Bättre

Idag är jag mycket piggare, skönt. Febern är mycket lägre och jag hoppas den är helt borta tills i morgon. Nu är det mest halsen som krasslar... Skönt i alla fall att David är hemma idag hos Alexander så jag kan vila mig lite. Men det är svårt att ligga och vila tycker jag, vill hellre vara med och leka. Får jaga ut dem i snön sen, DÅ ska jag vila.

I morgon är det en fullspäckad dag för Alexander och mig, så då måste jag vara pigg. Babysim på fm sen tandläkaren och på em en tur till barnmottagningen i Eksjö. Han skulle egentligen gått till barnmottagningen här i går, men läkaren har blivit långtidssjukskriven så vi får åka till Eksjö istället. Men det blir nog bra. De ska kolla upp hans astma, han har inhalerat i drygt två månader nu och det är ju mycket bättre med hostan. Ja ingen hosta alls längre. Sen ska de också kolla lite med andra allergier. Han äter ju helt laktosfritt nu och häromdagen testade vi att ge lite mat med vanlig mjölk i men det reagerade magen på. Men men, vi får se vad de säger i morgon.

Nu kommer strax David hem, han har vait på banken och fixat lite. Har hört ryktas om att han har med pizza hem...!

Feber och jul

I natt har jag fått feber. Det kom från ingenstans så jag hoppas det försvinner likaså. Det blev inget jobb idag och inte i morgon heller. Tur att David bara jobbar en liten stund idag och att han är hemma hela dagen i morgon. Man är inte den bästa mamman när man inte mår bra.
Just nu jobbar David men Alexander sover. Jag har också sovit en sväng men jag börjar fundera på om jag ska stoppa i mig lite mat. Fast igår åt jag nog för några dagar framöver, haha. Julbordet var lyckat med andra ord! Supergott och mysigt.
Tänk att det snart är jul. Igår åkte julgardinerna upp och nu är det lite mer julstämning här i huset. Men mer ska det bli. Tycker det är så mysigt med julpynt och julpyssel.
Ännu viktigare nu att skapa traditioner och göra det mhysigt hemma för Alexanders skull. Jag har alltid haft det så mysigt på mina jular när jag växte upp. Vi barnen fick en egen gran som vi fick klä precis som vi ville och allt med julstrumpa hängande på dörren och mycket mer. Jo jag gillar julen!


Tävling hos Evelina

Jag är med och tävlar om julkort från Prints With Wings hos Evelina. Om jag vann skulle jag välja dessa kort då jag tycker de är superfina och roliga då man kan ha tre kort (gäller ju dock att få till tre bra kort då, haha).



Bild från: Print With Wings

Tävlingen pågår till och med tisdag 31 november, så passa på att tävla!


Snöyra

Hej mitt vinterland kan man verkligen säga nu. Det har kommit mycket snö och det är verkligen ljust och härligt ute! Igår var vi iväg och köpte en pulka till Alexander och den var mycket uppskattad. Idag har vi varit ute länge länge och åkt pulka.
Vi mötte många hundar på vår promenad och Alexander slänger sig nästan ur pulkan när vi möter dem, "vovve, vovve" säger han och pekar och vinkar. Ja han gillar verkligen hundar! Till slut så somnade nästan A i pulkan. Man får passa på att vara ute mycket nu i snön för man vet inte hur länge det kommer ligga kvar.
Efter vår promenad så skottade jag undan all snö på infarten och Alexander for runt där ute. Det är lite svårt att gå när det är för mycket snö, då far han lätt omkull, men det går bättre och bättre.

Ett stort måste är att köpa ett par till vinterskor till Alexander. De vi har hemma är jättevarma och goa men de är lite trixiga att få på. Vi trodde de skulle vara smidiga men inte. Där lärde vi oss hur viktigt det är att ha med lilleman när man köper skor så man kan testa i butik. =)

I eftermiddag är det dags för årets första julbord. Vi ska åka med min mor och far, min syster och man (ev. Alicia) och min bror om han är frisk. Sen är det en annan familj som vi alltid åker med också, brukar vara jättemysigt. I år ska vi åka till Vrigstad och äta oss mätta och goa. Alexander får stanna hemma med sin farmor och farfar. Tror inte det skulle vara så roligt för honom och sitta stilla i en stol i flera timmar. Nej då får han leka istället och bli bortskämd.

