Gotland here we come!

Eftersom vi åker i morgon fm och det säkert kommer va massa "sista minuten fix" så hinner jag nog inte titta in här då, så jag skickar iväg det här inlägget nu istället.
Så i morgon dra vi iväg till Gotland en vecka. Ska bli så härligt! Vi hoppas på fint väder men är det int det så får vi det bra ändå. Vi ska ju åka med goa vänner så vi kommer ha det så bra!

Tänk förra året när vi var på Gotland. Det var dagar av ren lycka och välmående. Den ENDA tiden på hela min graviditet som jag inte kräktes. Varje dag utom de dagar vi var på Gotland så kräktes jag. Undra vad det är i luften där. Kanske något som smittar av sig på Alexander så han sover längre än till 4 på morgonen natten, hehe.

Förra året med tjocka magen

Bild: David

Vi tar inte med oss dator eller nått, så inget internet på en vecka, inte blogga eller läsa några bloggar. Jag ska nog överleva ändå ;-)

Ha det gott vänner!
Kram!


Fika

Nu har mamma och pappa varit här en sväng. Vi åkte sen gemensamt till Maxi för att handla lite. När vi var klara med det ville de gärna fika och jag var inte sen med att hänga på.
Alexander tyckte detta var jättekul!



Först fick han majskrokar, mmmm



Sen fick han lite vatten. Han har lärt sig av sina hund-kompisar ;-)

Bilder: Jag med mobilen


På schemat idag

Idag ska det fixas lite för vi åker ju imorgon!!
På schemat för dagen står:

* tvätta den sista tvätten
* handla blöjor, gröt och batterier till babywathen
* ladda batterier till kamera och videokamera
* packa
* packa
* packa
* och sen får vi nog packa lite oxå ;-)

Igår städade vi lite, kan vara skönt och inte komma hem till ett dammhus utan att det är lite fixat iaf.

Mamma och pappa kommer en sväng idag oxå. De ska komma och vattna och ta in posten när vi är iväg, så de måste få lära sig larmet. Så skönt att ha ett bra och säkert larm i huset när man inte är hemma.

Nä nu ska jag gå och ta tag i min lista...

Kossor

Bara ett par hundra meter från vårt hus ligger det en äng. Där släpper de ut lite kossor nu på sommaren. Jättemysigt! Idag gick jag och Alexander upp för att kolla på dem. Första gånger han ser en ko. Han tyckte det var spännande och bara satt och gapade hela tiden. Släppte inte kossorna med blicken en enda gång =)



Bild: Jag


Sänka sängen

Nu är det nog dax att sänka ner botten på spjälsängen till lägsta nivån. Idag var det så nära att Alexander ställde sig upp... När han sitter i sängen tar han tag i kanten och häver sig upp. Vi vill INTE vara med om några hemska olyckor där inne!



Här har han hävt sig upp på knä...

Bild: Jag med mobilen


Aldrig mera Telia

Vi är kundet till telia med vår fasta telefon och vårt bredband. Vi har funderat lite på att byta abonemang då det vi har är väldigt dyrt. Jag ringde till telia för ca 3 veckor sedan för att höra hur lång vår bindningstid var. Till telefonen var den redan slut och till bredbandet tog den slut i augusti. Killen jag pratade med sa att han hade ett "kanonerbjudande" med bättre priser med mera. Jag lyssnade på erbjudandet och sa att jag ville fundera på det då vi skulle titta runt och jämföra priser på olika abonemang + att jag ville prata med David också.Han frågade då om han kunde ringa tillbaka på onsdag-torsdag (vi pratade på en fredag). Jag sa att det gick bra.

Onsdag kom, torsdag kom men ingen ringde. David och jag sa då att "vill de ha några kunder får de ju ringa tillbaka". Men vi struntade i det för vi hade hittat något bättre.
I fredags gick jag ut och hämtade posten. Där låg ett stort kuvert från Telia. Jag tänkte direkt att kille jag pratat med kanske skickade papper på erbjudandet istället. Men när jag öppnade det låg det lite papper i, på det översta stod det "Bekräftelse på beställning av paketerbjudande bredband och telefoni" "Tack för din beställning".

