Vår lilla papegoja

Vi har en riktig liten pratkvarn här hemma. Han pratar om allt hela tiden. Han säger både två- och treordsmeningar nu. Sen när det förståss mycket ensamma ord som kommer hela tiden.
Han har lärt sig massor av namn på folk och det är så gulligt när han ropar efter tex "Anes" (Anders, min bror). Sitt egna namn har han sagt ett tag nu, fast det är lite svårt så det blir "Ander" som han säger. Det är mycket "Ander sitta, Ander själv osv.
Varje dag när vi gör välling hjälper Alexander till, han räknar så duktigt "te, fya, fem" men mest "fya, fem" han hoppade visst över att lära sig från början.

Man får verkligen tänka på vad man säger nu för det härmas hela hela tiden. Ett av hans favoritord som sägs ofta när han ramlar eller tappar något är "össes" efter mitt "jösses" som jag säger väldigt ofta.

An är inte så stort fan utav att sjunga men de senaste dagarna har det släppt lite. Nu kan han sjunga med enstaka ord här och där. Men han tycker det är lite pinsamt så helst ska han stå med ryggen mot mamma eller pappa så vi inte ser.

Lite kul att ha nedskrivet hur mycket han pratar nu, man glömmer så fort. Jag försöker filma mycket på honom här hemma för att fånga det ljud och bild, men så fort kameran åker fram är han en liten mussla som inte vill vara med på bild och framför allt inte prata! Men ibland lyckas man.

Kommentarer
Postat av: Evelina

Men vad duktig han är!! E säger "bara" två ord tillsammans och inte jätteofta. Men det är ju så KUL att faktiskt höra dom prata, deras röst liksom. Vackraste ljudet i världen :-)

2011-07-17 @ 21:42:49
URL: http://happilyeverafter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0