Strax åka

Sitter vid frukostbordet med en riktig liten busunge idag. Det goa humöret beror nog på att vi fick sova länge även idag, hurra! Men Alexander har hunnit med att plaska runt i badkaret en stund och vi har byggt lego. Men snart ska vi åka iväg en sväng. Vi ska bara packa ihop lite grejer sen ska vi åka ut till mamma/mormor. Kan tänka att det blir en hel del utelek och kanske att vi går och matar lite änder.

Hoppas Du får en härlig dag!

Mitt i veckan

Så var det onsdag igen. En härlig vårig onsdag. Idag ska det äntligen planteras i krukorna utanför huset. Får bli när lilleman vaknat, han tycker så mycket om att "hjälpa till" när man grejar med något.

Vi var lite senstartade på morgonen idag. Har väl aldrig hänt att jag skrivit det innan. Men den här sommartiden har verkligen ändrat om på sovrutinerna här hemma. Ska väl inte skriva för mycket för det ändras ju så fort, MEN vi har en liten som sover mycket längre nu i alla fall. Efter att ha vaknat vid fem i ett par månader nu så har han sovit till halv sju de senaste dagarna. Idag sov han till och med till fem i halv åtta. Helt otroligt!

Ja snart är det helg igen, men helgen som gick var super. Var barn och man- fri i lördags. Åkte till Jönköping själv och träffade ett par gamla studievänner. Det var aldeles för längesedan vi träffades men vi hade så kul.
Passade även på att gå en sväng på Ikea och köpa några hyllor till Alexanders rum, så nu är det lite mer ordning på leksaker och böcker.

Nu kommer David hem på lite lunch. Hej så länge!

Mata fåglar

Idag har vi haft en riktigt mysig förmiddag. När vi kikade ut på morgonen var det soligt och härligt väder. Blåsten hade inte kommit hit än så vi skyndade oss ut. Vi for ner till ett ställe här i stan där det finns en stor damm och lite små "vattenfall" med mera.
Vi hade packat med oss lite picknick och lite gammalt bröd till att mata fåglar med.
Alexander var helt faschinerad av vattnet som forsade fram. Där stod vi och tittade länge länge.


 


Efter ett tag fick jag med honom bort och vi hittade en liten brygga som vi gick ut på. Där började vi kasta bröd för att locka till oss lite änder. Till slut kom det två stycken. Lite snålt tycker jag men Alexander var helnöjd. Kastade bröd som bara den. "Pippi pippi titta" sa han om och om igen.



När brödet var slut satte vi oss på en bänk i solen och åt lite fika. Mums. Riktigt mysig förmiddag!



Sen kom blåsten och vi skyndade oss hem. Alexander är så förkyld så någon blåst vill vi inte vara ute i.



När vi gick därifrån frågade jag Alexander "Var är vattnet?" Då slår han ut med sina armar, borta. Sötnos.

Bilder: Jag

Nu sover lilleman gott i sin säng och jag ska börja röja här hemma lite. Idag står det storstädning på schemat!

 

 


Ute

Det blev några timmar ute idag i alla fall. Näsan rinner på lilleman men febern håller sig borta än så länge. Vi gick ut på förmiddagen och tur var väl det för i eftermiddags så blåste det nästan storm här hemma kändes det som.

Men som sagt, förmiddagen var hur härlig som helst. Vi höll oss hemma i trädgården och fixade lite. Jag började vårstäda i trädgården, räfsa grenar och löv, klippa ner gamla växter och fixa till lite. Alexander hjälpte till på sitt sätt en stund, sen hittade han lite snö och då var det mycket roligare!
Vi hann även med en liten picknick ute i trädgården, mys!





Bilder: Jag


Tävling hos Bambi

Jag är med och tävlar hos Bambi om ett par jeans från Yorrik.
Jeansen är gjorda av återvunna gamla jeans vilket är ett stort plus men det bästa är den breda mudden upptill och nertill. Gillar inte jeans med knappar till små barn, mjukt och skönt ska det va!