Jag höll på att explodera. Var längesedan jag var så ARG. Läste lite i papprena och där stod det att vi bundit upp oss i minst 18 månader m.m.
Ringde genast upp Telia, tycker nästan lite synd om killen som svarade som fick ta emot allt skäll av mig, men jag lugnade ner mig mot slutet ;-)
Han lovade dock att fixa allt direkt så vi inte gick med i det här erbjudandet. Han kunde också se vem det var som hade ringt till oss och han skulle prata med honom med. Jag passadade även på att säga upp vårt nuvarande abonemang som vi har hos telia...

Igår fick jag ett sms. Där stod det: Dina varor från Telia är nu redo att hämtas på posten... Ghaaaa!!!!! Denna gången fick David ringa =) Men vi skulle inte hämta ut paketet så skickades det tillbaka till Telia.

ALDRIG MERA TELIA!

Party party

I lördags var David och jag på party! Alexander fick vara hemma med mormor och morfar då hans förkylning fortfarande inte är bra.
Vi hade en mycket trevlig kväll som började med brännboll, sen grillning, musik, dans och massa massa prat förståss. För min del blev det grillning, musik och prat ;-)

Jag var dommare i brännbollen och konstigt nog så vann Davids lag ;-)

Bild: Jag

David och jag gav upp vid halv-ett tiden, då vi viste att lillen inte tog sovmorgon även om vi ville ha det. När vi kom hem var Alexander vaken då det ca 20 min tidigare hade kommit en idiot och tjuvringt på dörren och Alexander vaknade. Han var då jättepigg och ville inte somna om. Vi försökte med välling, vaggning, buffning, sång och allt, men nej nej. LEKA =) Men frammåt tvåtiden så somande han till slut.
Jag hade då förhoppning om att han skulle sova lite längre på morgonen, men vid tio i fem så sa han godmorgon! Jag var då liiite smått trött... Så av förklarliga själv så bestod gårdagen av en lugn lugn dag =)
David var iväg en sväng och sköt lite på fm, men när han kom hem tog han Alexander och jag sov, behövligt.


Snart

Härligt med måndag. Det betyder att denna veckan åker vi på lite semester! På torsdag drar vi iväg och kommer hem på onsdag igen, längtar. Hoppas det blir riktigt fint väder =)

Håller på att skriva packlista till Alexander, inte det lättaste att komma ihåg allt. Men det man glömmer går ju att köpa så det ska nog ordna sig. Blöjor och mat är väl det viktigaste, fast för Alexander är det nog napp och snutte som är viktigast ;-) För mig är det kamera, så vi kan dokumentera allt roligt vi ska göra!

Ny vagn

I fredags var jag och köpte en ny vagn till Alexander. Han är lite liten för den än, men vi ska bara ha den på båten när vi åker iväg. Lite smidigare att ta med upp än stora vagnen (som givetvis följer med på resan). De hade lite rea på vagnen nu, så då passade vi på att köpa, perfekt!

Bild: Jag


Kan själv

Alexander vill äta själv. Han tycker att han kan det. Jag tycker att han kan sådär... men hur ska han lära sig om han inte får öva. Sen funderar jag på om han kommer att bli vänsterhänt. Han använder nästan alltid vänster hand när han ska hålla i något.



Bild: Jag


Tack!

Tack snälla Emmeli och Fredrik för spotify. Det är Alexanders nya favorit. Lyssnar varje dag!



En sjungande Alexander

Bild: Jag


Glad skrutt

En glad skrutt nu på morgonen



Bild: Jag

Natten har varit helt okej, han började böka vid tre somnade om några gånger, skönt, så vi gick upp vid sex.
Idag är det inget vidare väder, så det känns helt okej att sitta inne ;-)
Härligt att det är fredag!

Kram på Dig!


Gubben i lådan

För ett par kvällar sedan när vi satt och lekte på golvet var det inget som var riktigt kul enligt Alexander. Han gnällde lite och viste nog inte riktigt själv vad han ville. Han hängde mest på backen som hans leksaker ligger i och det såg nästan ut som om han skulle krypa in i den. Vad gör den tokiga mamman då, jo hon sätter i bebisen i backen. Vad händer - en jättenöjd bebis! Där satt han bra tyckte han =)



En stund iaf, sen sträcktes de sötaste armarna upp mot mig och det kan man ju bara inte motstå. Finns det något bättre än när ens barn sträcker upp armarna mot en och verkligen visar att jag vill komma till DIG...