Nu ska jag ställa mig och stryka lite julgardiner. Igår satte vi upp alla stjärnor och stakar i fönstrena men
gardinerna hann vi aldrig med.
David håller på att baka bröd så det luktar så gott här hemma.
David bakar och jag skottar snö, det är så det ska va =)

Lyckat

Det var ett lyckat kalas med alla 1-åringar. Det blev sex barn då en inte dök upp. Vi åt god tårta som Carolina hade gjort, Alexander fick inte smaka för det var vanlig grädde på och inte laktos. Men han gillade ju verkligen inte tårtan i lördags, haha. Pepparkakan var dock jättegod =)

Vi hade paketlotteri där alla hade tagit med en liten present var och sen lottade vi ut dem så alla fick ett var. Alexander fick en liten kartong med duplo. En gubbe och en liten gris. Perfekt! Han fick lite duplo i födelsedagspresent också och jag vet att han kommer få i juklapp. Vi har inte öppnat det än, tror vi väntar lite, han har så mycket annat nytt just nu.

Efter paketöppnandet (som föräldrarna tyckte var roligare än barnen) så blev det massa lek. Ja det var ett lyckat kalas. David var med och han tyckte det var så kul att se alla barnen då han inte sett de flesta sen de bara var små små bebisar. Tänk vad mycket det händer på 1 år!

Efter kalaset åkte vi en snabbis till Karlssons och köpte några julstjärnor så nu har vi till alla fönster. I morgon ska det adventpyntas här hemma! Köpte också lite pyssel till kransen på dörren och till adventsljusstaken. Kommer förhoppningsvis bli bra.

Alexander som bara sovit en sväng på förmiddagen var riktigt trött när vi kom hem men vi lyckades hålla honom vaken till lite efter sju så nu gissar jag att han sover som en stock i sin säng. Har inte hört ett ljud från honom.

NU ska jag ta tag i att plocka upp Alexanders saker för det blev inte något med det innan...


Fixat

Snön är skottad, jag har duschat, paketet är inslaget, jag och Alexander har lekt och busat, A sover nu. Nu väntar jag bara på att gubben ska komma hem också. Kanske skulle ta och städa upp lite efter alla A:s leksaker... eller surfa runt en stund till...

Kalas

Idag vaknade vi tidigt, eller ja Alexander vaknade tidigt, jag hade inte gått upp så tidigt annars =). Inte konstigt att han vaknade tidigt idag, så som han sov igår. Men det var en pigg kille som har sovit bort sin feber i natt, skönt!
Idag laddar vi för 1-årskalas för alla i föräldrargruppen. Det ska bli kul! Bara vi kommer ut med bilen, måste ut och skotta först...

Födelsedagskort

Alexander fick många fina kort på sin födelsedag (TACK!) men ett kort var verkligen speciellt. Min kära kusin Martina hade nämligen gjort ett eget kort. Det var superfint!

Martina, jag snodde bilderna från din blogg...





  



Bilder och tillverkare av kortet: Martina

Tack än en gång för det superfina kortet!


Febersjuk och homeparty

Idag vaknade vår lilla prins med 39 graders feber. Stackars liten. Men igår var han på sin 1-års kontroll och fick sprutor i benen, så vi vet ju varför han har feber. Han har varit på ganska bra humör idag i alla fall. Lite mer mammasjuk och vill gärna att man sitter med och leker, inte gör något annat, sen sover han nog lite mer än vanligt idag också. Nu är han inne på sin andra sovning och på förmiddagen sov han två timmar. När han sovit två timmar på fm så brukar han inte sova på em, men idag så fick han såklart det.

Vi har inte stuckit ut näsan genom dörren idag. Det blåser så hemskt ute och snön yr, inte alls inbjudande väder. Jag måste ge mig iväg en snabbis sen för att köpa lite nödvändigheter såsom blöjpåsar men jag väntar till David kommer hem så A slipper gå ut i detta väder.