Bild lånad från Yorriks hemsida.

Tävlingen pågår till onsdag 30/3


Dåligt med sömn

Inatt har det blivit riktigt dåligt med sömn här hemma. Har en liten kille som blivit förkyld - igen. Efter lite nässpray så var han superpigg och ville inte alls sova mer. Men efter ett par timmar så somnade han. Sov dock till 5.45 så det var ju helt okej.

Idag får vi se vad som händer här hemma. Hade varit sugen på att vara ute massor, men vi får se hur läget är. Blåser det som det gjorde igår är det väl inte optimalt att vara ute med en sjukling, men vi får se.

Nu har vi i alla fall ätit en god frukost och det ser ut som om det är kundvagnsrace på gång här hemma, bäst jag joinar ;-)

Converse

Tycker att converse-skor är så snygga. Förra våren/sommaren när Alexander var liten så hade han ett par blåa converse. De var i babymodell och hade ingen hård sula. Nu i efterhand så hade det kanske passat bättre med ett par med hård sula eftersom han bara ville gå gå gå (hålla oss i händerna) men de var i alla fall jättesöta skor.

Eftersom Alexander är en tåtrippare så behöver han skor som går upp lite så de kan hålla nere foten. Då är converse prefekta. Så nu är har vi beställt ett par svarta converse till honom. Hoppas att de kommer passa sen när vi får hem dem.



Själv köpte jag ett par gråa när jag var i Stockholm för ett par helger sedan. Stod i valet och kvalet mellan dessa och ett par ljus ljus rosa men tror att jag kommer ha mer användning av dessa. Har ett par helsvarta sen innan med, men hade gärna haft fler om jag hade haft råd =) Det finns ju så många fina färger nu.

Bilder lånade härifrån.


Äta eller inte äta...

Vår lilla busunge här hemma är inne i en riktig matvägran. Han har inte ätit någon lunch eller middag på väldigt länge. För ett tag sedan började han även att vägra sin välling. På en hel dag har han då kanske bara petat i sig en halv smörgås och lite vatten eller blåbärssoppa. Men vad gör man, man kan inte tvinga honom att äta utan han får hållas. Han äter när han blir hungrig, även om det är jobbigt när han inte äter.
Men nu har han börjat köra med sin mamma den lilla busen. Igår åt han både sin välling och sin middag, MEN det var bara när jag inte var där utan när David matade honom.
Jag vet inte om man ska skratta eller gråta åt hans idéer. Ja vi får väl se hur det går ikväll när jag ska lägga honom om det blir någon välling eller inte ;-)

Som sagt - idéer - och detta är bara början!


Tips till barnrummet

Har äntligen hittat en matta till Alexanders rum som vi har beställt. Hitade den i en katalog på jobbet, så kan tyvärr inte visa bild på den än. Det kommer när vi fått hem mattan. Men jag hittade en hemsida (abcleksaker) där de hade lite liknade mattor.
Istället för en klassisk bilmatta men ändå med ett tema med där man kan leka med sina gubbar/djur/bilar eller vad man nu vill.

 
Kanske en piratmatta eller en bondgårdsmatta.

Bilder lånade från abcleksaker.


Man ska inte säga för mycket...

Jag som tycket det började ordna upp sig här hemma men sjukdomarna vägra låta oss vara ifred. David har verkligen inte mått bra och har fått besöka både vår lokala läkare här i stan och igår var han i Eksjö för en ordentlig kontroll. Stackarn fick en slang genom halsen för att de skulle kolla magsäcken, usch.

Alexander har inte heller varit helt pigg. Igår på morgonen kräktes han IGEN. Trodde då att stackarn fått tillbaka magsjukan så jag blev lite orolig + att det lilla som han petar i sig (typ ingenting) rinner rakt igenom hans lilla kropp. Men efter ett samtal till sjukhuset så blev jag lugnare. Det var vist vanligt att barn kunde få ett litet återfall med kräkningar. Men som tur var så kom det inte mer sen. Sen var han riktigt pigg resten av dagen.