Bilder: Jag


Det gick bra

Det gick bra hos doktorn. Hon lyssnade lite på honom, tittade i öronen och halsen (inte uppskattat) och konstaterade att han är förkyld (nähä!). Hon trodde han hade ganska ont i halsen då den var väldigt röd, men han äter ju väldigt bra ändå som tur är. Sen var han väldigt rosslig i bröstet så han fick inhalera (verkligen inte uppskattat) och sen lyssnade hon på honom igen och då var det bättre. Så nu ska vi sluta med flytande ventolin och inhalera honom själva hemma. Hoppas det kommer gå bra.

Hon sa också att han är väldigt tät i luftvägarna, de kanske inte riktigt är färdigutvecklade än, vilket är ganska vanligt till barnen fyller ett. Så det är därför han ofta är så "skällig" i sin hosta och att det rosslar mycket. Sen trodde hon att han var ett typiskt "förkylningsbarn" som blir förkylda väldigt lätt bara de ser någon annan som är förkyld. Han har ju redan varit sjuk flera flera gånger trots att vi har varit väldigt försiktiga med att träffa andra som är sjuka. Att ta med honom till affärer och liknande måste man ju göra, man kan ju inte isolera honom totalt. Visst, när de är små nyfödda så var vi självklart inte ute med honom i affärer, men nu får han följa med på allt som vi gör.

Jaja, att vara förälder är väl att ständigt oroa sig för minsa lilla, det hör väl till =)

Nu sover min lilla prins efter pärsen hos doktorn, så då ska jag passa på att gå ut i trädgården en sväng och titta till mina planteringar!

Inte mycket som händer

Det är lugnt här hemma. Inte så mycket som händer. Alexander är riktigt förkyld, så vi håller oss inne och tar det lugnt. Han vill mest vara i famnen nu eller sitta nära när när vi leker på golvet.
Ringde till barnmottagningen nyss för att fråga lite om hur jag ska göra när han är så slemmig i halsen och fick för första gången prata med en riktigt trevlig "tant". Hon lyssnade lite på honom genom telefonen och tyckte vi skulle komma ner så de kunde lyssna lite på honom då han rosslar en del. Så om ett par timmar ska vi vara där.

Solen skiner idag oxå, härligt! Man blir piggare av att det är sol ute även om man sitter inne.

Alexanders kompis Ella

Alexander gillar djur väldigt mycket. Speciellt sin kompis Ella. Ella är rolig, hon slickas och buffas och är gosig. Tyvärr så bor Ella i Göteborg så Alexander ville bara skriva detta inlägg för att hälsa till sin kompis.
Puss på dig Ella!



Bild: Jag


Vinst!

Igår kom det hem en napp med posten. Den hade jag vunnit på en tävling på facebook, på MAM:s sida. Man skulle skicka in en bild som var "vardagskärlek" är för mig. Jag skickade in denna bild med motiveringen "Att se kärleken mellan far och son"



Bild: Jag

Nappen jag vann var den röda och det passar perfekt då jag länge letat efter en röd MAM-napp!



Bild lånad härifrån


Buzzador

Jag är med i buzzador. Det innebär att man blir inbjuden att delta i olika kampanjer, att testa olika produkter och dela med sig till sina vänner så de också får testa. Man ska sedan lämna in en rapport på vad man själv tycker om produkten och vad man har fått för respons på produkten av sina vänner.
Det är inte jätteofta jag får kampanjer, men nu har det hänt två gånger på kort tid, kul! Förra kampanjen var tandkräm och i förrgår fick jag hem Natusan baby. Så nu ska här testas och sen buzzas med andra småbarnsföräldrar.



Bild: Jag

Vill du också vara med i buzzador? Det kostar inget och du får själv bestämma om du vill vara med i kampanjerna som skickas till dig. Just nu söker de gravida och småbarnsföräldrar, men du kan gå med även om du inte har/ska få barn.
Klicka HÄR så kan du gå in och anmäla dig och det står då att jag (Hemmyh) har rekryterat Dig!
Lycka Till!


Innedag?

A sov faktiskt helt okej inatt, skönt för honom, och för David och mig. Nu har det varit fullt ös i några timmar, så snart är det dax för första sovningen för honom. Näsan rinner för fullt så det får nog prepareras med lite nässpray innan...

