Vardagen

Dagarna rullar på här hemma. Har inte så mycket att skriva om för det händer inte jättemycket. Alexander lämnas på förskolan en liten stund på fm (8.15-11.15) och då försöker jag passa på att mysa lite extra med Annie. Det blir också lite storhandling, städning eller nått annat som är smidigar att göra när man bara har ett bustroll hemma.
När Alexander kommer hem ska det lagas mat och försöka få i honom den. Han är verkligen inte något matvrak.
Sen är det lek och bus till David kommer hem från jobbet och då är det mat igen och sen börjar vi varva ner inför kvällen.
Alexander lägger sig vid sju-halv åtta och lillstumpan brukar somna vid tiotiden. Då somnar jag också gott.
 
På fredag bär det av till Ullared. David är jourledig så vi passar på att åka. Hoppas det inte är alldeles för mycket folk.
Det som står på inköpslistan är framförallt fodrade regnkläder till Alexander, lite kläder till lillstumpan i str 62 som hon kan börja ha lite nu. Vi ska försöka hitta lite julklappar och födelsedagspresenter till barnen och syskonbarnen. Gäller att passa på när leksakerna där oftast är mycket billigare. Sen åker det ju alltid ner massa smått och gott i vagnen, det går inte undvika!
 
Nehep, dags att hoppa in i duchen (också något som är smidigar att göra så länge A är på förskolan).
 
Ha en bra dag!
 
Avslutar med ett par bilder på barnen såklart =)
 
Inte lätt att hålla sig vaken i babygymet...
 
Puss syrran
 
Kraschlandat i soffan =)
 
Bilder: Jag
 

Problemet löst

Våra vinterklädesproblem till Alexander löste sig snabbt. Efter en runda på stan idag bestämde vi oss ganska snabbt för Kappahls kläder. Det blev både overall och jacka därifrån.
Sen det där med storlek. Man kan ju aldrig veta hur mycket han drar iväg i längd, men det ska ju räcka ända till mars-april. Men det blir nog bra.

Ett par suddiga bilder från ikväll. Snyggaste outfiten med pyamasbyxor och strumpor till ;-)


Vinterkläder

Igår var vi iväg för att köpa vinterkläder till Alexander. Vi åkte till Kosta outlet där vi fyndade en jättebra Pop-overall förra året. Tänkte att vi kanske kunde ha samma tur i år. Det hade vi inte.
De enda overallerna de hade i hans storlek var antingen lila eller rosa. Inte vad vi ville ha. Provade lite jackor och termobyxor till honom också men det var inget som var så bra av det heller. Overall är ju så mycket smidigare att ha!
Jaja, jakten fortsätter på stan här hemma idag. Har hört att Kappahls overaller ska vara väldigt bra (eller vad säger du Emmeli?) så det lutar åt en sådan. Får se om vi kan muta vår grabb till att testa en sådan idag.
Någon som har bra förslag på snygga och bra vinterjackor så mottages det tacksamt!

Uppdate

Kanske dags för en liten uppdatering igen. Får passa på nu när datorn för en gång skull är igång. Inläggen från Iphonen blir ju lite sådär-kul, bara massa massa text och ingen radbrytning som fungerar osv... Skärpning på det blogg.se!
 
Ja kommer knappt ihåg vad som hänt sen sist, men vi har haft en bra semester. Som de flesta andra hade vi önskat lite finare väder, men några soliga dagar fick vi ändå.
Vi tog en tripp ner till Torekov några dagar där vi bodde hos syrran och hennes familj i deras stuga. Det var så mysigt och kul att träffa dem. Alexander stormtivdes och lekte för fullt med kusinerna, speciellt Alicia.
 
Krabbfiske
 
Leker affär
 
Kusinerna bus!
 
Kusinmys
 
Från Torekov drog vi vidare till Karlskrona där vi bodde några nätter. Där avverkade vi två dagar på "Barnens gård". Jag tror aldrig Alexander har haft det roligare än då. Det var verkligen något som passade honom. Han körde traktor, lastbil, hoppade studsmatta, klappade djuren, grävde grävmaskin, badade och sprang runt. Kan säga att han inte var svårsövd de två dagarna :-)
 
Fartdårar
 
 
 
Tanka måste man ju!
 
Ja sen har jag ju typ 100-tals fler bilder....
 
David har nu jobbat en vecka och vi andra i familjen har varit hemma och myst. Vi har haft fin fint väder så det har blivit både lekparkshäng och strandhäng. Precis så det ska vara.
 
Helgen som gått har bjudit på kalas. I fredags var vi hos vänner som nyss flyttat in i sitt nybyggda hus. Kul att se hur de bodde. Det var som att kliva in i en inredningskatalog, hur fint som helst! Men snart blir det ändring på det då de väntar tillökning i familjen frammåt vintern, kul kul!
Lördagen bjöd på 30+35års kalas. Massa människor, trevligt, god mat och en varm och härlig kväll. Tiden bara flög fram och min planerade hemresa vid halv elva tiden drog iväg till halv ett tiden i stället. Då var det dags att lämna festen som höll i gång för fullt, för att få några timmars sömn innan lillA ville upp.
 
I morgon börjar Alexander förskolan igen efter ett uppehåll på dryga nio veckor, får se hur det går. Vi har varit och lekt lite i lekparken vid förskolan så han har fått träffa alla igen.
 
Idag är det tråkväder ute. Det åskar och regnar om vartannat så jag vågar knappt sticka näsan utanför dörren då jag är en aningens åskrädd :-) Vi får se vad vi hittar på frammåt dagen.

RSS 2.0