Vi skulle gått på babysim idag men det hoppade vi över. Vi får tyvärr också hoppa över träff med mina tjejer. Vill som sagt inte dra iväg med A när han inte mår bra. David har jouren tyvärr för annars hade A kunnat vara hemma med honom, men men, så är det ibland. Man kan inte alltid vara med på allt.

Igår däremot var det fullt upp hela dagen! Jobb till fyra och sen hem och busa med killarna en sväng. Sen bar det iväg till min frisör där det var kundkväll. Det började med ett litet inredningsparty, en tjej som var säljare för Zelected by Houze hade med och visade deras sortiment. Många jättefina grejer, men dyrt såklart som de flesta hompartyn. Köpte några jättefina servettringar och var jättesugen på ett par kuddfodral men det blev inget med det till slut.
Elin, frisören, hade även jättebra erbjudande på alla sina varor. Köpte schampo och balsam i 1l förpackningar för 199kr/st och de brukar kosta 199kr för en liten flaska, så verkligen kanon! Bokade man klipp- eller färgtid så fick man 15% så då blev det bokning av det också. Perfekt. Då blir man lite fin i håret lagom till julafton =)

1-årskalas!

NU har jag äntligen lite tid till att skriva om Alexanders 1-årsdag och hans kalas.

Dagen började hur bra som helst med att Alexander sov till nästan åtta. Jag låg dock vaken från halv sju och ville inget annat än att gå in och gratta honom, haha.
När han vaknat hämtade David in honom till oss och så sjöng vi för honom och han öppnade sina paket vilka var väldigt uppskattade. Perfekt att ha något att leka med när David och jag förberedde för gästerna som kom om några timmar.



Sen hade vi kalas hela dagen!
Tyvärr så kunde inte syster med familj komma då barnen var sjuka i hög feber och min bror var på begravning. Vi saknade dem.



Kalasgänget

Alexander blev så bortskämd med så många och så fina paket. Han fick bl.a. en gungställning som jag tror vi väntar med till våren att ställa upp, en bobbycar, en verktygsbänk, ett bord som passar till hans soffa i sitt rum, pyamas, traktor med djur, massa roliga leksaker av olika slag. TACK alla!





Vi åt massa mat och avslutade kvällen med tårta.



Ormtårta, fick tipset av en i föräldrargruppen, tack =)



Alexander fick smaka på sin födelsedagstårta men det var verkligen inte något som föll han i smaken =)



Tårta = usch enligt Alexander

När nästan alla gästerna hade gått hem så kom två av Davids kusiner förbi med sina respektive och hejjade lite. Kul att träffa dem också. Det blir inte så ofta eftersom de bor i Västerås och Stockholm.
Alexander som var ganska trött fick nytt liv och busade runt en stund till. Men vid halv åtta gick han med bestämda steg ut mot skötbordet och pekade på det. Nu var det dags att sova tyckte han.
När jag la honom hörde vi inte ett pip från honom förräns halv NIO nästa dag. En riktigt trött 1-åring med andra ord.

På söndagen bjöd vi ut mormor och morfar igen för att få lite hjälp med att äta upp alla rester från gårdagen. Då kunde även min bror följa med så det var kul att vi hade ett litet dagen-efter-kalas som han fick vara med på. Även han hade med sig fina presenter till Alexander från honom och min syster.



Ett roligt stort paket från morbror och moster med familj.



Leker med verktygsbordet med morfar

Bilder: Jag

Vi kan sammanfatta helgen som väldigt lyckad. Det enda tråkiga vara att syster med familj inte kunde komma men vi får träffas en annan gång.

Nu är huset fyllt av nya saker och Alexander har fullt upp här hemma. Han vet inte hur han ska lyckas leka med allt samtidigt =) Han hamrar lite på snickarbänken, klättrar upp på bobbycaren och gungar lite (han har inte kommit på hur man tar sig fram än men lärde sig direkt att krypa upp/av på den), klättar ner och staplar lite klossar, lägger i lite djur i sin båt och sen vidare till nästa sak. Ja det är härligt att se hans lycka när han leker!

ps. Emme med familj, den där giraffen slutar ju ALDRIG att spela... :S


1 år!