Idag lyser solen och det är klarblå himmel. Jag vill ut ut ut, men vi får se hur det blir med det. En liten promenad iaf kanske, men det får bli en lugn sådan i så fall för jag känner att Alexanders förkylning har smittat av sig en del på mig. David var också väldigt förkyld idag. Men bättre att det kommer nu så vi blir pigga till nästa vecka då vi ska åka iväg! Längtar!

Hoppas solen lyser på Dig idag!

Snarkande bebis

Ligger och lyssnar på en snarkande bebis. Han är så förkyld nu så jag vill inte att han sover själv, så jag ligger inne i hans rum nu.

I kväll har vi varit hos min mamma och pappa (borsan var också hemma) och tittat på speedway på tv och ätit god mat. Alexander somnade så gott i sin vagn vid sin vanliga sovtid och sov så gott både när vi lyfte över han till bilen för att åka hem, och från bilen till hans säng. Skönt.

Hade tänkt att släcka ner här nu för att sova lite själv också, för man vet ju inte hur natten kommer att bli.

Kram till dig som läser!

Första och sista

Första och sista gången i sitt babyskydd...





Bilder: Jag


Bilbarnstol

Igår åkte vi iväg iväg för att köpa ny bilbarnstol till Alexander. Den förra, eller första som han har haft börjar bli lite liten, eller är det Alexander som börjar bli stor...
Stolen har varit jättebra och hade säkert funkat ett litet tag till men vi kände att det skulle vara skönt att ha en annan stol nu till vi ska ut och åka lite + att vi har fått pengar i födelsedagspresent så innan de shoppas upp på annat så ska vi köpa stolen.
Vi har alltid tänkt en Maxi cosi. Min syster har en sådan + att de flesta av våra vänner har den och är jättenöjda, så det fick bli en sån. De hade specialpris på en färg just nu, 2495:- istället för 2995:-, så det var perfekt! Kanske inte den färgen jag hade valt annars, men 500:- kan man ju faktiskt ha roligare för när funktionen är precis densamma oavsett färg.
Alexander invigde stolen med att somna i den på vägen hem, så klart godkänt från hans sida!

Natten inatt har inte varit den roligaste. Alexander är jätteförkyld nu stackarn, så han har inte haft det så lätt. Varit hysteriskt ledsen och inte kunnat sova, så jag är liiiite smått trött idag. Men just nu är han i full gång i gåstolen och är så nöjd, min lille prins.
Blir en lugn hemmadag idag, behöver vi nog båda två.

Uppdatering

Oj oj, här råder det bloggtorka. Men jag skyller lite på att vi haft fullt upp i helgen + att vi har en liten son här hemma som är dunderförkyld och inte vill bli lämnad i två sekunder och helst sover i famnen för annars täpper det igen så i lilla näsan. Men nu sover han uppbullad i sängen, men hur länge får vi se. Hoppas på ett par timmar - för hans skull. Han skulle behöva det!
Nog om det. Orkar inte skriva ett länger inlägg om helgen, men lite kortfattat:

Fredag: Mata ankorna, umgås med goda vänner, städa, bilspeedway i ösregn

Lördag: Kalas för mig - min bror, syster med familj, mamma, pappa och farmor var här. Vi hade en riktigt mysig dag. Så roligt att alla kunde komma!

Söndag: Långpromenad hela lilla familjen med en skrik/gnälladen Alexander nästan hela vägen, lite fix i trädgården, tacos, slappa

Lite bilder har jag också att bjuda på!

Småkusinerna med sina pappor

Stora kusinen med min farmor

Blåser ut alla 27 ljusen

Sötare än sötast!

Bilder: Jag och David


Byxor

Snyggaste killen i coolaste byxorna!



Bild: Jag


Bada bada bada

Idag ska vi bada igen! Alexander älskar att bada och jag tackar inte heller nej till att krypa ner i den varma och goa basängen i badhuset.

Igår var vi där med Emma och Meya, inga fler kom så vi hade hela basängen för oss själva, lyx. Meya var det full fart på, söt-tjejen. Hon plaskade och dök och åkte kana. Alexander fick snällt dras runt av mig i vattnet, men skvätta det kan han med! Emma och jag vi bara njöt av värmen, haha!

Idag blir vi nog några fler som ska bada, men det blir trevligt det med. Det är verkligen inte fel att bada nu när det är så ruggit ute.