Idag fick jag sovmorgon här hemma. Lilleman sov till 5.45 och det är sovmorgon för att vara han. Jag längtar till sovmorgon till i alla fall 7.

Idag ska jag iväg på dop. Får se hur läget är på Alexander om han ska följa med eller inte. David kan tyvärr inte följa med.

Denna helgen hade vi mycket roligt inplanerat som vi fått ställa in, tråkigt men så är det när sjukdomar härjar. Nu hoppas vi på en bättre vecka nästa vecka.


Det börjar ordna till sig

Jo magsjukan har härjat fritt här hemma i helgen. Jag slapp tyvärr inte undan. Hela måndagen låg jag och kräktes, trodde aldrig att det skulle gå över. Usch vad hemskt det var. Men nu är jag på benen igen. Tyvärr har det dragit in en rejäl förkylning här hemma istället. David var ifos förkyld redan innan magsjukan men det har inte blivit bättre. Alexander har också fått det och ikväll hade han fått feber. Jag hoppas dock att det är borta i morgon för han var hur pigg som helst i humöret och jag hade aldrig trott att han hade feber om han inte varit så varm.

Dagen har dock varit jättebra. Vi har inte kunnat träffa folk än för jag smittar kanske fortfarande. De där 48h innan man ska träffa folk tycker jag verkligen att man ska hålla på. Jag vill inte smitta ner någon annan med denna hemska sjukdom. Men vi har varit ute idag i alla fall. Både på förmiddagen och på eftermiddagen. Alexander har inte fått var ute nu på några dagar när vi varit deckade här inne så han tyckte det var hur skönt som helst att få komma ut och springa av sig.

På förmiddagen var vi ute i trädgården och grejade lite. Jag med en stor spade och hink, han med sin lilla spade och hink, sötisen. På eftermiddagen gick vi bort till en lekpark i närheten och där lekte vi runt en stund. Men vädret var inte det bästa utan det blåste kallt. Efter ett tag gick vi hem och lekte ute tills David kom hemrullandes med moppen. Så det blev några timmar ute idag, härligt.

Vet inte om det var den friska luften eller om matvägran har vänt (önsketänkande) men idag har Alexander ätit sitt bästa på flera flera veckor. Han åt både lunch och middag!! Wohooooo!

Sitter och väntar på gubben som är ute och bowlar med jobbet, men jag kommer nog inte orka vänta ut honom. Sömn har det blivit dåligt av den senaste tiden och lilleman tycker att det är morgon vid fem nu för tiden, så sängen lockar tidigt.

Kram och god natt!

Magsjukan är på besök

Ja som sagt, magsjukan är på besök hemma hos oss. Igår var det stackars Alexander som kräktes för fullt. Stackars liten. Det gör så ont i en själv när man ser hur otäckt han tycker att det är att kräkas. Usch. Men efter några timmars kräkande och lite blöjbyten så avtog det som tur var. När han skulle sova så hade han inte kräkts på nån timme och fått behålla några droppar vätskeersättning också.

Idag har han varit pigg bortsett från magen som inte är som det ska om man säger så. Men han dricker massor av blåbärssoppa och vatten men vill inte äta något. Jag testade att göra en morotssoppa som ska vara bra för dåliga magar men han klöktes jättemycket av den. Inte poppis alltså =)

Jo sen har David stackarn fått skiten idag istället. Han började morgonen med att kräkas. Inte kul. Så det blir sängliggande för hans del idag (bortsett från springet till toa).

Ja jag hoppas att jag slipper den här hemska sjukan. Det är det värsta jag vet. Jag tycker faktiskt att jag har haft mitt kräkande för en hel livstid då jag kräktes precis varje dag under min graviditet.

Rolig läsning det här blev.

Hoppas Du har en roligare söndag!