Idag fyllde vår älskade prins 1 år. 
Ett år av oändlig lycka. Ett år som aldrig blivit som jag tänkt mig, det blev mycket bättre. Ett år av sån kärlek jag inte trodde fanns och den växer sig bara starkare. Ett år som är det bästa året i mitt och Davids liv. Ett år med Alexander - vår älskade son.



Sover gott på BB
Bild: Jag

Dagen har varit toppen men skriver mer om det i morgon. Nu ska jag, precis som Alexander gjorde innnan, stupa i säng.


Städ-dax

Nu har lekkompisarna gått och Alexander ligger däckad i sin säng. Blev ingen förmiddagssovning idag, så han somnade på ett ögonblick när jag la ner honom i sängen innan. Barnen har haft toppenkul och jag också. Alexanders kompis Lucas hade med sig sin storasyster också, dubbelt så kul med andra ord!

Nu ska jag ta tag i städningen under tiden A sover, så kanske jag får lite gjort ;-)

God Morgon Torsdag!

Här har vi varit vakna en stund. Hunnit säga hejdå till pappa innan han åkte till jobbet och nu har vi precis ätit frukost. Alexander är i full gång med att leka och jag passar på att surfa runt lite.
Natten har varit sådär, eller sämre än på länge faktiskt. Tre gånger har jag varit inne hos A och det var länge sedan jag behövde gå in till honom. Men men, det går ju upp och ner. Tre gånger är ingenting mot vad det var innan!

Dagen bjuder på både roliga och tråkiga saker. Om en timme ungefär kommer det hit en kompis till Alexander, hans mamma och deras två hundar. Under förmiddagen kommer också en kille från Securitas som ska kolla vårt larm som det varit lite knas på ett par dagar.
I eftermiddag är det STÄD-DAX, där kom det tråkiga för dagen, haha. Men det blir skönt att ha det gjort sen till helgen då det är mycket annat att fixa med.

Nu ska vi hoppa ur våra pyamas både jag och lillen så vi är redo att ta emot våra kompisar!

Bad och promenad

Nu är vi hemma efter badet. Gick bra som vanligt. Nu hoppar han i från kanten själv och är nog mer under vattnet än över, vår lilla fisk =).
Just nu sover han gott i sin säng. Gick inte att hålla honom vaken på vägen hem idag. Får bli lite senare lunch helt enkelt. Får se om det blir en eller två sovningar för honom idag. Vissa dagar räcker det med en sovnign men oftast är det fortfarande två sovningar. Det beror lite på hur han sovit på natten också. Men de sista dagarna har han sovit riktigt bra. 12h sömn är inte ovanligt och inte behöver man gå och stoppa i någon napp. Superskönt!

När lillen vaknat och vi har ätit lunch så ska vi på dejt med en kompis och hennes barn. Vi bestämde att vi går en sväng istället för att träffas hemma hos någon. Jag har magsjuka på mitt jobb och hennes barn var snogiga och hostiga, så vi tar det säkra för det osäkra så vi inte smittar ner varandra. Risken är ju mindre när man träffas ute. Leka i lekpark är ju också kul! Får passa på nu de sista (?) soliga höstdagarna innan snön kommer.

Nu hör jag en liten kille som vist har vaknat och sitter och leker i sängen. Ska gå in och pussa lite på honom.

Kväll hos oss

Sitter i soffan och slappar. Lillen sover sedan ett par timmar tillbaka. Är så duktig nu som somnar själv utan ett pip. Dock hittar man honom lite här och var i sängen, så söt. Ska visa kort nån dag.

David har somnat här i soffan bredvid mig. Jobbigt att vara pappaledig, haha. Tror faktiskt att jag ska ta och krypa ner i sängen nu och kolla på DH, får se om jag får med mig David eller om han ska ligga kvar å sova.

I morgon är det babysim. Det är den tredje kursen som börjar. Ska bli kul. Alexander älskar det!

Det har börjat härja magsjuka på jobbet nu, så det är skönt att jag inte ska vara där på ett par dagar nu. Hoppas bara att jag inte har blivit smittad eller att jag dragit hem något till Alexander eller David. Vill verkligen INTE bli sjuk nu när det är kalas på lördag. Då fyller världens bästa 1 år. Helt galet! Mammas lilla hjärta som redan är ett år! Nä så sjuk det hinner jag inte med, å inte någon annan heller som ska på kalaset =)

Nä nu är klockan över nio så nu får jag nog sitta kvar i soffan till första reklamen...