Hade en liten film på Alexander när han dyker, men jag vet inte hur man laddar upp filmer så tyvärr... Hade varit lite kul att visa annars.


Mys

Igår fick jag mysa med världens sötaste lille V. Han är så go den lille skrutten. Tänk när Alexander var så liten... Ibland vill man bara backa tillbaka tiden till när han var pyttig, men samtidigt är det så härligt när han är i den åldern han är nu. Alla åldrar har sin charm och man vill inte missa en enda av dem!



Mys med lille V

Bild: David


Matvägran

Ha, där fick jag för att jag sa att Alexander äter allt.
Igår ställde jag mig och gjorde storkok här hemma. Det blev fisk, ärtor/majs/paprika, morötter och pasta. Gav A en protion med pasta, ärtor/majs/paprika och lite fisk. Det tog tvärstopp. Illskrik, utspottad mat och fingrarna i munnen. Jag tänkte att han hade ont i munnen och att tänderna kanske var på g, så jag hämtade lite god och kall efterätt. Mmmmm vad gott tyckte han såklart och åt med god aptit. Testade och värmde lite burkmat istället (som han ätit innan) och då "mmmades" det och gapade stort....

Busunge ♥

Avslutning och speedway

Igår var vi på öppna förskolans avslutning. Hade med oss egen fikakorg och satt i gräset och fikade, mysigt. Jag och Alexander gick med Emma, Leo & Meya, så även det var toppen! Vi gick hela vägen och Leo var duktig och cyklade, så jag och Emma hann prata massa strunt ;-)

Igår kväll var det speedwaypremiär för Alexander. Han sov sig igenom HELA matchen =). Hade sina snygga hörselskydd på sig som han fick av mormor/morfar i julklapp. De funkade hur bra som helst, han reagerade inte alls när de körde och när det smällde raketer.



Bild: Jag tagen med mobilen

Trodde han skulle vara vaken halva natten nu när han somnade ett par timmar för tidigt igår, men inte alls. Vaknade till när vi åkte hem, och låg vaken i sängen en liten stund, men sen somnade han och har sovit precis som vanligt, skönt!

Idag är det bad i badhuset som gäller, härligt!


Alexanders mat

Tänkte skriva ett litet matinlägg, mest för att det är lite kul för mig att kunna gå tillbaka och se vad han åt när han var ett halvår.

Just nu ser hans mattider ut ungefär såhär:

Kl. 07.00 Välling på 150ml vatten
Kl. 10.30 Gröt på 100ml vatten + vatten att dricka
Kl. 14.30 Välling på 150ml vatten
Kl. 17.30 Hemlagad mat (för det mesta) eller 1 stor burkmat + efterätt, någon hemlagad fruktpuré och vatten att dricka
Kl. 19.30 Välling på 200ml vatten

Nu när det är så varmt dricken han vatten lite då och då under dagen. Han har även börjat att äta lite smörgås och rån. Oftast får han det när jag äter frukost eller när vi sitter och äter mat. Han tycker det är smaskens och "mmmar" massor.



Bild: Jag

Alexander älskar mat, nästan all mat. Det enda som inte har gått hem hos honom är burkmaten potatis/palsternacka. Häromdagen testade jag att ge honom avocado och det åkte genast ut. Annars äter han allt han får och sitter och gapar stort. Det tar max fem minuter för honom att äta upp och ibland blir han lite ledsen när maten är slut. Det är ju så gott!
Alexander verkar inte ha någon botten i sig. Han kan äta hur mycket som helst. Han har aldrig sagt till att han är mätt. Inte när han ammade och inte nu var sig det gäller välling, gröt eller mat. Det är vi som får "avgränsa" hur mycket han ska äta för fick han välja så skulle han äta säkert två-tre portioner gröt, haha! Kanske låter elakt att han inte får äta så mycket han vill, men han växer och frodas (verkligen!) och skulle han inte vara mätt så märker man det på honom, han äter för att det är gott helt enkelt. Som sagt, han säger till när han börjar bli hungrig och det är oftast vid hans vanliga mattider.

Nästa "steg" nu när att byta ut ett vällingmål mot ett grötmål till. Hade tänkt att ha två matmål, men på bvc sa de att man skulle vänta till åtta månader innan de behövde så mycket mat, så två grötmål får det bli. Tänkte vi skulle ge välling, gröt, mat, gröt, välling. Får se om det funkar.