Idag

Status hos oss just nu; en kille sovandes i sin säng och en kille sovandes i soffan. Den stora killen hade fått vara ute och jobba hela dagen idag så han var rätt trött när han kom hem =)

Ja ruskväder har det varit idag. Regn och snö om vartannat. Regnet tar i alla fall bort snön så det är ju bra. Nu vill jag ha vår! Igår när jag och Alexander var ute så gick jag en liten sväng i trädgården. Fullt med vintergäck i en av rabatterna, härligt!
Idag har vi inte stuckit näsan utanför dörren. Vädret har verkligen inte lockat det minsta. Vi har gjort roliga saker inne istället.
Igår var vi dock ute på förmiddagen och då var det härligt väder. Alexander fick syn på en traktor som grejade på ängen ovanför vårt hus. Han var så faschinerad av denna traktor och av en gubbe som gick och fällde träd med motorsåg bredvid traktorn så vi stod och tittade på dem i nästan en timme!

Ikväll har vi haft besök av Davids syster och hennes lille pojk + Alexanders farmor/farfar. Så kul att träffa min svägerska och lille Ville, det var så längesedan nu. Han hade vuxit så mycket den lille busen och nu kröp han för fullt. Det roliga var att han hade precis samma krypstil som Alexander när han var liten, lite halvkryp/hasande. Jättegulligt.

Nä om jag skulle ta och väcka min stora pojk här bredvid och säga åt honom att lägga sig i sängen istället...

Time flies

Onsdag kväll redan. Helgen gick i rasande fart och sen har början på denna veckan inte varit så jätterolig... Men men, nu är vi på fötter igen och idag fick vi ett riktigt roligt besked då Alexander fått en liten syssling. Grattis L & S till pojken!

Helgen som gick var hur kul som helst. Vi åkte på fredag förmiddag. Började med att lämna av Alexander hos mormor/morfar. Det gick så bra så det kändes bra att åka vidare.
Det var så kul att träffa våra vänner och se hur de bodde. Ett fint litet hus ute på Tyresö. Så fredagsvällen bestod mest av att laga lite mat och prata en massa.
Lördagen blev shoppingdag. Även om vi inte shoppade så jättemycket så är det roligt att gå runt och titta. I Stockholm finn ju verkligen allt man vill och lite till.
Var så sugen på att köpa ett par converse till Alexander men vågade inte då jag inte vill köpa ett par skor för 550kr om de inte skulle passa. Bättre att köpa när han är med så man kan testa dem ordentligt. Köpte dock ett par till mig själv.

På kvällen var vi på Norra Brunn. Vi hade bokat bord för att först äta lite och sen var det underhållning i form av tre komiker. Vi fick se Babben Larsson, Mikael Koppelman och Jörgen Sjöberg. De var riktigt roliga och duktiga, ja i alla fall Babben och Jörgen. Mikael tyckte vi alla fyra var sådär.
Att man är en småbarnsförälder märktes väl. Jag var så sjukt trött när vi åte hem från Norra Brunn och somnade nästan innan jag la mig... Men sen vaknar man vid fem som vanligt och undrar varför inte Alexander har låtit något. Men det var faktiskt skönt att kunna vända sig om och sova vidare. Sovmorgon var härligt!

Söndagen blev massa bilåkning men först en liten titt hemma hos Davids kusin och hans tjej. Roligt att få träffa dem en liten sväng.

Borta bra men hemma bäst, ja så är det. Vi hade det hur bra som helst hela helgen men oj vad jag hade saknat Alexander. Gissa om jag knappt kunde vänta med att komma hem på söndag. När vi märkte att vi skulle bli lite sena ringde jag mormor/morfar och bad dem hålla A uppe så vi hann träffa honom innan ha la sig. Som tur var så var han pigg och vi hann pussa på honom massor när vi kom hem.

A hade haft det så bra hos sin mormor/morfar men han hade varit sjuk. Feber och snuva. Febern har gett med sig nu men snuvan den sitter i, vilket den lär göra ett tag nu...

Nähä nu ska jag ta och läsa lite bloggar. Har inte suttit vid datorn så mycket de senaste dagarna. Hej så länge!