Vinst!

Ååh vad glad jag är! Har vunnit en tävling hos Evelina. Jag vann ett valfritt tryck från VinylaHem och jag valde "Bilar med väg". Det kommer passa så bra i Alexanders rum nån gång!



Bild lånad från VinylaHem

Ikväll är det en ny tävling hos Evelina där priset är samma som jag vann, alltså ett valfritt tryck från VinylaHem. Tävlingen håller på till klockan 23. Gå in och tävla du också. Kanske har du samma tur som jag!


Syskonsugen?!

Kameran är hittad. Den låg i skötväskan. Så här kommer de utlovade bilderna.
Som jag skrev innan så fick jag tvärr inte med pussarna som Alexnder gav Olle, men han var så nyfiken på den lille killen. Kanske är han lite syskonsugen, haha.



Alexander spanar in lilla Olle, sex veckor gammal.



Han höll i Olles hand jättmycket. Så fort Olle gav ifrån sig ett litet ljud så gick A dit och "klappade" lite på honom eller höll honom i handen, så sött.



Alexander delade med sig av sin käraste ägodel, sin snutte. Dock var det inte riktigt så uppskattat av Olle =)

Bilder: Jag


Försvunnen kamera

Jag kan för mitt liv inte hitta kameran. Har haft med mig den i helgen när vi varit iväg lite, men jag är säker på att jag fått med den hem. Men men, den kommer nog fram snart.
Så fort jag hittar den ska jag visa en söt bild på Alexander och lilla Olle, 6 veckor, som vi träffade i helgen.
Det första Alexander gjorde när han såg Olle var att gå fram och pussa på honom, så gulligt. Tyvärr fastnade inte det på bild, men Alexander ville gärna hålla Olle i handen och det fick jag i alla fall med.

Igår firade vi världens bästa pappa här hemma. Alexander hade köpt DVD-boxen "The Pacific" till honom. Han blev superglad för den. Så det var en lyckad present.

Just nu sover lillen efter att vi varit ute och lekt en stund i trädgården. Jag hade tänkt att räffsa lite löv, men det gick sådär med det. A var lite för trött för att underhålla sig själv och belv så arg när han ramlade i gräset, så vi lekte lite tillsammans i stället. Men vilkte ruggit väder det är ute. Blåsigt och kallt. Kan det inte komma lite soliga och härliga höstdagar innan vintern kommer...

Nä nu är det kameraletarjakt som gäller!


Torsdag kväll

Det är tyst och lungt här i huset ikväll. Alexander sover (tror jag) och David har åkt ut till mina föräldrar för att hjälpa dem lite. Deras blandare i köket hade gått sönder så han skulle sätta dit en ny.
Alltså får jag bestämma över fjärkontrollen ikväll! Iofs så brukar det inte va några problem då vi oftast vill se samma sak, men ändå ;-)

I eftermiddag var A:s farmor, farfar och hunden Signe här och hälsade på lite. Vi åt lite kvällsmat tillsammans och de busade med Alexander. Han var dock väldigt mammig ikväll och klängde mest i benen på mig. Vet inte varför men han var nog ganska trött. Men han blev så glad när de kom.
Är så kul nu när han känner igen både farmor/farfar och mormor/morfar. Blir jätteglad varje gång vi träffas. Det är så skönt för då vet man att det inte är några problem att lämna honom ifall de ska vara barnvakt. Vi vill inte lämna till någon han inte känner.

På söndag är det fars dag. Jag (eller Alexander) har funderat länge på vad han ska ge till sin pappa men idag har vi styrt upp det. Hoppas att det blir bra! Nu ska jag bara fixa något till min egna pappa med. Men vi syskon ger nog något tillsammans, det brukar vi göra.

Nä nu ska jag gå och se om lillen somnat än. Har han somnat blir det till att läga honom till rätta, brukar ligga lite hur som helst när han somnar själv, och lägga på honom täcket!

Ha en mysig torsdagskväll. Imorgon blir det fredagsmys, woho!!!

