Lyckad dag

Åh vilken härlig och otroligt rolig dag vi har haft idag. Att se och höra sitt barn skratta och le med hela kroppen för att han har så roligt är sån lycka för mig. Idag har det verkligen varit en lyckad dag!

Skriver mer i morgon, nu ska jag sova.

Härlig kväll

Hur underbart är det inte med egen trädgård?! Sitter ute i trädgråden och surfar runt lite på nätet under tiden som lillemannen i huset röjer för fullt i sandlådan och smultronlandet. Båda mycket nöjda med andra ord! Gubben i huset har gett sig iväg med pappa/morfar/svärfar för att fiska en sväng. Hoppas bara han kommer i båten. Inte så lätt när man inte kan böja sitt ben... Men men, det löser de säkert.
Alexander och jag har snabbstädat huset lite, lite dammsugning och undanplockning. Vips så ser det mycket frächare ut inne.
Nu är vi som sagt ute i det underbara vädret. Trodde aldrig att det skulle klarna upp såhär efter en dag fylld med regn. Eftersom vi hållt oss inne hela förmiddagen så blir vi nog ute tills det är läggdags för Alexander. Han bara älskar att vara ute och jag tackar inte nej heller när det är såhär skönt.

Sovningen idag på dagen gick okej. En gång kom han upp och då följde jag honom till sängen och klappade om honom lite, sen somnade han själv. Så fort han vaknar kommer han upp, vilket han gjorde idag på morgonen också. David vaknade av att han hade en liten kille som stod och stirrade på honom =)

Nä nu ska jag ägna mig åt att bygga lite sandslott med min prins!


Ny säng del 2

Så nu har vi testat den "nya" sängen vid två sovtillfällen idag. Första tillfället var efter lunchen. Det gick hur bra som helst. Han tycket bara att jag skulle "stänga" sängen, som han sa, så jag tog ett täcke och la lite i kanten och sa att jag hade stängt nu. Han godtog detta och somnade direkt. Efter ca 1½h hörde jag att han var vaken så jag gick in, då låg han och grjade lite i sängen. Så fort jag kom in gick han upp och var så glad att han kunde gå upp själv.

Ikväll var det inte på långa vägar lika smidigt. Vi sa godnatt som vanligt och jag gick ut ur rummet. Efter ca 10 min hörde vi små tassande steg i huset. Jag gick och sa till honom att han skulle gå och lägga sig så det gjorde han, men sen snabbt upp igen. Ja om vi säger såhär, det brukar ta ca 5 min för honom att somna och då somnar han alltid själv. Idag tog det väl drygt 1h för honom att somna och då satt jag inne hos honom mycket av tiden.
När sidan på sängen försvann var det nog en liten trygghet för honom som försvann + att det är lite spännande att se vad som händer om man går upp.
Jaja, vi får testa detta några dagar nu för att se om det funkar eller inte. Gör det inte det så sätter vi bara tillbaka sidan på sängen och så väntar vi ett tag, då är han inte redo än.

Efter flera sena kvällar och lika många tidiga morgnar (heter det så?) så ska jag gå och lägga mig tidigt ikväll. I morgon hoppas jag på lite finare väder så vi slipper dra på regnkläderna.

Sov gott!


Vår lilla papegoja

Vi har en riktig liten pratkvarn här hemma. Han pratar om allt hela tiden. Han säger både två- och treordsmeningar nu. Sen när det förståss mycket ensamma ord som kommer hela tiden.
Han har lärt sig massor av namn på folk och det är så gulligt när han ropar efter tex "Anes" (Anders, min bror). Sitt egna namn har han sagt ett tag nu, fast det är lite svårt så det blir "Ander" som han säger. Det är mycket "Ander sitta, Ander själv osv.
Varje dag när vi gör välling hjälper Alexander till, han räknar så duktigt "te, fya, fem" men mest "fya, fem" han hoppade visst över att lära sig från början.

Man får verkligen tänka på vad man säger nu för det härmas hela hela tiden. Ett av hans favoritord som sägs ofta när han ramlar eller tappar något är "össes" efter mitt "jösses" som jag säger väldigt ofta.

An är inte så stort fan utav att sjunga men de senaste dagarna har det släppt lite. Nu kan han sjunga med enstaka ord här och där. Men han tycker det är lite pinsamt så helst ska han stå med ryggen mot mamma eller pappa så vi inte ser.

Lite kul att ha nedskrivet hur mycket han pratar nu, man glömmer så fort. Jag försöker filma mycket på honom här hemma för att fånga det ljud och bild, men så fort kameran åker fram är han en liten mussla som inte vill vara med på bild och framför allt inte prata! Men ibland lyckas man.