Torsdag kväll

Det gick så bra att lämna Alexander när jag var hos frisören. Skönt. Han var inte det minsta ledsen när jag gick utan pussade på mig och vinkade hejdå. Han hade haft så kul där och lekt för fullt. Dock bröt han ihop totalt när jag kom tillbaka. Det var väl då han kom på att jag hade lämnat honom, sötfisen. Han hade tillockmed ätit jättebra med mat - vilket är sällsynt nu för tiden. Hoppas det håller i sig när han är hos mormor/morfar i helgen.

Ja nu är då håret klippt och utväxten ifylld. Känns skönt. David var och klippte sig i måndags, så nu är vi redo för storstaden, haha.

Lekdejten i eftermiddag blev tyvärr inställd då stackars Alex hade blivit sjuk. Men det kommer andra tillfällen. Alexander och jag fick leka själva istället. Han har hjälpt mig att göra lite tråkiga sysslor här hemma, men med hans "hjälp" blir det många skratt. Tänk att en skalad potatis kan underhålla en liten kille i tjugo minuter. Han skrattade så han kiknade när det halkade omkring i hans händer och ploppade ner på golvet om och om igen...

Nu ska jag packa lite till så vi är redo att åka i morgon fm.



Alexander är packad och klar!

Bild: Jag


Frisören

Idag började dagen halv sex. Tidigt tycker jag, lagom tycker Alexander. Det första han säger när man kommer in i hans rum är ”kaka” hans ord för skaka, vi ska gå till köket och skaka välling =).

Om en stund ska vi åka iväg till Alexanders kompisar Lucas och Agnes. Alexander ska vara där under tiden jag är hos frisören. Blir premiär för att vara hos någon annan är mormor/morfar, farmor/farfar. Men det kommer nog gå bra. Han känner dem så väl och vi är ofta där och leker.

Igår lärde sig Alexander ännu ett bus. Att klättra upp på köksstolarna. Svisch sa det och så var han uppe. Kruxet är att han inte kan ta sig ner själv utan slänger sig rakt ut och far i backen. Jag har iofs varit där alla gånger (än så länge) och tagit emot honom, men det är man ju inte alltid. Jaja, efter en duns i backen kanske han inte klättrar mer… säkert.

Nä nu ska vi hoppa ur våra pyjamas och fixa till oss lite innan vi åker.

Ha en bra dag!


Fixa

Idag blir det en liten fixardag här hemma. Jag ska ställa mig och laga lite mat som jag kan skicka med Alexander när han ska till mormor och morfar i helgen. Nu äter han iofs den mat vi äter, men han har blivit vädligt kinkig med maten så för att göra det smidigt för m & m så gör jag mat jag vet han äter (iblan i alla fall) så slipper de förhoppningsvis de västa krigen gällande maten. Men igår fick han korvstroganoff som han brukar älska men det gick inte ner en endaste liten blit, så man vet ju aldrig.
Favoriterna just nu annars är hemmagjord pizza, pastagratäng och risgratäng.

En runda ute i det ruggiga vädret ska vi nog hinna med också. Den lille behöver få lite luft och springa av sig all sin energi.

Fredag hela veckan

Från och med idag är det fredag resten av veckan för mig. Härligt!
I morgon blir det en fixardag här hemma och kanske börja packa lite till Alexander. På torsdag ska det bli ett efterlängtat frisörbesök för mig och på eftermiddagen har vi lekdejt med Alex och hans mamma. Ja och på fredag då så åker vi iväg. Längtar.

Ikväll har jag haft en så otroligt TROTSIG liten kille här hemma. Jösses vilket humör och vilken vilja! Tror jag blir galen ibland. Som tur var så slutade kvällen bra då vi var sams och satt och mös i soffan en stund innan han gick och la sig.
Ja att vara mamma blir inte lättare med tiden men det är så otroligt fantastiskt.



Detta leendet får mig att smälta

Bild: Jag


RSS 2.0