Hur ser matvanorna ut för ditt barn?


Bröllopshelg

Vilket roligt bröllop vi har varit på i helgen! Brudparet var så fina och såg så kära ut . Det var en fin vigsel i en liten mysig kyrka och sen var det fest hela kvällen! Hade en riktigt bra bordsplacering med trevliga bordsgrannar. Bror min på ena sidan, David mitt emot och ett mycket trevligt par på andra sidan. De hade oxå en liten -09 så vi hade en del att prata om, fast deras lilla tjej var född i början av januari, då det skiljde nästan ett år på dem ändå, hihi.
Riktigt god mat fick vi och en mumsig bröllopstårta. Rolig underhållning och fina tal. Ja en lyckad dag helt enkelt! Hoppas att brudparet tycker detsamma.

Tack fina Martina och Johan för att vi fick vara med på Er stora dag!

När vi kom hem var det en liten skrutt som blev riktigt glad! Hade saknat honom massor, men han hade såklart haft det toppenbra med sin mormor (morfar var tyvärr sjuk).
Förstår inte varför han ska fjäska så för mormor och sova ända till SEX! Idag vaknade han som vanligt vid halv fem, haha.
Det blev mycket mys och bus igår när vi kom hem och det verkade nästan som han hade saknat oss för han ville helst vara i knäet eller nära nära, vilket jag givetvis bara tycket var mysigt!

Idag ska jag ner till jobbet och hälsa på en sväng. Ska åka så fort plutten sovit färdigt.

Riktigt mulet väder idag, men det ska ju dra in ett ruskväder nu, hoppas det försvinner snabbt för jag vill ha sol igen =)


Vår dag

Har visst inte blivit någt bloggande förräns nu, men jag ska sammanfatta lite hur vår dag har varit.

Blev uppvaktada av David och Alexander tidigt idag på morgonen. Fick en jättefin klänning. Ska nog ha den på bröllopet i morgon. Tack mina älsklingar ♥

Jessica och Lucas kom och hälsade på på förmiddagen. Vi började med en promenad i det härliga vädret (det var riktigt varmt) och våra små pojkar sov gott i sina vagnar. Lagom till vi kom hem så vaknade de så de kunde leka lite med varandra. Kort på det kanske kommer någon dag, men just nu laddas kamerabatteriet för fullt inför morgondagens bröllop!!!

När våra vänner åkt hem satte vi oss ute i trädgården och lekte. Alexander i skuggan och jag försökte sitta lite i solen =). När vi satt där och lekte kom David och överraskade med en jättefin blomma + att han hade slutat några timmar tidigare!

Vi åkte ner på stan och åt glass i solen, härligt! Köpte lite shorts och kortärmade bodys till A oxå. Nu saknar jag bara en keps till honom, kan inte hitta det någonstans. Hittade en jättefin på Kappahl, men den fanns ju såklart inte i hans storlek. Någon som har tips på bra kepsaffär till en liten skrutt??

Nu ikväll har David lagat god mat och efter att lillen har lagt sig har vi suttit i soffan och slappat, skönt!

Skulle verkligen behöva packa lite nu, men orkar inte. Får ta det i morgon.

Kram på Er!


Vagnhäng

Å vilken härlig dag vi har haft idag! Träffat föräldrargruppen, iaf mammorna och barnen. Först var det gott fika hos Johanna och Theo. Barnen pratade på med varandra, så söta! Fullt ös var det! Sen var det dax för promenad i det härliga vädret. Vi gick en lång lång sväng så nu är jag minsann lite röd på axlarna =) Alexander var riktigt trött efter leken inne så han somnade så fort jag la honom i vagnen. Vaknade lagom tills stannade utanför Johanns hus igen.
På vägen hem sen var han hur glad och pigg som helst!



Gladfis i vagnen på vägen hem, han har fått in ett riktigt vagnhäng =)

Bild: Jag


I kväll har min mamma och pappa varit här och ätit lite. Vi har pratat lite om helgen då de ska ha hand om Alexander när vi åker på ännu ett bröllop!
Mamma fick lägga Alexander och det gick hur bra som helst. Han känner ju igen sin mormor och morfar så det är skönt. Vi har ju turen som har både mormor/morfar, farmor/farfar så nära så de kan träffa Alexander ofta så han lär känna dem väl.