Ny säng

Vi har tänkt att köpa en ny säng till Alexander om ett tag. För att kolla om han skulle fixa att ha en större säng utan kant så tog vi idag bort ena långsidan på hans spjälsäng. Ska bli spännande att se sen när han ska sova om han kan somna. Sen får vi se hur många gånger han trillar ur och hur många gånger per natt han kommer upp till oss. Ja om han överhuvudtaget somnar vill säga ;-) Får se om en liten stund när det är dags för sovning.

Sängen som vi har tänkt att köpa är från IKEA.
Bild lånad från IKEA

Vi ska måla om den till vit. Tror det blir snyggast.
Det bästa med sängen är att den är vändbar så man kan börja med att ha den på golvet och sen vända den om för att spara massa golvutrymme i rummet. Så kan man ha en liten koja eller något annat skoj där under. Tror det kommer bli kanon.


Vill ha...

Tittar på lite kläder till Alexander. Denna skulle gärna få flytta hem hit:Baby Gutless Sweatshirt


Fanns även i svart, snygg den med...


Boys 2-7 Gutless Sweatshirt
Fotboll

Idag är min fot stor som en fotboll. Lite överdrivet kanske, men svullen och blodsprängd på vissa ställen. Klantig som jag är missade jag några trappsteg igår när vi var hos vänner, så jag damp rätt i backen med en böjd fot under mig. Detta passade ju ypperligt nu när David går på kryckor. Två halta föräldrar här hemma som kan springa efter busungen ;-)

Annars är det lungt här hemma idag. David är iväg på ett litet äventyr med sin pappa och en kompis. De kommer väl hem frammåt natten skulle jag tro.
Jag och Alexander har tagit det lugnt. Kan som sagt inte springa omkring för mycket. Vi tog oss dock till blommaffären och köpte lite nya blommor till krukorna ute på baksidan. Hade tänkt plantera om lite där då de nuvarande är heldöda. Ska dona lite med detta när lilleman vaknar. Ser dock ut som det ska bli regn, men Alexander har lika kul ute ändå, mest jag som är lite bekväm av mig och inte uppskattar att vara ute i regnet lika mycket...

Bio

Vet inte när jag var på bio senast, typ 2 år sen tror jag. Blir lite svårt att få till det när man är småbarnsförälder. Men igår kom snälla mamma och pappa hit så jag och gubben min kunde smita iväg en sväng på bio. Vi mötte upp våra goda vänner en stund innan så vi kunde åka och köpa "lite" biogodis innan, mumma!

Filmen vi såg var "Harry Potter och dödsrelikerna del 2" i 3D. Filmen var helt okej men jag var lite besviken på 3D effekterna, vi hade nog förväntat oss lite mer både jag och David. Men nu har vi sett alla Harry Potter-filmer, så det är kul. Jag har inte läst böckerna men är lite sugen på att göra det någon gång iaf.Bild låndad härifrån


En sommardag

En härlig sommardag ute i Alexanders farmor och farfars stuga.Farfars "tövlar" var liiiite för stora, men det hindrade inte Alexander från att testa dem ;-)Bästa på hela dagen var att få åka med pappa på gräsklipparen. De åkte en lång runda så till slut tänkte vi nästan cykla och leta efter dem så de inte fått bensinslut, men då hörde vi dem komma långt bort. Lycklig som få var Alexander, ja David också för att han kunde ta med lilleman på något. Är ju lite svårt för honom nu med benet.Signe var på bra humör och ville busa med Alexander. De hade dragkamp länge men Signe vann de flesta gångerna.

Bilder: Jag


ArgAlexander visar hur man se ut om man är arg. Sötnunge =)

Bild: Jag


Härliga sommar!

Nu har sommaren kommit tillbaka och det är alldeles underbart. Att låta altandörren stå öppen så Alexander kan gå ut och in som han vill är perfekt. Han spenderar nu dagarna med att gräva i sandlådan, ta sig ett dopp i poolen, plocka lite smultron, gunga lite eller bara springa omkring. Precis som det ska vara för en liten busunge.Bild: Jag


Semester!

Wohoo idag började min semester. Så härligt. Nu kommer det bli lite mer tid till att blogga igen (hoppas jag). Nu är det fyra veckor ledigt, sen jobb en vecka och sen två veckor ledigt till, men då är det för att Alexander ska skolas in på förskolan. Det ska bli spännande. Han fick en liten försmak på det idag när han fick följa med mig till jobbet. Jobbade bara tre timmar så då fick han följa med. Han tycket det var jättekul och lekte för fullt med alla leksaker och med de andra barnen, helst med de större. Han ska börja på en syskonavdelning så det blir en blandning mellan både stora och små, tror det passar honom bra.

Annars lunkar vi på här hemma. David lunkar inte så fort, men det går bättre nu i alla fall. Han får inte stödja på sitt ben något alls så det är inte så lätt för honom att göra något. Men vi hjälps åt så mycket vi kan här hemma. Han gör det han kan, så gör jag resten =)10 veckor kvar...

Bild: Jag


RSS 2.0