, bada i polen och äta glass. Han är så glad i sin syster, pussar och kramar på henne hela tiden. Så fort hon gnäller lite ger han henne nappen eller säger till mig att hon vill ha mat :-) Idag vid klockan fyra gick David på en välförtjänt och efterlängtad semester, så nu har vi fyra härliga veckor tillsammans. Hoppas vädret vill bättra på sig lite så man kan hänga lite på stranden och åka lite båt. Sen får vi se vad veckorna erbjuder. Lite roliga saker för Alexander blir det såklart. Nu är det en liten som vill ha mat!


RSS 2.0