Ny upptäckt

Idag upptäckte Alexander en ny sak - hur snö smakar.
Det började med att vi var ute och lekte i trädgården. Det var svårt att gå i all snö så A ramlade hela tiden. En gång ramlade han med ansiktet rakt ner i snön. Jag som trodde han skulle bli jätteledsen var snabbt framme och drog upp honom men då bara slickade han sig runt munnen. Satte sig sedan ner på knä och böjde sig fram och började slicka på snön....
Tokunge!





Det var invigning av den nya mössan idag också. Lite stor under hakan så vi får be mormor fixa till någon bra lösning =)



Bilder: Jag


Tidig morgon

Bara för att jag igår skrev att lillen sov bra nu så vaknade han tiiiidigt idag, haha. Men nu har vi hunnit med att busa massa här hemma, härligt!

Nu ska vi iväg på föräldrarträff. Ska bli kul då vi var sjuka förra veckan. Dock ser det lite ruggit ut ute, så vi får klä på oss varmt inför promenaden!

Hoppas du får en härlig dag!

Somna själv

Nu har vi hållt på med Alexanders rutiner på kvällarna några veckor. Det funkar hur bra som helst på kvällarna och han somnar själv nu. Han får välling i sängen, sen klappar vi om honom, säger godnatt, släcker lampan och går ut. Efter tio minuter brukar han sova.
Han vaknar oftast väldigt tidigt på morgonen, runt fem-tiden. Då brukar vi gå in till honom, lyfta över han till vår säng och sen sover vi (förhoppningsvis) en stund till. Nu hör vi att han är vaken, han grejar lite i sin säng, men sen somnar han om själv en stund. Detta är otroligt skönt att han kan somna om själv utan att vi går in till honom. 
Även nätterna är bättre. Jag som brukar springa in säkert 5-10 gånger per natt och stoppa i nappen och klappa om lite, har de senaste nätterna varit inne max en gång per natt, några nätter ingen gång.
I helgen sov han från halv åtta på kvällen till halv åtta på morgonen utan att vi varit inne hos honom. Snacka om utvilad mamma!! Fast första gången det hände att jag inte hörde honom på natten var jag inne och petade på honom ett par gånger... Man är ju lite nojjig, hehe.

Idag tänkte jag bara testa och se hur han reagerade om jag la ner honom i sängen när han skulle sova sin förmiddagslur. Det gick hur bra som helst. Han sa inte ett ljud när jag gick ut. Sen ställde jag mig utanför dörren för att kika på honom. Han lekte lite i sängen med sina nappar och snuttar. Sen fick han se speldosan och då grejade han med den. Men han var nöjd och glad. Då gick jag och fixade lite i köket. Jag hörde inte något ifrån honom så jag lät han va. Efter ca 15 min gick jag dit och då sov han. Fyra riktigt jobbiga kvällar har gett bra resultat. Nu hoppas vi bara att detta håller i sig!

Blöjtips

Jag fick tipset av en i föräldrargruppen att använda Willys egna blöjor. Vi har nu gjort det ett bra tag och är supernöjda. Dock använder vi Liberos blöjor på natten då A har varit dålig i magen nu ett tag, men innan dess så funkade Willys även på natten.

Nu har de extrapris på Willys blöjor här i vår butik och jag gissar att de har samma erbjudande nästan överallt. I vanliga fall kostar ett paket vanliga blöjor 69kr och ett paket byxblöjor 79kr, billigt bara det.
Nu har de två paket vanliga blöjor för 69kr och två paket byxblöjor för 79kr. Galet billigt enligt mig!

Liten blir stor

Åh tiden går så fort. Alla säger att tiden går fort när man får barn, men det är verkligen först när man får barn som man inser HUR fort tiden går.



Första pyamasen och en pyamas han har nu...

Bild: Jag

Alexander är snart ett helt år. Var det inte igår vi kom hem fårn BB med en liten nyfödd skrutt som mest bara ville äta och sova. Han som man nästan undrade om han var en liten kattunge som inte öppnade ögonen de första veckorna.
Nu är han stora killen som går omkring. Han som man kan prata med och verkligen förstår vad man säger. Han som ropar MAMMA både till mig och till David. Han som vinkar och klappar händerna. Han som blir så arg när man säger till honom så han lägger sig på mage och dunkar pannan i golvet. Han som kommer med sin snutte och lägger huvudet i knäet för att gosa lite.