I kväll ska jag lägga mig tidigt hade jag tänkt, så jag är riktigt laddad inför i morgon. För då är det ingen vanlig dag... ;-)


Bebisträff

Bion igår var skoj, vi skrattade en hel del =) Tack tjejer för kvällen, hade så roligt som alltid tillsammans med Er!

Idag är är det föräldrarträff som står på schemat. Ska bli skoj. Ska hem till Johanna och Theo idag. Spännande att se deras hus, precis nybyggt.
Det är så roligt att se barnen nu när de börjar ta lite mer kontakt med varandra nu när de sitter upp lite mer. Idag får jag inte glömma kameran hemma!

Älskar sommaren!

Nu är sommaren här! Ja så måste det vara. Underbart. I gårkväll när bion var slut och klockan var lite efter tio var det fortfarande helt underbart väder ute. En riktig sommarkväll. Vad jag har längtat efter dessa ljumna sommarkvällar. Grilla, sitta ute, prata, skratta, umgås med goda vänner. Härliga härliga sommar!

Bio

Nu ska jag snart iväg för att träffa tjejerna. Vi ska äta lite tillsammans och sen är det bio. Sex and the city 2. Ska bli kul! Alexander och David ska ha mys hemma!


Gräset är konstigt

Ja gräset det är konstigt, det tycker i alla fall Alexander. Vi har varit ute en stund nu i trädgården. Jag satte Alexander på en filt, men han böjde sig frammåt hela tiden och kände på gräset. Han drog i det, klappade det och drog lite till. Sötnos.



Bild: Jag

Tyvärr så blåste det ganska mycket, så jag fick gå in och hämta en liten tröja till Alexander. Men oj vad kul han tyckte det var att sitta ute på gräset. Han satt hur länge som helst och bara tittade på allt. Trädet med sina långa grenar som vajjade i vinden var nog nästan roligast!

Nu sover lillen igen så jag ska passa på att sätta mig i solen lite. När han är med ute blir det att man sitter i skuggan.

Hej så länge!


Solen lyser idag

Å så härligt att vakna till strålande sol! Då gör det inte så mycket att klockan bara är kvart i fem. Har redan hängt ut ett par tvättmaskiner tvätt.
Har inget planerat för dagen, så vi får se vad som händer. Ute ska vi iaf tillbringa lite tid!
Just nu sover lillen så jag får vänta tills han vaknar.

Krypa

Alexander har börjat dra upp benen under sig när han ligger på mage. Undra om han hade tänkt att börja krypa snart... Som det är just nu rullar han mest runt på golvet. Men ibland glömmer han bort hur han vänder tillbaka sig från mage till rygg - då blir han jättearg och man får skynda sig att vända på honom innan det blir total panik. Men likväl ska han vända sig till mage nästan direkt igen, för det är ju bara så kul tycker han =)

 
 

Benen upp - mage och huvud ner. Benen ner - mage och huvud upp =)

Bilder: Jag


Va, varför vaknar han inte...

Ännu ett inlägg om sovning, haha!

Alexander brukar vakna ett antal gånger varje natt och vilja ha sin napp. Så fort han får nappen somnar han om, eller ligger vaken en liten stund, men somnar sen själv. I natt vaknade jag av att han pep och då var klockan 00.06. Gick in till honom, gav honom nappen, ha la sig på sidan och somnade om. Jag somnade snabbt om oxå. Nästa gång jag vaknar är det inte av Alexander, utan av mig själv. Kollar på klockan, den är 04.00 - VA varför han Alexander inte "sagt till" någon mer gång om nappen, det gör han ju alltid. Galen som man är får man för sig massa saker som kan ha hänt så jag var såklart tvungen att smyga in och titta på honom. Han sov så gott så gott i sin säng, mitt lilla hjärta!
Sen sov prinsen ända till fem idag! Riktig sovmorgon, haha! Men han somnade faktiskt om vid sex-tiden och sov till sju, så det var riktigt skönt!

Bild: Jag

Nu kommer mamma/mormor snart så ska vi gå en sväng på torget och grejja lite i trädgården. Hoppas solen kommer fram!

Ha en skön tisdag vänner!


RSS 2.0