När hände allt detta, när blev han så stor?!

Vår lille kille som betyder allt för oss. Vi älskar dig!


Helgen i bilder

Utlovade lite bilder igår från kalaset i helgen hemma hos mamma och pappa (mormor och morfar), här kommer de.
Börjar med lördagen då vi bara var familjen förutom syrrans lilla Isac som var sjuk och has pappa som var hemma med honom.



Min bror, syster, systerdotter och min David spelar lite spel.



Alexander höll mormor sysselsatt med att plocka ur grytunderlägg i lådorna, hans favoritsyssla ;-)



Lite utklädning bjöd syrran och Alicia på, så snygga! När jag använde grejjerna blev Alexander jätterädd och blev hysteriskt ledsen. Det gick dock bra när alla andra använde dem...

På söndagen var det mer kalas med mammas syskon med respektive. Hon har en mängd syskon, tio stycken, men en är tyvärr inte i livet längre och två kunde inte komma. Men vi blev många ändå!



Fina mamma som blir uppvaktad av sina syskon.



Alexander gillade att sitta på den lilla pallen.



Mosters älskade Alicia.



Vår lilla pussgurka som älskar att pussas!



Vår fina prins ♥

Bilder: Jag och David


Kalashelg

Nu har vi haft kalas för mamma i dagarna två. Igår var det familjen som firade, tyvärr var syrrans lilla Isac sjuk så han och hans pappa kom inte, och idag har mammas alla syskon firat henne (hon har måååånga), och vi i familjen också såklart. Det har blivit mycket god mat och tårtor. Har nog ätit mat för en hel vecka nu tror jag.

En mycket rolig och lyckad helg. Roligt att träffa mina syskon och Alicia, blir inte så ofta nu för tiden. Men nu är det bara två veckor till nästa kalas!!!

Har faktiskt haft med mig kameran båda dagarna så lite kort har det blivit men jag visar i morgon.

Just nu sitter David och jag och slappar i soffan. Jag med foten i högläge med ispåse på. Jag snubblade på en matta och föll raklång i backen med foten under mig, så min stortå är dubbelt så stor och ill-lila. Härligt...

Hoppas du haft en bra helg!

Fredagsmys och bebisar

I kväll har vi haft fredagsmys här hemma. När lillen hade somnat blev det tacos och idol. Snart blir det sängen för mig då jag gick upp tidigt idag för att öppna på jobbet (iofs gick David och Alexander upp samtidigt, hehe).

Idag har jag även träffat sötaste lille Loke som bara är tre dagar "gammal". Att man kan vara så liten, man glömmer så fort. Ville dock inte hålla i honom idag då jag känner av en liten förkylning, men titta på honom var gosigt det med! Snart när vi är pigga så ska vi åka och hälsa på.

Vi har en liten kille till att hälsa på, lille Olle. Han är en månad nu, men vi har inte hunnit träffa dem då David har varit sjuk ett bra tag nu. Men snart ska vi träffa dem med, längtar!

Det är mycket bebisar nu. Det föds bebisar och det är folk runt om kring som är gravida. Riktig babyboom. Alexander får många lekkompisar!

Nä nu kallar sängen! Sov gott!


Julkort

Snart är det dags att ta årets julkort. Det blir ett kort på Alexander (såklart). Vi har köpt en tomtedräkt och en pepparkaksgubbe dräkt, får se vad som kommer till användning på kortet, har inte bestämt mig än.

Förra året hade jag köpt hem massa papper och pynt för då hade jag tänkt göra egna julkort. Jag hade ju tid för Alexander var beräknad till 2:a december, men jag var helt övertygad om att jag skulle gå över två veckor, så då ville jag ha något att pyssla med.
Men lillen ville komma ut tidigare än beräknat, så några egenpysslade julkort blev det inte. Det blev kort på en liten tomtenisse.
Vilken lycka det var att kunna skicka ut ett sådant kort istället ♥.





En nio dagar "gammal" tomtenisse.

Bilder: Jag


Försäkringskassan

Dagar hit och dagar dit. Hur länge kan vi vara hemma och massa andra funderingar.
Idag satte sig David och jag ner och kollade igenom allt ordentligt. Nu vet vi hur länge vi kan fortsätta vara hemma på halvtid båda två och tills när vi ska söka förskoleplats åt Alexander. Vi belv positivt överrasksade båda två, så det känns jättebra. Men allra bäst hade det varit om vi hade kunnat vara hemma jämt ;-).

Hur länge ska du/ni vara hemma med ert barn?


Väggord

Tycker att väggord är väldigt fint. Här hemma har vi några stycken, men hade gärna haft fler, men det får inte bli för mycket av det heller.
Hade gärna haft ett över Alexanders säng, men som tapeterna är nu så passar inte det. Får bli i framtiden när man gör om i hans rum.
Över vår säng har vi en liten hylla, dit ska jag försöka hitta några träbokstäver som jag kan ställa där, t.ex. ordet kärlek eller något...

Häromdagen satte vi upp ett nytt väggord. Har en urdålig bild, men ni får nöja er med den ;-)



Bild: Jag


Gubben i lådan

Häromdagen lekte David, jag och Alexander "gubben i lådan".



Bild: Jag

Oftast är det inte dyra leksaker som är roligast...


Mössa

Jag har letat hur länge som helst efter en vintermössa till Alexander. Här i stan där jag bor finns det verkligen inte något som jag gillar. Men i helgen var vi i Jönköping på kalas. Vi åkte då lite tidigare för att hinna in en sväng på Ikea. Efter Ikea fanns det lite tid över så vi sprang in på A6 för att leta mössa. Första affären vi gick in i var Stadium. När vi kom fram till barnmössorna så hängde det hur mågna fina som helst på väggen. Hade kunnat köpa med mig fyra fem stycken hem, haha.
Efter lite provande på Alexander valde vi den som vi tror komme få sitta kvar på huvudet utan att bli bortryckt =). Denna mössan blev det:

Denna mössan var också jättefin men tror inte den hade fått sitta kvar på huvudet...

Bilder lånade från Stadium

Så nu kan vintern komma för nu är alla vinterkläder inhandlade! Det enda som saknas är en pulka men det önskar han sig i födelsedagspresent ;-)


Diet

Alexander går på diet, eller diet och diet. Han får inte äta något med fullkorn och han får inte äta något med lactos. Vi ska testa i ett par veckor för att se om hans mage kommer iordning igen. Han har nu varit dålig i magen i ca 6 veckor. Blöjbyten hela morgonen är mindre kul. Framförallt när det börjar vid 3-4 tiden på natten. Inte kul för varken Alexander eller oss. Men nu har vi äntligen fått lite hjälp med vad vi ska göra, så vi hoppas på resultat.

Dieten började igår så vi har fått inhandla lite lactosfria produkter och en ny välling som var baserad på majs istället för fullkorn som den förra. Den var dock supergod enligt Alexander, så det var skönt. Var lite nervös över om han inte drack den, vad man skulle göra då, men som sagt, inga problem. Lite mer problem med maten. All mat som vi har till honom i frysen är det någon form av lactos i, så nu är det bara till att ställa sig vid spisen och göra ny mat.
Dagens mat som vi gjorde idag, lax i ugn med en kall sås till, var verkligen ingen favort. Eller rättare sagt, han vägrade att äta den, superäcklig enligt honom...

Kalas

I söndags var det kalas för mosters älskling som fyllde fyra år. Jag min klant glömde kameran hemma... Men vi hade det kul ändå ;-) Alicia var så glad över alla paket och över att alla var där för att fira henne. Det var riktigt kul att träffa alla. Lille Isac hade vuxit till stora killen nu, nästan lika stor som Alexander. De var så söta där de satt i varsin barnstol och matade varandra med kex och majskrokar.
Alexander var väldigt glad i Alicia också och ville gärna krama henne, hon uppskattade det inte lika mycket, haha.

På lördag och söndag är det nya kalas, för mamma/mormor. Då får vi alla träffas igen, skoj!


RSS 2.0